Jump to content

Însămânţările de toamnă, în întârziere


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Însămânţările de toamnă, în întârziere

În prezent se înregistrează întârzieri la însămânţările de toamnă, realizate în proporţie de numai 70% din totalul suprefeţei agrare a judeţului nostru, de 89.000 de hectare. Întârzierile au fost cauzate de lipsa precipitaţiilor pe parcursul lunii august, ceea ce a generat înţelenirea terenurilor agricole.

Violeta Nanu, directorul Direcţiei pentru Agricultură, a declarat: „Din cauză că august a fost o lună secetoasă, terenul a devenit extrem de dur şi atunci s-au încetinit arăturile. Deci nu s-a mai putut intra cu tractoarele în teren şi de aceea avem şi destul de puţină suprafaţă arată, în proporţie de 70% din total suprafaţă de 89.000 de hectare”.

Pe diferite culturi situaţia însămânţărilor se prezintă astfel: orzoaică de toamnă - 5% din suprafaţa programată, de 3.420 de hectare; grâu - 23%, ceea ce reprezintă 12.000 de hectare faţă de estimările în suprafaţă de circa 52.000 de hectare; rapiţă - 75% din suprafaţă, practic 21.207 de hectare din cele 28.150 de hectare programat; orz - 83%, ceea ce înseamnă 3.342 de hectare faţă de 4.040 hectare estimate.

http://www.monitoruldegalati.ro/economie/insamantarile-de-toamna-in-intarziere.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.