Jump to content

Recensământ agricol în judeţul Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Recensământ agricol în judeţul Galaţi

Decembrie va debuta cu recensământul agricol naţional. Ultimul realizat datează din 2003. În judeţul nostru se vor implica în realizarea recensământului 694 de recenzori, 116 recenzori şefi şi 6 coordonatori. Aceştia vor lucra timp de 23 de zile şi vor fi remuneraţi astfel: recenzorii cu câte 50 de lei pe zi şi cu 55 de lei recenzorii şefi.

Violeta Nanu, directorul DADR Galaţi, a precizat că în această perioadă se desfăşoară selecţia recenzorilor. Aceştia vor fi angajaţi pe bază de convenţie şi vor fi recrutaţi din rândul localnicilor. Nanu a precizat: „Informaţiile pe care le vom colecta din teritoriu şi de la agricultori din curte vor ţine cont de următoarele aspecte: atât de terenul arabil pe care îl are agricultorul cât şi de tot ceea ce înseamnă efective de animale, utilaje aferente agriculturii precum şi personalul angajat în domeniul agricol”. Nanu a precizat că rezultatele recensământului vor fi utilizate pentru realizarea unei strategii naţionale a agriculturi româneşti, în baza căreia se vor putea atrage şi fonduri europene pentru agricultură. Recensământul demarează în data de 2 decembrie 2010, colectarea datelor din teren se va finaliza până la 31 ianuarie 2011, urmând ca prelucrarea datelor să se finalizeze până la sfârştul anului 2011.

http://www.monitoruldegalati.ro/economie/recensamant-agricol.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pe 2 decembrie începe recensământul agricol

Pe 2 decembrie 2010 începe Recensământul General Agricol. Acţiunea, care se va desfăşura la nivelul întregii ţări până la 31 ianuarie 2011, va permite evaluarea potenţialului agricol al României şi fundamentarea politicii agricole a ţării pentru următorul deceniu.

La Galaţi, 694 de recenzori, îndrumaţi de 116 recenzori-şefi şi de 65 de coordonatori, vor vizita fermele şi societăţile agricole din judeţ şi vor culege date cu privire la suprafeţele exploatate, capetele de animale deţinute etc.

Recenzorii vor fi plătiţi cu 50 de lei pentru fiecare zi petrecută în teren, iar recenzorii-şefi şi coordonatorii vor primi 55 de lei pentru fiecare zi lucrată în perioada desfăşurării recensământului.

http://www.viata-libera.ro/articol-In_noua_zile_incepe_recensamantul_agricol_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Recensământul agricol, din teren la calculator

Procesul de culegere a datelor în cadrul Recensământului General Agricol (RGA) s-a încheiat, pe 31 ianuarie, şi în judeţul Galaţi. Cei 694 de recenzori care au luat parte la acţiune predau în aceste zile mapele cu date coordonatorilor RGA, aceştia urmând să le înainteze secretariatul tehnic judeţean din cadrul Prefecturii Galaţi. „Aceste date vor fi introduse într-un program special şi, probabil, la mijlocul anului vom avea nişte date parţiale, iar la sfârşitul anului vom avea datele finale. Rezultatele acestui recensământ, care sperăm să fie cât mai aproape de adevăr, vor da o imagine despre potenţialul agricol pe care îl avem în momentul de faţă, iar datele vor sta la baza viitoarei strategii naţionale în domeniul agricol”, a declarat Violeta Nanu, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi.

Recensământul agricol, desfăşurat în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, a presupus un efort considerabil. Numai în judeţul Galaţi, recenzorii au cules datele referitoare la 123.548 de exploataţii agricole, din care 122.571 au fost exploataţii agricole individuale, iar 977 au fost exploataţii ale unor ferme cu personalitate juridică. Recenzorii au avut misiunea de a colecta datele cu privire la structura exploataţiilor agricole, efectivele de animale, forma de organizare şi persoanele care lucrează în aceste exploataţii. Au fost şi unele confuzii privind activitatea recenzorilor, dar acestea nu au dus decât la „mici incidente” care nu au afectat desfăşurarea recensământului. „Au fost persoane care nu au înţeles ce se întâmplă şi care este scopul acestui recensământ. Au perceput recenzorii ca fiind mai degrabă un fel de agenţi fiscali... Poate de aici au fost unele mici neînţelegeri, dar lucrurile s-au lămurit şi, din fericire, nu au fost incidente deosebite”, a precizat directoarea DADR Galaţi.

Precedentul recensământ general agricol a fost făcut în 2002.

http://www.viata-libera.ro/articol-Recensamantul_agricol_din_teren_la_calculator_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Recensământul General Agricol va fi demarat în luna mai

Ţara noastră este una dintre statele cu cele mai multe şi printre cele mai mici exploataţii agricole. România deţine circa 33% din numărul total de exploataţii agricole din Uniunea Europeană, cu o dimensiune medie de circa 3,6 ha/exploataţie, cu mult mai mică decât dimensiunea medie de la nivelul uniunii, de 16,6 ha/exploataţie.

În acest context, importanţa rezultatelor recensământului agricol devine evidentă pentru fundamentarea Politicii Agricole Comune care să asigure ţării noastre un sector agricol competitiv şi durabil. Datele vor permite urmărirea şi a unor indicatori statistici de agri-mediu care măsoară impactul agriculturii asupra  mediului.

Ce aste Recensământul General Agricol

Recensământul General Agricol este o acţiune care va colecta informaţii complexe şi date statistice pentru realizarea unui tablou al caracteristicilor structurale ale exploataţiilor agricole necesare fundamentării programelor şi politicilor agricole şi de dezvoltare rurală. Datele şi informaţiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafeţelor agricole şi/sau deţinătorii de efective de animale. Datele vor fi colectate la nivelul întregii exploataţii agricole indiferent în câte locaţii utilizează suprafeţe agricole sau deţine efective de animale.

Când se desfăşoară

Colectarea datelor se efectuează în perioada 10 mai - 31 iulie 2021, printr-un interviu faţă în faţă cu şeful exploataţiei agricole sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.