Jump to content

Începe vaccinarea împotriva gripei sezoniere 2010


dcp100168

Recommended Posts

Începe vaccinarea împotriva gripei sezoniere 2010

Pentru anul acesta, Ministerul Sănătăţii are la dispoziţie 1.300.000 de doze de vaccin antigripal. Pentru Galaţi au fost repartizate în primă fază 24.000 de doze. Campania se va desfăşura în cabinetele medicilor de familie, dar şi în spitale.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare. Aceasta vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. În 2010, Ministerul Sănătăţii are în plan un număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal, pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personalul medical.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie, dar şi în unităţi sanitare cu paturi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Saptamana_viitoare_va_incepe_campania_de_vaccinare_impotriva_gripei_sezoniere_0_361164352.html

Link to comment
Share on other sites

Galaţiului i s-a alocat 35% din necesarul de vaccin antigripal

Campania de vaccinare antigripală sezonieră va începe de săptămâna viitoare şi la Galaţi. Potrivit catagrafiei făcute de către specialişti, în judeţul Galaţi existau circa 68.000 de persoane care fac parte din categoriile care au dreptul să fie imunizaţi gratuit. Deocamdată însă, în prima tranşă, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Galaţi doar 35% din necesarul de vaccin, adică 24.100 de doze. Acestea urmează să fie aduse de la Bucureşti. Este însă doar prima tranşă, deoarece dacă va mai fi nevoie se vor mai aloca de-a lungul acestui sezon de vaccinare şi alte doze de vaccin antigripal. În anii anteriori întotdeauna au rămas doze de vaccin neutilizate de la un sezon rece la altul. În ceea ce priveşte grupele de risc, o primă astfel de categorie este cea a bolnavilor cronic, persoane care suferă de afecţiuni cronice pulmonare, diabet, afecţiuni neurologice, HIV etc. Altă categorie de persoane predispuse la risc o reprezintă gravidele, urmează apoi medicii, cadrele medicale, angajaţii din spitale, ambulatorii, unităţi pentru bolnavii cronic. Ultima categorie a persoanelor la risc care pot fi imunizate gratuit este cea a celor care au 65 de ani şi peste.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/galatiului-i-s-a-alocat-35-din-necesarul-de-vaccin-antigripal.html

Link to comment
Share on other sites

Start la vaccinarea gratuită; la cea din farmacii, cu „bani” - lipsă de doritori

24.100 de doze de vaccin antigripal sezonier au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi de la Ministerul Sănătăţii, aceasta fiind prima tranşă de vaccin antigripal gratuit a acestui sezon. Rămâne ca până la sfârşitul sezonului de vaccinare, la Galaţi să ajungă şi alte tranşe, dacă va mai fi cazul. „S-a început efectiv imunizarea antigripală la nivelul judeţului Galaţi. Majoritatea dozelor de vaccin antigripal au fost împărţite medicilor de familie şi nu numai, dar nu s-a finalizat această distribuţie de vaccin deocamdată”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Moise. Cei care nu intră în categoriile de risc pentru care imunizarea e gratuită (bolnavii cronic, copii, bătrâni peste 65 de ani, cadre medicale, asistenţi sociali, asistaţi etc), îşi pot cumpăra vaccinul din farmacii. „Preţurile acestor produse variază între 27 şi 34 de lei, toate produse în afara ţării. Deocamdată însă nu pot spune că se cere foarte mult vaccinul antigripal. Cumpărătorii sunt încă rari şi în majoritatea cazurilor este vorba de persoane în vârstă”, a precizat Nela Mardare, farmacist. La nivelul judeţului Galaţi, circa 68.000 de persoane ar trebui vaccinate gratuit. Cum acest vaccin conţine şi o tulpină de virus gripal „porcin”, e posibil ca unii să nu dorească imunizarea tocmai din acest motiv.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/vaccinare-frig-si-moarte-doi-copii-morti-si-1600-de-galateni-cu-viroze-2475.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.