Jump to content

Consiliul Judeţului cumpără clădirea fostului Teatru de Păpuşi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Consiliul Judeţului cumpără clădirea fostului Teatru de Păpuşi

Primăria n-a avut bani să cumpere fosta clădire a Teatrului "Gulliver", pentru a salva de la dispariţie prestigioasa instituţie teatrală, dar Consiliul Judeţului îşi permite s-o achiziţioneze pentru a muta în ea, birourile funcţionarilor săi din blocul Cristal. Preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, a propus, în şedinţa de marţi a instituţiei pe care o conduce, cumpărarea clădirii în care a funcţionat vreme de 58 de ani Teatrul de Păpuşi "Gulliver", desfiinţat şi transformat în secţie a Tetrului Dramatic pentru reducerea cheltuielilor bugetare ale municipalităţii.

În fostul sediu al teatrului, retrocedat moştenitorilor proprietarului, ar urma să fie mutate birourile CJ actualmente găzduite în blocul Cristal, de lângă Prefectură. "Au doar Evidenţa Populaţiei. Pentru un birou cu doi-trei oameni vor să cumpere un ditamai sediu. Nu au fost bani ca acolo să rămână Teatrul de Păpuşi, însă sunt bani ca să mutăm o direcţie cu două persoane", ne-a declarat scandalizat Cosmin Păun, prefectul judeţului Galaţi.

În schimb Eugen Chebac a motivat că doreşte să cumpere un imobil pe strada Eroilor, pentru a face din strada amintită „un epicentru al administraţiei judeţene" (sediul CJ este pe aceeaşi stradă). Suma vehiculată pentru cumăpărarea clădirii de pe strada Eroilor se ridică la aproximativ 1 milion de lei. Propunerea achiziţionării sediului Teatrului "Gulliver" a venit după ce a apărut ideea unui schimb de imobile între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi cel al Apărării Naţionale.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Consiliul_Judetului_isi_cumpara_fostul_Teatru_de_Papusi_0_361763895.html

Link to comment
Share on other sites

Nu au fost bani ca acolo să rămână Teatrul de Păpuşi, însă sunt bani ca să mutăm o direcţie cu două persoane", ne-a declarat scandalizat Cosmin Păun, prefectul judeţului Galaţi.

Si marmota invelea ciocolata... Ce treaba are CJ cu Teatrul de Papusi?? CJ cumpara o cladire si atata tot.

Link to comment
Share on other sites

Cale liberă pentru cumpărarea fostului sediu al Teatrului de Păpuşi

În şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţului s-a votat în favoarea oportunităţii cumpărării unui sediu pe strada Eroilor. Clădirea vizată este imobilul unde şi-a desfăşurat activitatea teatrul de marionete. După ce marţi această propunere a fost respinsă, astăzi s-a organizat o şedinţă specială tocmai pentru aprobarea acestui proiect.

Reamintim că Primăria Galaţi n-a avut bani să cumpere fosta clădire a Teatrului "Gulliver", pentru a salva de la dispariţie prestigioasa instituţie teatrală.

În fostul sediu al teatrului, retrocedat moştenitorilor proprietarului, ar urma să fie mutate birourile CJ din alte clădiri.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Cale_libera_pentru_cumpararea_fostului_sediu_al_Teatrului_de_Papusi_0_362364307.html

Clădirea vizată se pare că e alta :-$

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

CJ Galaţi nu are bani să cumpere fostul Teatru Gulliver

Clădirea fostului Teatru de păpuşi „Gulliver" nu va mai fi cumpărată de Consiliul Judeţului Galaţi. Asta pentru că proprietarul imobilului de pe strada Eroilor, situat vizavi de sediul Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, cere 1,5 milioane de euro pentru a ceda drepturile de proprietate asupra clădirii, aşa cum a explicat Eugen Chebac - preşedintele CJ Galaţi. „Nu vom mai cumpăra clădirea Teatrului Gulliver. Proprietarul acesteia cere 1,5 milioane de euro. Este un preţ foarte mare. Cu aceşti bani putem să construim de la zero o clădire modernă", a explicat Eugen Chebac.

Pe lângă suma necesară achiziţionării, imobilul de pe strada Eroilor are nevoie şi de investiţii pentru realizarea unor reparaţii capitale. „Am făcut încercări să cumpărăm acea clădire, însă nu aveam banii necesari. Imobilul are nevoie de serioase lucrări de consolidare şi renovare", ne-a explicat şi Stelian Stancu, directorul Teatrului de Păpuşi.

Deşi am încercat cu insistenţă, nici avocaţii şi nici proprietarul clădirii n-au putut fi contactaţi pentru a ne oferi un punct de vedere asupra destinaţiei fostului sediu de teatru.

Cu toate acestea, conducerea CJ Galaţi nu a renunţat la intenţia de a cumpăra o clădire. În şedinţa de astăzi a instituţiei administrative se va încerca aprobarea achiziţionarii unui imobil situat în aceeaşi zonă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/CJ_Galati_nu_are_bani_sa_cumpere_fostul_Teatru_Gulliver_0_381561947.html

Link to comment
Share on other sites

Proiectul de cumpărare a Centrului InfoEurope, retras de pe ordinea de zi

Singurul proiect din cele 16 retras ieri, la şedinţa Consiliului Judeţului (celelalte au fost şi adoptate), a fost cel privind aprobarea achiziţionării unui imobil pentru „cenuşăreasa” CJ, Direcţia de Dezvoltare Regională care, în ciuda atragerii a milioane de euro prin programe europene, lucrează înghesuită ca într-un lagăr de concentrare.

Firesc este pentru CJ să aibă toate direcţiile cât mai aproape, iar imobilul propus ieri spre achiziţionare, cel în care funcţionează Centrul InfoEurope al Camerei de Comerţ, este chiar perete-n perete cu Direcţia de Dezvoltare.

Cum iniţiatorul principal al proiectului de hotărâre, consilierul PSD Alexandru Teodorescu, nu s-a înţeles cu liderul grupului PDL, consilierul Iulian Aramă, proiectul a fost retras, ca să nu cadă la vot.

Dacă şi în şedinţele trecute constituirea unei comisii de achiziţii a imobilului necesar a fost întâmpinată cu suspiciuni, ieri preţul de cumpărare a creat probleme. Vicepreşedintelui CJ Eugen Durbacă a reproşat că acesta ar fi de două-trei ori mai ridicat decât preţul pieţei, indicând chiar şi o ofertă mai avantajoasă de vânzare a unui imobil, citită în ziar. „Clădirea ar face cinci miliarde lei vechi faţă de 14 miliarde şi 890 mii”, a spus conservatorul, dând şi preţurile la metru pătrat practicate în zona centrală. Grijuliu cu acuzaţiile, conservatorul a spus însă că „…probabil a fost o scăpare” a comisiei şi a cerut viitoarei comisii mai multă atenţie.

Raportul arată că s-a apelat la un evaluator autorizat. Comisia, alcătuită din reprezentanţi ai aparatului tehnic al CJ, a negociat în două întâlniri cu Camera de Comerţ, discutându-se despre plata unei prime tranşe din preţ până la sfârşitul anului, diferenţa rămânând pentru primul trimestru al anului viitor.

Preţul cerut este de 2,85 milioane lei total, din care valoarea imobilului, peste 1,4 milioane lei. Clădirea, cu parter şi subsol, ar urma să fie predată cu tot cu dotări, având o reţea de 40 calculatoare cu servere şi internet de mare viteză, despre care preşedintele CJ spune că depăşesc în capacitate dotările Consiliului, instalaţii schimbate în 2001, centrală termică, instalaţii de climatizare, centrale telefonice, etc.

Clădirea este din 1905, beneficiind de regimul de protecţie al zonei de rezervaţie arhitecturală şi istorică.

http://www.viata-libera.ro/articol-Directia_de_Dezvoltare_fara_noroc_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Consiliul Judeţului - ca şi instalat în casă nouă

Dintre cele 14 puncte ale ordinii de zi la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţului, doar unul a avut câteva abţineri – de la aproape toţi consilierii PC: hotărârea vizând achiziţia noului sediu al Direcţiei de Dezvoltare Regională a CJ.

După înfiinţarea unei a doua comisii de evaluare şi angajarea unui al doilea evaluator, imobilul aparţinând Camerei de Comerţ va fi cumpărat cu banii „din casă” ai CJ cu un avans pe loc şi câteva tranşe în primul trimestru al anului viitor, după care Direcţia care ne aduce fonduri europene se va putea muta acolo.

http://www.viata-libera.ro/articol-Habemum_sedium_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.