Jump to content

Un TIR cu porci s-a răsturnat lângă Tecuci


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un TIR cu porci s-a răsturnat lângă Tecuci

Peisaj incredibil lângă Tecuci. Peste 1.400 de porci au fost împrăştiaţi pe câmp, după ce TIR-ul în care erau transportaţi a fost implicat într-un accident. "Pe la trei jumate am auzit o bubuitură foarte mare. I-am spuis neveste-mii că sigur e accident, dar la ora aia nu am ieşit din casă. Pe la 6.30, când am ajuns aici am văzut nenorocirea", a spus Nicolae Popescu, un bărbat de 54 de ani, care locuieşte în apropierea locului unde s-a produs accidentul.

TIR-ul, care venea din Germania şi la volanul căruia se afla un cetăţean ungur a intrat cu viteză într-o curbă, a acroşat un indicator de circulaţie, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Culmea este că atât şoferul cât şi ocupantul locului din dreapta au scăpat nevătămaţi, deşi cabina TIR-ului s-a făcut praf. "Au avut noroc cu carul că au scăpat", a explicat Flavian Ion, un localnic.

Imediat după producerea accidentului, porcii au scăpat din remorcă şi s-au împrăştiat pe câmp. A fost nevoie de mai bine de două ore pentru ca godacii să fie cât de cât recuperaţi. "Cred că acum toţi o să aibă nevoie de tratament. Pe frigul ăsta, la cât de mici sunt, dacă mai rămân pe câmp o să moară toţi. Şi aşa au murit câteva sute, striviţi sub fiare. E mai mare păcatul, că ăştia sunt porci de soi, am înţeles că de la nemţi", a explicat Ion Vasilache, un om adus din Tecuci tocmai pentru a avea grijă ca porcii să nu scape pe şosea.

De la ora 7.00, Poliţia Rutieră şi Administraţia Drumurilor Naţionale au luat măsura de a restricţiona circulaţia în zona accidentului, pentru a evita producerea unor alte evenimente rutiere. "În momentul de faţă traficul a fost reluat în zona respectivă. Circulaţia a fost oprită aproximativ trei ore pentru a se putea degaja drumul", a declarat cms. Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi. În decursul operaţiunii de ridicare a rămăşiţelor TIR-ului, o macara s-a rupt. ÎŞoferul maghiar a încercat să-l agreseze pe fotograful "Adevărul de Seară", deoarece nu dorea să fie pozat, însă în cele din urmă s-a calmat.

Şoferul se află în acest moment la Direcţia de Sănătate Sanitar-Veterinară, pentru a completa procesele verbale şi pentru a stabili ce se va întâmpla cu animalele de pe marginea drumului. Numai valoarea porcilor se ridică la 52.000 de euro, fără a pune la socoteală şi maşina distrusă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/UPDATEUn-TIR-rasturnat-langa-Tecuci-FOTO_0_361764079.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.