Jump to content

Cele mai periculoase străzi din Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cele mai periculoase străzi din Galaţi

Şoseaua de centură, Faleza superioasă şi Drumul Naţional 25 sunt în fruntea listei negre. În timp ce, în oraş, depăşirile şi viteza sunt primele cauze ale accidentelor, în judeţ, pietonii sunt principalii vinovaţi pentru tragediile produse.

Nu este vorba despre starea jalnică a şoselelor şi de gropile întâlnite la tot pasul, ci şi despre inconştienţa şoferilor şi a pietonilor, care se fac vinovaţi de tragediile produse în majoritatea cazurilor. Şoseaua de centură, Faleza superioară şi strada Brăilei sunt principalele trei străzi din oraş pe care riscul producerii accidentelor rutiere este mare.

Faleza, între Elice şi zona Trecere Bac, este segmentul rutie pe care şoferii calcă până la podea pedala de acceleraţie, viteza excesivă fiind principala cauză a evenimentelor nefericite. Numai în ultima perioadă, au avut loc aici cinci accidente rutiere soldate cu un mort, trei răniţi grav şi doi uşor.

Şoseaua de centură se înscrie şi ea pe lista neagră. Aici şi-au pierdut viaţa doi oameni, trei au fost răniţi grav, iar alţi patru au fost răniţi uşor, în urma a nouă accidente rutiere recente. În cazul acestei porţiuni de drum, principalele cauze sunt viteza şi depăşirile pe contrasens.

Un pericol demn de luat în seamă se întâlneşte şi pe strada Brăilei pe care, în ultimele două luni, au avut loc 10 accidente, din fericire fără pierderi de vieţi omeneşti, doar cu răniţi grav şi uşor. Acolo, în majoritatea cazurilor, vinovaţi au fost pietonii, care au traversat prin locuri nepermise şi fără să se asigure.

DN 25 şi DN 26 sunt cele două şosele pe care au loc frecvent astfel de evenimente. Dacă în urmă cu doi-trei ani, zona Frumuşiţa, pe DN26, era cea mai periculoasă, acum cea mai fierbinte porţiune este în dreptul localităţilor Drăgăneşti - Umbrăreşti, pe DN25. Numărul deceselor în judeţ se ridică la patru plus şapte răniţi într-un timp foarte scurt.

„În ultimii ani, am încercat să monitorizăm şi să acţionăm cât mai eficient în aceste zone firebinţi. În judeţ, ne confruntăm cu vinovăţia pietonilor care traversează pe unde nimeresc", spune cms. Viorel Cojocaru, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Atentie-_Cele_mai_periculoase_strazi_din_Galati_0_362363865.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.