dcp100168 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Vineri, 5 noiembrie: Universitatea Craiova - Oţelul Galaţi, ora 20.30, Digi Sport
dcp100168 Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Fără victorie de patru ani la Craiova„Oţelarii” lui Dorinel Munteanu vor avea vineri seară şansa de a reactualiza statistica defavorabilă a partidelor cu oltenii lui Victor Piţurcă.În ultimele două deplasări la Craiova, formaţia gălăţeană a pierdut cu 1-0 (23 august 2008) şi 3-0 (22 mai 2010), pentru ca pe 12 aprilie 2008 să reuşească un scor de egalitate, 1-1.Ultima victorie a Oţelului în Bănie datează de acum patru ani: 2-0 pe 23 septembrie 2006, golurile fiind marcate de veteranii Sergiu Costin şi Gabriel Paraschiv.Meciul cu Universitatea, din etapa a XIV-a a Ligii I, va avea loc vineri, 5 noiembrie, de la ora 20.30.http://www.viata-libera.ro/articol-Fara_victorie_de_patru_ani_la_Craiova_2.html
dcp100168 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Ne arbitrează Alexandru TudorUniversitatea Craiova - Oţelul Galaţi, vineri, ora 20.30Arbitri: Alexandru Tudor - Micloş Nagy, Adrian Vidan - Florin ConstantinObservatori: Nicoale Grigorescu, Sorin Satmari
mambo Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 asta tine cu oaspetii. daca va uitati pe o statistica a activitatii arbitrului veti observa ca gazdele n-au fost tocmai bucuroase la sfarsitul meciului.
dcp100168 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Dorinel Munteanu: Piţurcă este un exemplu pentru mulţi antrenoriAntrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat, miercuri, că este convins de faptul că partida cu Universitatea Craiova, din etapa a XIV-a a Ligii I, va fi un meci extrem de greu, tehnicianul craiovenilor, Victor Piţurcă, fiind un exemplu pentru mulţi antrenori. "Cunosc jucătorii Craiovei, le-am văzut ultimele meciuri şi sunt convins că va fi greu. Craiova are o echipă tânără, cu jucători ambiţioşi şi care au o atitudine foarte bună. Victor Piţurcă este un antrenor bun. A fost foarte mulţi ani la echipa naţională, are performanţe la nivel naţional şi internaţional, dar vom vedea la ora meciului care va fi tehnicianul sau tacticianul mai bun. Nu m-am uitat în mod special la ideile tactice ale lui Piţurcă, dar cunosc bine Craiova. Am învăţat foarte mult de la dânsul, atât ca jucător cât şi antrenor, e un exemplu pentru mulţi antrenori. Noi suntem însă bine pregătiţi pentru acest joc", a spus Dorinel Munteanu, transmite corespondentul MEDIAFAX. Tehnicianul Oţelului are două indisponibilităţi în lot, Giurgiu, suspendat, şi Sârghi, răcit.Piţurcă: Dorinel Munteanu nu mă poate surprinde, doar jucătorii lui o pot faceAntrenorul Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că speră într-o victorie în meciul cu Oţelul Galaţi, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii I, subliniind că nu poate fi surprins de tehnicianul Dorinel Munteanu, ci poate doar de jucătorii gălăţeni. "Venim după două victorii, cea din Cupă şi campionat, care au mai şters din amărăciunea înfrângerii cu Vaslui. Ne aşteaptă însă partide dificile, atât în campionat, cu Oţelul, dar şi dubla cu Dinamo. Oţelul este cea mai în formă echipă, atât timp cât este pe primul loc. În vară nu aş fi crezut că după mai bine de un sfert din acest campionat, Oţelul va fi lider şi chiar detaşat. Partida va fi extrem de dificilă pentru ambele echipe. Însă sperăm să câştigăm. Pentru Oţelul consider că va fi o presiune în plus pe umeri, deoarece este lider, dar în acelaşi timp nu are nimic de pierdut. Se vor bate cu toată ardorea, aşa cum a fost şi până acum. Dorinel Munteanu nu mă poate surprinde, doar jucătorii lui o pot face. Oţelul formează un grup unit, dar nu are valori individuale, care să rezolve meciul. Nu dispun de jucători valoroşi, nu dispun de un anume jucător valoros, nu sunt invincibili. Nu am vorbit cu Dorinel Munteanu în ultimul timp, chiar nu mai ţin minte de când nu am vorbit", a declarat Piţurcă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
dcp100168 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Marius Stan: Dacă vom bate la Craiova, va fi greu să ne mai ajungă cineva până la finele turuluiDirectorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, miercuri, că dacă echipa sa va bate la Craiova, va fi greu să o mai ajungă cineva până la finele turului, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Dacă vom bate la Craiova, cred că va fi greu să ne mai ajungă cineva până la finele turului. Asta, bineînţeles, dacă vom rămâne aceeaşi echipă modestă ca şi până acum. Este un meci important pentru ambele echipe. Craiova este în ascensiune, noi într-o constanţă de invidiat pentru multă lume, probabil. Este unul dintre derbiurile etapei. Se întâlnesc două echipe pe val, aşa că orice rezultat este posibil. Evident, o spun fără a încerca să adorm pe cineva, că un punct ar fi excelent dacă l-am obţine", a afirmat Stan.
dcp100168 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Piţurcă: „Dacă vine Mitică Dragomir supervizor la Craiova, câştigăm sută la sută“Victor Piţurcă s-a bucurat la aflarea veştii că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, va fi supervizor la meciul de mâine dintre Universitatea Craiova şi Oţelul Galaţi. „Dacă vine Dragomir supervizor la meciul cu Oţelul, câştigăm sută la sută. L-am invitat şi la Braşov şi nu a venit. Îl aştept acum“, a spus Piţurcă, bun prieten cu preşedintele Ligii. „Avem o perioadă extrem de dificilă şi de importantă: meciurile cu Galaţi şi cele cu Dinamo, unul în Cupă şi unul în campionat. Oţelul este echipa cea mai în formă, iar meciul va fi extrem de greu pentru ambele formaţii. Sper ca noi să învingem. Oţelul are o anumită presiune pe umeri, având în vedere că este pe primul loc. Sunt convins însă că gălăţenii se vor bate cu ardoare pentru a câştiga şi a rămâne pe primul loc. Nu au nimic de pierdut şi îşi joacă şansa“, a spus Piţurcă. „Noi venim după două victorii afară şi suntem bine din punct de vedere psihic, dar jucătorii au acumulat o oarecare oboseală pentru că mă bazez mai mereu pe acelaşi unsprezece“, a adăugat Victor Piţurcă.http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-_-Daca_vine_Mitica_Dragomir_supervizor_la_Craiova-castigam_suta_la_suta_0_365963762.html
dcp100168 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Avancronica meciului Universitatea Craiova - Otelul GalatiAntrenorul Victor Piţurcă a declarat că speră într-o victorie în meciul cu Oţelul, subliniind că nu poate fi surprins de tehnicianul Dorinel Munteanu, ci poate doar de jucătorii gălăţeni. Tehnicianul a menţionat că echipa sa trece printr-o stare uşoară de oboseală, deoarece în ultimul timp jocurile au fost abordate cam cu aceiaşi jucători: "Mă bucur că în afara accidentări lui Iliev, nu avem alţi accidentaţi". Diagnosticat cu ruptură musculară după un meci la echipa naţională a Bulgariei, Valentin Iliev a fost supus unei intervenţii la Sofia, în urma căreia a rămas să se recupereze acasă. Accidentat în meciul cu "U" Cluj, Mihai Costea are, în opinia lui Piţurcă, circumstanţe atenuante pentru jocul mai slab: "Încă simte dureri la gleznă. Trebuie să se refacă fizic". "Piţi" a explicat şi de ce se prelungeşte indisponibilitatea uruguayanului Walter Lopez: "S-a accidentat, a stat două luni şi l-am cam forţat crezând că s-a antrenat". Chiar dacă Florin Costea este apt din punct de vedere medical, nu se pune problema să joace contra Oţelului.Echipa probabilă: Stanca - Dănănae, Găman, Ciucă, Bărboianu - Dilevski, D.Stoica - Wobay, Prepeliţă, Gargorov – Dina; Antrenor: Victor Piţurcă; Accidentaţi: Iliev, Crăciun, Walter López; Incert: Fl.Costea; Suspendaţi: -; Rezerve: S.Lung, Lopes, Ologu, Firţulescu, Gângioveanu, M.Costea, Piţurcă. 1. Oţelul Galaţi 13 9 2 2 18-10 29 7. Universitatea Craiova 13 5 4 4 19-13 19Directorul general Marius Stan a declarat că dacă echipa sa va bate la Craiova, va fi greu să o mai ajungă cineva până la finele turului.Fundaşul central Cristian Sârghi a ratat deplasarea la Craiova, pentru meciul cu FC Universitatea, nefiind apt din punct de vedere medical. Sârghi este răcit şi nu s-a antrenat în ultimele două zile. "Nu s-a antrenat în ultimele zile şi nu putem conta pe el", a declarat antrenorul Dorinel Munteanu. Prin urmare, în autocar a urcat tânărul bosniac Enes Sipovici, de la "satelit" care va fi rezerva fundaşilor centrali Costin şi Perendija. La jocul de vineri va absenta şi mijlocaşul central Gabriel Giurgiu, suspendat o etapă din cauza eliminării suferite runda precedentă.Echipa probabilă: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg.Costin, Sălăgeanu - L.Antal, L.Iorga, Neagu, Viglianti, Ochiroşii - G.Paraschiv; Antrenor: Dorinel Munteanu; Accidentat: Sârghi (este răcit); Suspendat: Giurgiu; Rezerve: Brăneţ, Sipovici, Cojoc, Ibeh, S.Ilie, Pena, Borbely.Egalul pare cel mai probabil rezultatSport 365 va recomandă: Universitatea Craiova - Oţelul Galaţi este unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 14-a. In fata a 25.000 de specatori se vor confrunta Craiova si Galati, doua echipe care au un sezon foarte bun. Gazdele au trecut cu bine peste esecul nemeritat cu Vaslui, castigand cu 2-0 la Targu-Jiu in fata Pandurilor (1/8 Cupa Romaniei) si 2-1 la Urziceni in fata Unirii (etapa a 13-a). Oaspetii nu au pierdut nici un meci in ultimele 6 etape, in care au adunat 16 p. Va fi un meci foarte atractiv in care orice rezultat e posibil, intrucat ambele echipe sunt in forma. La gazde va reveni Prepelita in primul 11, dar nu si Florin Costea care inca mai are nevoie de jocuri la echipa a doua, in timp ce la oaspeti vor lipsi doi titulari, Sarghi si Giurgiu. Echipa gazda este usor favorita, dar egalul pare cel mai probabil rezultat. In ultimele 10 meciuri disputate la Craiova, Stiinta a castigat de 6 ori, de 2 ori a fost egal, Otelul castigand de 2 ori.Universitatea Craiova - Oţelul Galaţi05.11.2010, Craiova, Stadion: "Ion Oblemenco", ora: 20:30, live Digi SportArbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)Palmares: 42 15 7 20 47-58;Primul meci: 1-1, la Craiova, la 25 septembrie 1986;Scor maxim: 0-6, la Craiova, în 11 mai 2005;Ultima victorie a Oţelului la Craiova: 2-0, la 23 septembrie 2006;Ultimul meci jucat pe terenul Universităţii Craiova: 3-0, la Turnu Severin, în data de 22 mai 2010.http://www.sport365.ro/Avancronica_meciului_Universitatea_Craiova___Otelul_Galati-n125625.html
dcp100168 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Banderole negre în memoria lui Adrian PăunescuConform preşedintelui Universităţii Craiova, Silvian Cristescu, jucătorii olteni vor evolua cu banderole negre la meciul de vineri seară cu Oţelul Galaţi.De asemenea, directorul general al Oţelului, Marius Stan, a declarat pentru MEDIAFAX că şi jucătorii gălăţeni vor purta banderole negre în memoria celui care, în opinia sa, a fost "un bun naţional".Preşedinte onorific la Universitatea Craiova, Adrian Păunescu, un înfocat suporter al Craiovei "Maxima", a compus versurile a două dintre cele mai populare imnuri din fotbalul românesc: "Oltenia, eterna Terranova" (Universitatea Craiova) şi "Suntem peste tot acasă" (Rapid). "Oltenia Eterna Terra Nova" s-a născut în '83, odată cu parcursul fantastic al juveţilor în Cupa UEFA, încheiat doar în semifinale, după 0-0 şi 1-1 cu Benfica.
dcp100168 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Universitatea Craiova - Oţelul Galaţi 0-1Echipa Oţelul Galaţi a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia Universitatea Craiova, într-un meci din cadrul etapei a XIV-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX. Unicul gol al partidei a fost reuşit în minutul 22 de Silviu Ilie, care la 35 de metri de poartă, a scăpat singur la limita ofsaidului, portarul Răzvan Stanca a ieşit greşit la marginea careului de 16 metri, iar jucătorul Oţelului l-a driblat şi a trimis în poartă.Din minutul 62, Universitatea Craiova a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Mădălin Ciucă, pentru un fault asupra lui Cornel Râpă din postura de ultim apărător.Universitatea Craiova: 1. Stanca - 18. Dănănae, 7. Găman, 6. Ciucă, 2. Bărboianu - 5 Stoica - 77. Wobay (25. Firţulescu '72), 23. Gargorov (9. M. Costea '57), 20. Dina, 30. Prepeliţă - 27. Piţurcă (28. Gângioveanu '68). Antrenor: Victor Piţurcă.Oţelul Galaţi: 12. Grahovac - 3. Râpă, 30. Perendija, 18. Sg. Costin, 23. Sălăgeanu - 26. Neagu, 24. Filip - 7. Iorga (8. Antal '75), 37. Viglianti, 14. S. Ilie (20. Cojoc '90) - 10. Paraschiv (27. Pena '83). Antrenor: Dorinel Munteanu.Cartonaşe galbene: Wobay '30, Bărboianu '55, Firţulescu '90 / Silviu Ilie '90, Râpă 90+1. Cartonaş roşu: Ciucă '62Arbitri: Alexandru Tudor - Micloş Nagy, Adrian Vidan - Florin Constantin. Observatori: Nicolae Grigorescu, Sorin SatmariÎnaintea meciului cu Oţelul Galaţi, jucătorii şi fanii echipei Universitatea Craiova i-au adus un omagiu fostului poet Adrian Păunescu, decedat vineri dimineaţă. Înainte de ieşirea celor două echipe de la vestiare, fanii Universităţii Craiova au aprins lumânări şi au cântat minute în şir imnul compus de Adrian Păunescu pentru formaţia craioveană. Jucătorii Craiovei au intrat pe teren purtând tricouri albe pe care era scris "Adrian Păunescu - Un simbol nemuritor" şi au evoluat în meciul cu Oţelul având banderole negre, în semn de doliu. Cele două galerii ale echipei au afişat două bannere imense, unul la Peluza Sud cu mesajul "De astăzi în ceruri se va cânta «Oltenia, eterna Terranova»", şi un altul la Peluza Nord cu mesajul "Păunescu, oltean pe viaţă şi pe moarte". Înainte de startul partidei s-a ţinut un minut de reculegere în memoria lui Păunescu, fanii aplaudând apoi mai multe minute şi scandându-i numele fostului poet.Pe stadonul Ion Oblemenco au fost prezenţi 22.000 de spectatori. Echipa Oţelul a fost susţinută de aproximativ 30 de gălăţeni.
mambo Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 asta tine cu oaspetii. daca va uitati pe o statistica a activitatii arbitrului veti observa ca gazdele n-au fost tocmai bucuroase la sfarsitul meciului. ce va spuneam?
dcp100168 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Marius Stan: "De acum trebuie sa fim luati in seama"Presedintele echipei Otelul Galati, Marius Stan, considera ca succesul de la Craiova trebuie sa fie un semnal de alarma pentru a celelalte echipe din Liga 1. "Craiova a avut un public fantastic, au jucat in 12, dar acum trebuie sa fim luati in seama de toata lumea! Urmatorul meci va fi mai greu pentru ca este greu sa-i cobori pe jucatori. Nu visam la un asemenea parcurs, dar ma asteptam sa fim in fata pentru ca am avut o evolutie buna in ultimul timp", a spus Marius Stan.http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/fotbal-intern/liga-1/69147/marius-stan-de-acum-trebuie-sa-fim-luati-in-seama.htmMarius Stan: Jucătorii noştri au dat dovadă de caracter şi multă determinareDirectorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, vineri, că s-ar fi mulţumit şi cu un rezultat de egalitate în meciul cu Universitatea Craiova, câştigat cu scorul de 1-0, şi că jucătorii pregătiţi de Dorinel Munteanu au dat dovadă de "caracter şi multă determinare". "Ne bucurăm de victorie, am fi fost mulţumiţi şi cu un rezultat de egalitate. A fost un meci disputat în condiţii speciale, cu un public cum nu am întâlnit, dar jucătorii noştri au dat dovadă de caracter şi multă determinare. Atmosfera a fost senzaţională, dacă am avea şi noi un public atât de numeros, pe un stadion atât de mare, probabil că am putea obţine mai multe", a spus Marius Stan. Întrebat ce are Oţelul în plus faţă de celelalte echipe, Marius Stan a răspuns: "Organizare, seriozitate, determinare. Organizare la joc şi în club".Marius Stan a adăugat că nu se poate face o comparaţie între Oţelul şi Unirea Urziceni. "Unirea a fost altceva, noi suntem o echipă care a fost construită cu migală, acolo au fost aduşi jucători cu bani mulţi, suntem o echipă modestă, dar care ne drămuim bine lucrurile", a mai spus oficialul gălăţean.http://www.mediafax.ro/sport/marius-stan-jucatorii-nostri-au-dat-dovada-de-caracter-si-multa-determinare-7695436/Mititelu: Păcat de atmosferă, Universitatea merita cel puţin un egalFinanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, vineri, că o zi tristă, cauzată de moartea poetului Adrian Păunescu, s-a încheiat cu o seară tristă, din cauza înfrângerii din partida cu Oţelul Galaţi, apreciind că elevii lui Victor Piţurcă au pierdut nemeritat. "Păcat de atmosferă. Acesta este fotbalul, mergem înainte. O seară tristă, şi mai tristă de cum a început. Un meci în care spun că rezultatul este nedrept, scorul nu reflectă situaţia din teren. Meritam cel puţin un egal", a spus Mititelu.Oficialul craiovean a adăugat că Oţelul nu merita să câştige, dar au şanse să obţină titlul în acest sezon. "Oţelul s-a strâns ciorchine în careu, apoi pe contraatac... Au jucat agresiv, dacă ieşeau mai mult la joc, altfel era meciul. Îi felicităm pentru cele trei puncte. Arbitrul Tudor a fost foarte drastic, probabil că eliminarea este corectă", a mai spus Mititelu.http://www.mediafax.ro/sport/mititelu-pacat-de-atmosfera-universitatea-merita-cel-putin-un-egal-7695433/
dcp100168 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 D. Munteanu: Rezultatele Oţelului nu sunt întâmplătoare, avem jucători care vor performanţeAntrenorul Dorinel Munteanu a declarat, vineri, după victoria cu 1-0 în faţa Universităţii Craiova, că rezultatele obţinute de echipa Oţelul nu sunt întâmplătoare şi şi-a avertizat adversarii că vor da de o formaţie "determinată, care munceşte mult". "Nu ştiu dacă am început să fim luaţi în seamă, dar adversarii noştri vor avea parte de o echipă determinată, de o echipă care munceşte. Nu mă gândesc ce va fi la sfârşitul campionatului. Aceste rezultate nu sunt întâmplătoare, avem jucători tineri, care vor să facă performanţe. Mă bucur pentru cele trei puncte, îl respect pe Piţurcă, am învăţat multe de la el", a spus Dorinel Munteanu după meci.http://www.mediafax.ro/sport/d-munteanu-rezultatele-otelului-nu-sunt-intamplatoare-avem-jucatori-care-vor-performante-7695457/Silviu Ilie: Sincer ne gândim la campionatLa rândul său, Silviu Ilie, autorul unicului gol în partida de vineri, s-a declarat impresionat de atmosfera de la meciul cu Universitatea Craiova. "Sincer ne gândim la campionat. Mă bucur foarte mult că am început şi noi să fim luaţi în seamă. E multă muncă şi fiecare meci îl tratăm cu gândul la victorie. Am întâlnit o echipă foarte puternică, însă nu ne-am temut. A fost o atmosferă senzaţională, cum rar am întâlnit-o în România şi pe care am dori-o la Galaţi", a spus fotbalistul echipei gălăţene. http://www.mediafax.ro/sport/d-munteanu-rezultatele-otelului-nu-sunt-intamplatoare-avem-jucatori-care-vor-performante-7695457/
dcp100168 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Premiera FilipMijlocaşul central Ioan Filip, legitimat în această toamnă după ce a trecut probele susţinute la formaţia antrenată de Dorinel Munteanu, a debutat în această seară în Liga I la Craiova, în partida cu FC Universitatea.În absenţa lui Gabriel Giurgiu, suspendat, tehnicianul FC Oţelul a fost nevoit să apeleze la serviciile jucătorului venit de la FC Bihor Oradea şi decizia sa a fost încununată cu succes.Filip este născut pe 20 mai 1989 şi, înainte de a face pasul la echipa de seniori, a jucat la echipa-satelit din Liga a III-a.http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=2847
riaji Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Cu fiecare etapa ma conving tot mai mult de meritele lui Dorinel Munteanu si mai ales, ale lui Marius Stan care, cum-necum, le ofera strictul necesar, atat antrenorului cat si jucatorilor.
Recommended Posts