Jump to content

Concursul de matematică "C. Calude"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Concursul de matematică „C. Calude” 2010

Astăzi va debuta la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Concursul Interjudeţean de Matematică „Cristian Calude” pentru clasele VII-XII. Competiţia, ajunsă la a XI-a ediţie, va cuprinde două probe: una individuală şi alta pe echipe.

Proba individuală se va desfăşura astăzi, între orele 9 - 12. La ora 17.30 se vor depune eventualele contestaţii, iar la ora 19.30 se vor afişa rezultatele finale. Duminică, între 9 - 12, se va desfăşura proba pe echipe.

„De fiecare dată proba pe echipe a fost transmisă live text pe internet la adresa www.mategl.com, acesta fiind singurul concurs de matematică transmis live pe Internet. Practic, părinţii, colegii, cunoscuţii pot să stea acasă şi să urmărească ce face copilul la concurs”, ne explică şeful catedrei de matematică de la CNVA şi organizatorul concursului, profesorul Romeo Zamfir.

Tot mâine, la ora 13.00, a fost programată festivitatea de premiere. Marele premiu se va acorda pentru un singur elev şi va consta în 200 de euro şi o cupă. La premiul I se vor acorda 300 de lei, la premiul al II-lea - 200 de lei, iar la premiul al III-lea – 150 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Start_la_concursul_de_matematica_%E2%80%9EC_Calude%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Premii de 10.000 de lei la „C. Calude”

Concursul interjudeţean de matematică „C. S. Calude”, organizat de Colegiul Naţional „V. Alecsandri” şi ajuns anul acesta la a XI-a ediţie, şi-a câştigat un renume binemeritat printre elevii din toată ţara, datorită seriozităţii şi obiectivităţii cu care este organizat. Secţiunea pentru clasele a V-a şi a VI-a a fost organizată pe 16 octombrie, iar la sfârşitul acestei săptămâni s-a derulat competiţia pentru elevii din clasele VII-XII (individual şi pe echipe).

În total, la cele două secţiuni au participat aproximativ 1.500 de elevi din Galaţi, Constanţa, Tulcea, Bucureşti, Buzău, Brăila, Vrancea, Vaslui, Iaşi, Dolj, Braşov, Hunedoara, Bacău şi Timiş. Fondul de premiere pentru cele două secţiuni s-a ridicat la 13.500 de lei.

S-au acordat în total 58 de premii. Dintre acestea, numai 8 au fost câştigate de elevi gălăţeni. La secţiunea claselor a V-a şi a VI-a s-au acordat două premii I pentru doi elevi de la CNVA, Mihaela Carp şi Alexandru Suru.

La clasele VII-XII, au primit premiul al III-lea Dan Eniceicu (CNVA) şi Dorin Clisu (Pedagogic). Totodată, patru elevi de la CNVA au obţinut premiul I la secţiunea pe echipe: Mirela Oană, Dan Dănăilă, Paul Cosma şi Cristian Chirac. Mai multe informaţii pe site-ul www.mategl.com.

http://www.viata-libera.ro/articol-Premii_de_10000_de_lei_la_%E2%80%9EC_Calude%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Concursul „Calude”, în premieră şi pentru clasa a IV-a

Colegiul Naţional „V. Alecsandri” va organiza, anul acesta în premieră, în cadrul Concursului Interjudeţean de Matematică „C. S. Calude”, o secţiune şi pentru clasa a IV-a, la care pot participa şi elevi din clase mai mici. „Acest concurs este foarte important pentru elevii care vor participa, în luna iunie 2013, la examenul de admitere în clasa a V-a la CNVA, deoarece nota finală de la concurs va avea o pondere de 10 la sută în calculul notei la matematică pentru examenul de admitere”, ne spune directorul-adjunct Romeo Zamfir.

Concursul pentru clasele a IV-a, a V-a şi a VI-a va avea loc pe 27 octombrie, iar înscrierea se desfăşoară între 1-24 octombrie. Secţiunea pentru clasele VII-XII a fost programată în perioada 23-25 noiembrie.

Bugetul de premiere pentru fiecare secţiune (a IV-a, V-VI şi VII-XII) este de câte 1.000 de lei. La clasele VII-XII, pe lângă această sumă se adaugă şi cei 200 de euro pentru Marele premiu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Elevii gălăţeni premiaţi la Concursul de matematică "C. S. Calude" 2012

Peste 1.200 de elevi din clasele a IV-a, a V-a şi a VI-a s-au întrecut sâmbătă la Concursul interjudeţean de matematică „C. S. Calude”, organizat de CNVA. Pentru prima dată competiţia s-a extins şi la clasele a IV-a, unde câştigător a fost desemnat Tudor Grigoraş, de la Şcoala Nr. 13 (învăţătoare Nicoleta Popa). Pe locul al II-lea s-a clasat un coleg de-al său – Mihnea Neagu. Locul al III-lea a fost ocupat de Mircea Donciu (Şcoala Nr. 2 Tudor Vladimirescu), Dan Tudor (Şcoala Nr. 5 Tecuci) şi Daniel Boni (Şcoala Nr. 43).

La clasele a V-a şi a VI-a primele locuri au fost ocupate de concurenţii de la Focşani şi Bucureşti. Au fost însă şi elevi gălăţeni de la CNVA care au urcat pe podium: Andreea Miron, Răzvan Pripoaie, Alexandru Mocanu la clasa V-a şi Călin Profir de la clasa a VI-a. Mai multe detalii pe www.mategl.ro

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Cristian Chirac a luat Marele Premiu la Concursul "Calude" 2012

* Este pentru prima dată în ultimii şapte ani când câştigătorul e autohton, un cadou frumos pentru cei 145 de ani ai CNVA

Cristian Chirac, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „V. Alecsandri”, a obţinut cel mai mare punctaj la Concursul Interjudeţean de Matematică „C. S. Calude”, desfăşurat la sfârşitul săptămânii.

„Marele premiu n-a mai fost câştigat de un elev din Galaţi de şapte ani, din 2005. Este un dar frumos pe care Cristian Chirac l-a făcut colegiului, acum la sărbătorirea celor 145 de ani de la înfiinţare”, spune directorul-adjunct, organizatorul competiţiei, dar şi profesorul laureatului, Romeo Zamfir.

Pe lângă diplomă şi cupă, elevul de la CNVA a primit şi un premiu în bani destul de consistent - 200 de euro - fapt care explică de ce, anual, la „C. S. Calude”, se dă o bătălie acerbă pentru câştigarea trofeului.

22 de premii, doar pentru anul şcolar trecut

Nu este pentru prima dată când Cristian Chirac câştigă Marele Premiu. De exemplu, anul trecut a obţinut de două ori această performanţă, la cele două competiţii de matematică organizate de oraşul vecin, Brăila. În total, doar în cursul anului şcolar anterior, a adunat peste 20 de premii şi medalii. Şi anul trecut, şi în urmă cu doi ani, Cristian s-a calificat la fazele naţionale la trei olimpiade - matematică, informatică şi fizică - discipline la care s-a clasat pe primul loc pe judeţ.

Alte şapte premii pentru gălăţeni

Elevii gălăţeni au mai câştigat la „C. S Calude” şi cinci premii III: Mihaela Carp, Şerban Bratu, Alexandru Crăciun, de la CNVA, şi Ioana Bouroş şi Dorin Clisu, de la Pedagogic.

La competiţia pe echipe, gimnaziştii de la Colegiul Al. I. Cuza - Alexandru Leica, Alexandru Mocanu şi Vicenţiu Palagă - s-au clasat pe locul al II-lea, în timp ce, la secţiunea pentru liceu, elevii de la CNVA s-au clasat pe locul al III-lea, cu echipa formată din Cristian Chirac, Iulia Cristian, Elena Nedelcu şi Cristian Ciucă.

În total, la Concursul „Calude” au participat 392 de elevi din 11 judeţe (Arad, Constanţa, Brăila, Braşov, Vrancea, Vaslui, Olt, Neamţ, Prahova, Bacău şi Galaţi) şi Bucureşti. Alţi 143 de concurenţi au participat la secţiunea pe echipe. Rezultatele complete ale competiţiei pot fi văzute pe www.mategl.com.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Şcoala Nr. 13, pe primul loc la Concursul "Calude" la clasa a IV-a

La Concursul Interjudeţean de Matematică „C. S. Calude” premiul I, la clasa a IV-a, a fost câştigat de Cristiana Murgoci de la Şcoala nr. 13, clasa învăţătoarei Mirela Croitoru. Pe locul al II-lea s-a clasat Andra Moise de la Şcoala Nr. 29 - clasa învăţătoarei Nicoleta Mălăescu, iar pe locul al III-lea, Ioana Săraru de la Şcoala nr. 11, învăţătoare Ionela Florea.
La clasele a V-a şi a VI-a primele premii au fost câştigate de elevi din alte judeţe. Dan Tudor, clasa a V-a la Colegiul „Spiru Haret” din Tecuci, a primit premiul al III-lea la clasa a V-a, la fel şi Andreea Tudor, colega sa de la clasa a VI-a. Tot la clasa a VI-a, a câştigat premiul al II-lea Răzvan Pripoaie de la CNVA.
La concursul desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la CNVA, au participat, la toate cele trei clase, 1.173 de concurenţi din Galaţi, Măcin, Bârlad, Bucureşti, Iaşi, Constanţa şi Focşani.
Pe 26 şi 27 octombrie, se va desfăşura etapa pentru clasele VII-XII, individual şi pe echipe. Organizatorii pun la bătaie premii consistente şi un trofeu la care se adaugă şi 200 de euro.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

S-au decernat "Oscarurile" gălăţene pentru matematică

Organizat de CNVA de 15 ani neîntrerupt, Concursul Interjudeţean de Matematică "C. S. Calude" pentru clasele VII-XII a ajuns să fie o competiţie la care se înscriu foarte mulţi elevi din toată România, deoarece ştiu că premiile se dau în mod cinstit. Peste 320 de elevi veniţi din toate colţurile ţării s-au întrecut la Galaţi, la sfârşitul săptămânii trecute. Valoarea totală a premiilor a fost de 3.500 de lei, la care s-au adăugat 900 de lei din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, filiala Galaţi.

Dintre cele 20 de premii acordate, doar cinci au fost câştigate de elevii gălăţeni. Cea mai mare distincţie primit-o Andrei Bogdan Puiu, de la CNVA (clasa profesoarei Iuliana Duma), care s-a clasat primul la clasa a XII-a. Andrei Stan (profesoară Mirela Grigore) şi Cătălin Pamfil (profesor Mihai Totolici), ambii tot de la CNVA, au obţinut câte un premiu al doilea. Pe locul al treilea s-au clasat tecucenii Maria Taşcă şi Ovidiu Vlase, de la Colegiul "Spiru Haret", clasele profesorului Ion Grecu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Concursul de matematică ”C. S. Calude”, la o nouă ediţie

Cea de-a XVIII-a ediţie a Concursul de Matematică "C. S  Calude", devenit tradiţie pentru Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", dar şi pentru elevii din Galaţi şi din alte judeţe, se va desfăşura şi anul acesta pe 21 octombrie pentru clasele IV-VI şi pe 4 noiembrie pentru clasele VII-XII.

Concursul se desfăşoară sub patronajul profesorului Cristian S. Calude, fost elev al Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" Galaţi şi, în prezent, profesor la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă.

Pentru clasele IV-VI, ultima zi de înscriere a candidaţilor este 17 octombrie. Pentru clasele a IV-a, nu există limită pentru numărul elevilor participanţi. Conducerea colegiului precizează că "pentru elevii din clasa a IV-a care vor participa la examenul de admitere în clasa a V-a la CNVA, în luna iunie 2018, punctajul obţinut la Concursul Interjudeţean "Cristian S. Calude" va avea o pondere de 10 la sută în stabilirea notei la matematică", declară directorul Romeo Zamfir.

La clasele a V-a  şi a VI-a, candidaţii pot fi înscrişi numai de unitatea de învăţământ la care studiază, folosind formularul de înscriere în grup, iar fiecare şcoală trebuie să se încadreze în numărul de locuri alocat.

Proba se va desfăşura sâmbăta viitoare, pe 21 octombrie, la CNVA, între orele 12,00 şi 13,10, pentru clasa a IV-a, şi între 9,00 şi 11,10, pentru clasele a V-a şi a VI-a. Festivitate de premiere pentru ambele categorii se va desfăşura în aceeaşi zi, de la ora 17,30, în aula Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri".

Pentru clasele VII-XII, concursul se va desfăşura sâmbătă, 4 noiembrie, între orele 10,00-12,30, când va avea loc proba individuală. În aceeaşi zi, de la ora 17,00, se vor rezolva contestaţiile, urmând ca de la ora 19,00 să se desfăşoare festivitatea de premiere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.