Jump to content

Noi concedii forţate la Combinat?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Noi concedii forţate la Combinat?

În ultimele două luni ale acestui an, toţi cei 9.000 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi ar urma să stea acasă câte 20 de zile ca o decizie de reducere a cheltuielilor luată de conducerea combinatului.

Măsura este analizată în această perioadă de managementul combinatului siderurgic şi de sindicatele din ArcelorMittal. "Încă nu am fost informaţi oficial de conducerea combinatului că oamenii vor fi trimişi în concedii forţate. Dar, în cadrul neoficial au fost unele informari între liderii de sindicat din secţii şi directorii de uzine. Săptămână viitoare ne vom întâlni şi vom vedea poziţia oficială a celor din combinat", ne-a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea Metalurgiştilor.

La rândul său, Dorian Dumitrescu - purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal România - ne-a declarat că: "nu pot face declaraţii legate de acest subiect pentru moment".

Pentru siderurgiştii care deja şi-au petrecut concediul de odihnă aferent anului 2010 sau au mai puţin de 20 de zile rămase din acesta, se va apela la concediul de odihnă pe 2011. Măsura ar veni ca un răspuns la încercările conducerii combinatului de a reduce cheltuielile, pentru a menţine la sfârşitul anului pe plus combinatul siderurgic în bilanţul contabil. Reamintim că anul trecut, ArcelorMittal Galaţi a înregistrat pierderi de 380 milioane de euro. În plus, sfârşitul de an este o perioadă slabă din punct de vedere al comenzilor în industria siderurgică, prin urmare producţia de oţel este mai redusă.

În urma acestei decizii, siderurgiştii gălăţeni pierd o parte din bonurile de masă prevăzute în contractul colectiv de muncă. În acest moment, un salariat din combinatul siderurgic primeşte un bon de masă pentru fiecare zi de muncă. Prin urmare un siderurgist ar pierde 20 de bonuri (valoarea unui bon este de peste 8 lei). Alte economii se obţin şi din anularea sporurilor pe perioada în care un salariat stă acasă. În cele din urmă, nu mai sunt necesare nici alte cheltuieli zilnice care sunt realizate cu forţa de muncă pe platforma siderurgică de la Galaţi. Reducerea de cheltuieli realizată de ArcelorMittal prin această decizie, doar prin neacordarea bonurilor, se ridică la 360.000 euro.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/ArcelorMittal_Galati-_Siderurgistii_risca_sa_fie_trimisi_fortat_in_concediu_de_odihna_0_363563876.html

Link to comment
Share on other sites

Siderurgişti trimişi acasă

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, toţi angajaţii Combinatului ar urma să îşi ia, eşalonat, în cursul lunilor noiembrie şi decembrie, câte 20 de zile de concediu de odihnă. Surse neoficiale din cadrul Combinatului ne-au declarat că, în cazul în care un angajat nu mai are 20 de zile din concediul de odihnă pe acest an, acesta ar urma să îşi ia din zilele de concediu pe anul viitor, măsura urmând să fie pusă în practică până la 31 decembrie, inclusiv în cazul şefilor colosului siderurgic. Potrivit aceloraşi surse, măsura de trimitere în concediu de odihnă a tututor angajaţilor în mod eşalonat ar fi cauzată de situaţia cu care se confruntă colosul siderurgic, şi anume reducerea drastică a volumului de comenzi de pe piaţa turcească, una dintre principalele pieţe de desfacere a produselor Combinatului. Astfel, atât în urma reducerii volumului de comenzi cât şi a scăderii preţului produselor siderurgice pe piaţa turcească, producţia combinatului va fi redusă, la jumătate cel mai probabil, ceea ce înseamnă că va fi oprit din funcţiune, pe o perioadă de 2 luni, Furnalul 3, care are o capacitate de 3.200 de tone. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, manevrele de oprire temporară din funcţiune a furnalului 3 ar urma să fie făcute în perioada 19-22 noiembrie, în timp ce în jurul datei de 15 decembrie au urma să fie oprită temporar şi activitatea Laminorului de Tablă Groasă 2 şi a Laminorului de Benzi la Cald, motivul fiind nivelul extrem de scăzut de comenzi.

Intenţia de trimitere în concediu de odihnă timp de 20 ce zile a fiecărui angajat este considerată mai oportună decât cea de trimitere în şomaj tehnic sau în şomaj a salariaţilor dar nu poate fi exclusă apariţia unor modificări în intenţia conducerii Combinatului după discuţiile care vor fi purtate cu sindicaliştii pe data de 4 noiembrie, când, în cadrul întâlnirii, li se vor aduce la cunoştinţă deciziile luate.

Intenţia de a recurge la măsura trimiterii tuturor siderurgiştilor în mod eşalonat în concediu de odihnă nu reprezintă o premieră, aceasta mai fiind pusă în practică atunci când în anumite sectoare de pe platforma siderurgică a scăzut drastic nivelul comenzilor. Practic sfârşitul acestui an se anunţă unul fierbinte la Combinat, în condiţiile în care luarea acestei măsuri se va derula paralel cu negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe anul viitor, când cel mai important capitol care urmează să fie negociat va fi cel legat de salarizare, şi asta în condiţiile în care liderii sindicatelor susţin că este obligatorie acordarea unei creşteri salariale deoarece salariile angajaţilor nu au mai crescut în ultimii doi ani de zile.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Combinatului, Dorian Dumitrescu, a refuzat să dea vreo declaraţie pe marginea opririi temporare din funcţiune a Furnalului 3 precum şi a trimiterii eşalonate a tuturor siderurgiştilor timp de 20 de zile în concediu de odihnă până la sfârşitul anului.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/siderurgisti-trimisi-acasa.html

Link to comment
Share on other sites

Activitatea la Combinat, redusă substanţial

Sfârşitul acestui an nu se anunţă a fi unul bun pentru platforma siderurgică, fiind marcat prin trimiterea eşalonată a tuturor salariaţilor în concediu de odihnă pe un anumit număr de zile, precum şi prin oprirea unor obiective importante din Combinat. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, cea mai importantă oprire temporară este cea a furnalului 3, cu o capacitate de producţie de 3.200 de tone de fontă, oprire programată pentru perioada 18 noiembrie - 31 decembrie.

Şi producţia de tablă groasă va fi redusă în mod drastic, Laminorul de Benzi la Cald fiind programat să fie oprit în perioada 7 - 30 noiembrie, respectiv 15 - 30 decembrie, ne-au declarat surse din cadrul Combinatului.

În ceea ce priveşte activitatea Laminorului de Tablă Groasă 2, acesta va fi oprit în perioada 4-12 noiembrie, respectiv 15-31 decembrie, după cum ne-au declarat aceleaşi surse.

Cât despre trimiterea tuturor angajaţilor în concediu de odihnă, intenţia este ca acet lucru să se facă eşalonat, fiecare din ei urmând să stea acasă în concediu de odihnă timp de 20 de zile. Aceleaşi surse ne-au precizat că pentru respectarea legislaţiei muncii în vigoare, cele 20 de zile de concediu de odihnă forţat ar urma să fie luate în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie, urmând să fie făcute programări.

Măsurile sunt luate ca urmare a situaţiei apărute pe piaţa turcească, piaţă unde colosul siderurgic exportă o cantitate importantă din produsele sale, ne-au declarat aceleaşi surse. Potrivit aceloraşi surse, pe piaţa turcească s-ar înregistra o scădere substanţială a preţului de comercializare a unor produse ca urmare a strategiei puse în practică de către o firmă turcească, concurent al Combinatului, care ar dori să acapereze o mare parte din piaţa internă. În aceste condiţii aceleaşi surse ne-au declarat că pentru Combinat ar fi dezavantajos să exporte în Turcia sub preţul de producţie.

http://www.monitoruldegalati.ro/economie/activitatea-la-combinat-redusa-substantial.html

Link to comment
Share on other sites

Concedii forţate cu clopoţei, la ArcelorMittal

În ajunul negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă de la ArcelorMittal Galaţi, apar informaţii neoficiale despre faptul că toţi sau doar unii angajaţi ai Combinatului ar putea fi trimişi din nou în concedii de odihnă forţate. O justificare pentru acest lucru ar fi o scădere a vânzărilor pe piaţa oţelului, însă trebuie luat în calcul că, din nou, la aceste negocieri poate fi invocată o situaţie economică dificilă pentru Combinat.

Astfel stând lucrurile, cererile de creştere a salariilor pe care sindicatele le vor face se pot lovi de un argument destul de solid al celor din administraţie: piaţa a căzut din nou, iar o creştere a lefurilor ar face compania să intre în dificultate.

Foarte ciudat este şi modul în care se discută despre aceste posibile concedii forţate. Oficialii ArcelorMittal nu doresc să comenteze situaţia ipotetică, iar sindicatele nu au fost, până în acest moment, înştiinţate de către conducere despre acest lucru. Chiar şi aşa, mai toţi muncitorii de pe platforma siderurgică ştiu că ar putea fi trimişi în concediu, până la sfârşitul anului.

„Muncitorii din Combinat nu se pot odihni la sfârşitul anului acesta şi pentru următorii ani. În plus, cei care ar putea fi afectaţi de o asemenea decizie pierd din beneficii, şi aici mă refer atât la unele sporuri, dar şi la tichete de masă. Cred că o astfel de decizie de trimitere a unora dintre salariaţi în concedii forţate ar putea avea nişte legături cu faptul că trebuie să înceapă negocierile Contractului Colectiv de Muncă pe 2011 şi în felul acesta apare o presiune în plus pentru salariaţi şi reprezentanţi ai salariaţilor. Dar trebuie recunoscut şi că, la sfârşitul fiecărui an, se înregistrează unele fluctuaţii pe piaţa oţelului. Acesta este momentul în care achiziţiile scad, se folosesc stocurile existente etc”, a declarat Gheorghe Tiber.

Liderul Solidarităţii a precizat şi că, exact din acest motiv, negocierea Contractului Colectiv de Muncă la Combinat nu ar trebui să aibă loc la sfârşitul anului, pentru că atunci apar astfel de probleme care pot fi folosite de către administraţie ca justificări pentru a nu majora salariile siderurgiştilor. „Am mai spus acest lucru şi am să îl repet. Cel mai corect ar fi ca aceste negocieri, care vizează o perioadă de un an, să aibă loc undeva în luna iunie. Nu ar mai apărea astfel de discuţii”, a completat sindicalistul.

Cu toate că apar din nou discuţii despre posibile dificultăţi la Combinat, trebuie spus foarte clar că nu se traversează aceeaşi situaţie grea ca aceea în care a fost negociat CCM pe 2010. În primul rând, atunci grupul ArcelorMittal a impus o blocare a salariilor la nivel global. Apoi, la Galaţi, peste 4.000 de oameni care lucrau la ArcelorMittal renunţau la locurile de muncă şi alegeau salariile compensatorii. Au fost aplicate şi altfel de măsuri care i-au afectat pe salariaţi, din cauza situaţiei dificile, administraţia Combinatului trimiţându-i în şomaj tehnic, prin rotaţie, pe toţi angajaţii, după ce s-au pus în practică în mod repetat concediile forţate.

http://www.viata-libera.ro/articol-Concedii_fortate_cu_clopotei_la_ArcelorMittal_2.html

Link to comment
Share on other sites

Concedii forţate de câte 20 de zile pentru toţi cei 9.300 de oameni

Surse sindicale de la ArcelorMittal au declarat că, în cadrul unei şedinţe care a avut loc joi, le-a fost comunicat că ar urma ca toţi cei 9.300 de muncitorii de la ArcelorMittal Galaţi să fie trimişi în concedii forţate de câte 20 de zile în lunile noiembrie, decembrie din 2010 şi ianuarie 2011, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coducerea companiei nu a dorit să facă vreun comentariu legat de această decizie.

Link to comment
Share on other sites

Concedii forţate şi/sau şomaj tehnic?

Discuţiile de la ArcelorMittal pe tema concediilor forţate continuau ieri seara. Sindicaliştii şi cei din administraţia Combinatului analizau încă decizia de trimitere în concediu forţat de câte 20 de zile a tuturor salariaţilor pe perioada noiembrie - decembrie 2010 şi ianuarie 2011. Din declaraţiile liderilor sindicali care luau parte la întrevederea cu administraţia Combinatului, am înţeles că s-au propus mai multe variante de lucru, după ce, săptămâna trecută, în cadrul unei dezbateri similare, sindicaliştii au cerut un răgaz pentru a-şi consulta salariaţii.

În primul rând, a fost a fost avansată varianta în care în ecuaţie ar putea apărea şi perioade de şomaj tehnic. „S-a discutat despre posibilitatea lichidării concediului de odihnă pe 2010, lucru cu care suntem de acord, dar şi de trimiterea în concediu forţat din concediile pe 2011. Respingem această ultimă variantă, nu putem fi de acord cu aplicarea zilelor de concediu din 2011 în anul acesta, în condiţiile în care salariaţii ArcelorMittal sunt nevoiţi să plece în concediu, iar cei de la subcontractori au de lucru. Se vorbeşte însă şi despre posibilitatea trimiterii muncitorilor în câte zece zile de şomaj tehnic", a declarat Gheorghe Tiber liderul sindicatului Solidaritatea de la Combinat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Concedii_fortate_sisau_somaj_tehnic_2.html

Link to comment
Share on other sites

Siderurgistii, trimisi in somaj tehnic

Intentia conducerii Combinatului de a-i trimite esalonat in concediu de odihna pe fiecare din cei 9.000 de salariati timp de 20 de zile nu va mai fi pusa in practica, si asta deoarece reprezentantii sindicatelor nu si-au dat acordul pentru punerea in practica a acestei masuri, aprobare care era obligatorie in cazul zilelelor de concediu de odihna aferente anului viitor care ar fi trebuit luate in avans anul acesta.

Sindicatele si conducerea au discutat ieri timp de aproape 7 ore in legatura cu masura cara va fi pusa in practica in cazul celor 9.000 de angajati. In procesul verbal al discutiilor s a precizat ca sindicatele nu sunt de acord cu masura somajului tehnic sau a concediului de odihna fortat in timp ce in nota finala de informare s-a precizat ca doar un singur sindicat, si anume Solidaritatea, nu a fost de acord nici cu trimiterea oamenilor in somaj tehnic si nici in concediu de odihna fortat. ` Deoarece toate sindicatele au spus ca nu sunt de acord cu nicuna din cele doua masuri, reprezentantii conducerii ne-au comunicat ca au dreptul legal de a lua o decizie unilaterala, comunicindu-ne ca in cursul lunilor noiembrie si decembrie fiecare angajat va fi trimis in somaj tehnic maxim 15 zile. Masura va fi pusa in practica esalonat in baza unei programari. Ni s-a comunicat ca in cazul maistrilor si muncitorilor, pentru perioada de stat acasa se va plati 85% din salariu la care se adauga sporul de vechime iar in cazul personalului TESA se va plati 75% din salariu la care se adauga sporul de vechime.

Sindicatul Solidaritatea nu este de acord cu masura trimiterii in somaj tehnic si ii sfatuim pe angajati sa nu semneze hirtiile care le vor fi date in acest sens. Data trecuta cind a fost pusa in practica aceasta masura salariatii care nu au semnat hirtia si nu au fost de acord sa fie trimisi in somaj tehnic nu au fost trimisi acasa ci au fost lasati la lucru`, ne-a declarat liderul Sindicatului National Solidaritatea al Metalurgistilor din Romania, Gheorghe Tiber.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/siderurgistii-trimisi-in-somaj-tehnic-2571.html

Link to comment
Share on other sites

Cei aproape 9.000 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic pentru 15 zile

Cei aproape 9.000 de angajaţi ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi vor intra, pe rând, în şomaj tehnic pentru o perioadă de cel mult 15 zile, după ce îşi vor lichida zilele de concediu de odihnă rămase pentru anul în curs, urmând să primească, în această perioadă, 85 la sută din salariu.

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a informat sindicatele că timpul de lucru va fi redus cu 20 de zile lucrătoare, ca urmare a diminuării producţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX. "După anunţul referitor la oprirea temporară a unui furnal, ArcelorMittal Galaţi a avut o întâlnire cu partenerii sociali pentru a defini condiţiile de lucru din această perioadă. Reducerea producţiei înseamnă şi o diminuare a timpului de lucru cu 20 de zile lucrătoare, iar concluzia întâlnirii a fost că în combinat se va aplica şomajul tehnic", a declarat Dorian Dumitrescu, country communicator al ArcelorMittal Galaţi. Potrivit acestuia, angajaţilor li se va acorda, mai întâi, concediul de odihnă neefectuat, iar apoi vor intra în şomaj tehnic pentru o perioadă de maximum 15 zile, până la finalul lunii decembrie. "În ianuarie, dacă perioada de 20 de zile nu a fost completată, vor primi concediu de odihnă pe 2011, pentru diferenţă", a mai spus Dorian Dumitrescu.

Deciziile impuse de către conducerea ArcelorMittal Galaţi prevăd ca în perioada de şomaj tehnic muncitorii şi maiştrii să primească 85 la sută din salariu şi să le fie plătit sporul de vechime, în vreme ce personalul TESA va primi în această perioadă doar 75 de procente din salariu şi se va achita, şi în acest caz, sporul de vechime.

Sindicaliştii care au luat parte la discuţiile cu administraţia ArcelorMittal Galaţi au spus că sunt nemulţumiţi de decizia luată de către conducere întrucât aceasta afectează grav drepturile salariale ale muncitorilor şi nu se justifică din punct de vedere economic, social şi tehnic.

Preşedintele sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi, Gheorghe Tiber, a declarat, marţi, că, din informaţiile pe care le are, combinatul de la Galaţi a realizat deja planul de producţie de 2,2 milioane de tone de oţel lichid pe anul 2010, iar aceste măsuri se justifică doar prin faptul că s-ar pregăti, în următoarea perioadă, oprirea integrală a fluxului cald (furnale şi oţelării). "Măsura adoptată în mod unilateral de către administraţia ArcelorMittal Galaţi cu privire la trimiterea salariaţilor în maximum 15 zile de şomaj tehnic în perioada noiembrie - decembrie este una abuzivă şi nedreaptă, motiv pentru care recomandăm tuturor membrilor să nu semneze nicio hârtie prin care să fie de acord să plece în şomaj tehnic", a declarat Gheorghe Tiber, care a precizat că sindicatul stă la dispoziţia membrilor săi în vederea organizării unor proteste la poarta combinatului sau în interiorul unităţii.

La rândul lor, reprezentanţii FSS Metarom, cea mai importantă structură sindicală de pe platforma siderurgică gălăţeană, au spus că nu sunt de acord nici cu şomajul tehnic, nici cu impunerea concediilor forţate, menţionând că este vorba despre o decizie unilaterală a administraţiei, iar sindicatelor le rămâne doar să îşi informeze membrii în legătură cu acest lucru şi să îi consulte privind acţiunile viitoare.

Link to comment
Share on other sites

Toți salariații combinatului vor pleca acasă câte 20 de zile astfel:

  1. Se pleacă 15 zile șomaj tehnic până la 31 decembrie și 5 zile CO în ianuarie.
  2. Cine mai are de efectuat CO pe 2010 îl va lichida. Dacă are mai puțin de 15 zile CO, se va completa cu ȘT până face 15...
  3. Dacă are de luat CO integral până la sfârșitul anului, în ianuarie va sta 20 zile în CO.
  4. Se pot lua și 10 zile ȘT în decembrie și 10 zile CO în ianuarie.

Ar mai fi vreo două variante dar nu mi le aduc aminte acum... (-|

Link to comment
Share on other sites

Siderurgiştii, chemaţi să protesteze

Acest lucru a fost decis ieri după amiază în cadrul şedinţei consiliului de conducere al Sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România, acţiunea urmând să înceapă vineri, de la ora 14. „S-a decis organizarea unui miting de protest vineri, începând cu ora 14, în faţa sediului administrativ, la care îi aştept să vină pe toţi angajaţii care sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în Combinat. În acest fel sindicatul doreşte să îşi arate nemulţumirea faţă de decizia conducerii de a-i trimite pe angajaţi în şomaj tehnic, măsură care în opinia noastră nu se justifică sub nici un fel. În cadrul şedinţei s-a mai decis ca liderii sindicatului să meargă în combinat, în secţile unde există firme subcontractoare, şi să solicite siderurgiştilor să semneze pe tabele în care aceştia să îşi dea acordul ca firmele respective să fie scoase din Combinat, iar lucrările respective să fie făcute de ei”, ne-a mai declarat liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber. Acesta susţine că sindicaliştii au mai decis să trimită o adresă directorului general al Combinatului, prin care să îi solicite să le dea situaţia cu firmele subcontractoare din Combinat, precum şi activităţile pe care acestea le fac. Rămâne de văzut ce succes va avea demersul către directorul Combinatului, în condiţiile în care sindicaliştii nu au primit aceste informaţii deşi le-au mai solicitat până acum.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/siderurgistii-chemati-sa-protesteze-2605.html

Link to comment
Share on other sites

Au început acţiunile de protest din ArcelorMittal

În jur de 200 de siderurgişti au participat la mitingul de protest ce a început azi în jurul orei 14.00 pe platforma siderurgică de la Galaţi. Acţiunea de protest a fost organizată de Sindicatul Naţional "Solidaritatea" al Metalurgiştilor, iar mitingul s-a desfăşurat timp de două ore în faţa principalei clădiri administrative din interiorul combinatului siderurgic.

Reamintim că siderurgiştii protestează faţă de decizia conducerii combinatului de a trimite acasă, în concedii forţate, pe toţi cei 9.000 de salariaţi ai unităţii metalurgice. Astfel, fiecare siderurgist va trebui să stea acasă câte 20 de zile pe perioada următoarelor luni. "Este o decizie care nu este corectă faţă de angajaţi. Fie că vor fi trimişi acasă în concedii forţate, fie că vor fi trimişi în şomaj tehnic, salariaţii vor pierde în ceea ce priveşte banii încasaţi", ne-a explicat Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului.

Această măsură este necesară în urma reducerii producţiei, măsură luată în urma lipsei de comenzi pentru ArcelorMittal Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Au_inceput_actiunile_de_protest_din_ArcelorMittal_0_370763415.html

Acţiune de protest pe platforma combinatului ArcelorMittal Galaţi

Acţiunea de protest la care au participat aproximativ 300 de angajaţi ai combinatului ArcelorMittal Galaţi, în faţa turnului administrativ de pe platforma siderurgică, s-a încheiat după aproximativ două ore, transmite corespondentul MEDIAFAX. Timp de aproximativ două ore, cei aproximativ 300 de angajaţi ai combinatului ArcelorMittal Galaţi au fluierat şi au huiduit în faţa turnului administrativ de pe platforma siderurgică, fără ca vreun reprezentant al conducerii combinatului să iasă şi să discute cu ei.

Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului "Solidaritatrea" de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, a spus că acţiunile de protest ar putea fi reluate săptămâna viitoare, oamenii fiind nemulţumiţi de decizia conducerii de a trimite toţi cei 9.000 de salariaţi în şomaj tehnic câte 15 zile.

Deciziile impuse de către conducerea ArcelorMittal Galaţi prevăd ca în perioada şomajului tehnic muncitorii şi maiştrii să primească 85 la sută din salariu şi să le fie plătit sporul de vechime, în vreme ce personalul TESA va primi în această perioadă doar 75 de procente din salariu şi se va achita, şi în acest caz, sporul de vechime.

Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de deciza luată de către conducere, spunând că aceasta afectează grav drepturile salariale ale muncitorilor şi nu se justifică din punct de vedere economic, social şi tehnic.

După anunţarea măsurii administraţiei ArcelorMittal Galaţi, liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber declara că, din informaţiile pe care le deţine, combinatul de la Galaţi a realizat deja planul de producţie de 2,2 milioane de tone de oţel lichid pe anul 2010, iar aceste măsuri nu se justifică decât prin faptul că s-ar pregăti în următoarea perioadă oprirea integrală a fluxului cald (furnale şi oţelării).

Link to comment
Share on other sites

Conducerea ArcelorMittal Galaţi consideră ilegală acţiunea de protest a siderurgiştilor

Conducerea ArcelorMittal Galaţi susţine că acţiunea de protest organizată, vineri, de Sindicatul Solidaritatea este ilegală, dar spune că înţelege nemulţumirile angajaţilor apărute după ce a fost anunţată decizia de impunere a măsurii şomajului tehnic pentru toţi cei 9.000 de salariaţi.

"Conducerea ArcelorMittal Galaţi înţelege nemulţumirea angajaţilor legată de măsurile sociale dureroase adoptate în vederea depăşirii perioadei dificile cu care ne confruntăm acum şi în săptămânile viitoare. Decizia privind luarea unui număr limitat de zile de şomaj tehnic este, acum, deopotrivă, necesară şi obligatorie pentru a proteja locurile de muncă şi viitorul combinatului. Acţiuni ilegale, precum proteste în interiorul platformei ArcelorMittal Galaţi, nu pot fi o soluţie de rezolvare a situaţiei actuale. Folosind sistemul de dialog social deja existent vom continua să comunicăm permanent atât cu angajaţii, cât şi cu reprezentanţii acestora pe marginea realităţilor din piaţă şi a măsurilor luate", a declarat Dorian Dumitrescu, country manager al ArcelorMittal, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Start la şomaj tehnic în Combinat

Începând de astăzi, pe platforma siderurgică va fi pusă efectiv în practică măsura privitoare la şomajul tehnic. În timp ce unii salariaţi îşi vor lua zilele de concediu de odihnă aferente acestui an, siderurgiştii care şi-au efectuat deja concediul de odihnă pe acest an sau au mai puţin de 15 zile de concediu de odihnă de efectuat vor fi trimişi în şomaj tehnic. Surse din cadrul Combinatului ne-au declarat că luni va fi prima plecare în şomaj tehnic, cei mai mulţi fiind cei de la ULP, care vor fi nevoiţi să stea acasă. Reamintim că potrivit deciziei luate de conducerea Combinatului şi adusă la cunoştinţa sindicatelor, până la sfârşitul acestui an fiecare angajat trebuie să stea acasă 15 zile, fiind practic vorba ori de concediu de odihnă, ori de şomaj tehnic. De asemenea, în cursul lunii ianuarie a anului viitor fiecare angajat va mai trebui să-şi ia 5 zile de concediu de odihnă. Motivul luării unor asemenea măsuri îl reprezintă nivelul scăzut de comenzi, în special pe piaţa internaţională, mai precis cea turcească, unde Combinatul exporta o bună parte din produsele fabricate. Din cauza problemelor apărute, conducerea Combinatului a decis oprirea temporară din funcţiune începând cu data de 19 februarie a furnalului 3, care va dura cel puţin 2 luni.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/start-la-somaj-tehnic-in-combinat-2781.html

Link to comment
Share on other sites

Mikka a scris:

"O noua pagina glorioasa din activitatea de sindicalist a lui Tiber."

Corect stimata si distinsa doamna sau domnisoara, numai ca 300 au avut curaj sa SE EXPUNA si sa-si expuna pasul in timp ce restul TRAIAU BINE ( cica asa le-a zis un idiot, tembel si plecat de-acasa cu doage lipsa si cercuri ruginite la cap unul care cica se cheama Besescu)! Restul care asteapta ca altii sa le rezolve of-urile.Restul care prefera sa mearga acasa in loc sa-si spuna punctul de vedere.Restul care au copii plecati in diaspora si le trimit bani si deci????La ce sa strige??Basca mai pui ca mai au 1-2 ani pana la pensie...! Recunosc, am fost membru la sindicatul Solidaritatea, dar cum in ultimele luni...nu prea am vazut sa fiu informat si alte alea,...amn decis sa ma retrag! Dupa parerea mea in situatiile astea, e bine sa se lase orgoliile deoparte.TOTI sa iasa in strada ( sau cel putin TOTI acei care o duc greu!). Eu lucrez la TC-1 si ca exemplu,...idiotii astia de la arcelor-mittal ( in mod deliberat am scris cu litere mici!!!) trimit oamenii in somaj sau concediu, am ramas...2 insi ca prostii si alaltaieri datorita lipsei de personal...am ramas peste program pana la 19.00 seara. Logic, am facut gat, panarama, dar ce folos???Unul singur sa tipe si restul sa taca...????Am picat de ce?? DE PROST!!! Cum de prosti am picat si atunci cand am facut greva ( da, am participat) si altii care stateau acasa la televizor cu berea si semintele in gura privind la STIRI radeau! Asta e tarain care traim dar din care am dorit sa nu plec niciodata. Asta ca sa am motiv intemeiat sa-i trosnesc capul unui gusat de politician in caz de razmerita, si garantez ca asi vrea sa am aceasta placere sa vad zvarcolindu-se in chinuri vreo lighioana din politica mai ales portocalie!! Revenind la Combinat,....le doresc alora care au stau acasa, in timp ce alti ,,fraieri" zbiara ( poate si pentru ei), sa nu mai intrebe a doua zi: ,,-Ce-ati facut bah la miting??" Acestia merita un ,,respect" direct intre ochi.

Asi dori sa precizez ca, fata de cele expuse de mine mai sus, exclud persoanele care au probleme de sanatate, copii de crescut, situatie familiala grea, sau probleme de ordin administrativ, juridic sau judiciar! Restul,..."SA TRAITI BINE!" ca asa v-a zis unul plecat cu pluta, geambas de flota, smenar cu vagoane de calatori,distrugator al CFR-ului, incendiator al 38 de vapoare la Rouen / Franta si zeflemitor cu toata lumea intitulat Basescu Traian!

Link to comment
Share on other sites

@Sergabi31

Am tot respectul fata de cei cei care muncesc in Sidex. Insa ceea ce se intampla de cativa ani buni (dpdv al miscarii sindicale) in Sidex este, in mare masura, rezultatul dihoniei introduse de anumiti "sindicalisti"... Care nu fac altceva decat sa de-a apa la moara patronilor. Cu tot respectul, nu veti obtine absolut nimic cu asemenea "lideri". Cat despre cei 300 (dar nu ca cei din film...): "manifestatia" lor este cel mai bun exemplu pe care-l poate da administratia tuturor: "iata, din 9.000 de oameni doar 2-300 sunt nemultumiti, fiind evident manipulati de cineva, daca 97% din angajati sunt de acord cu etc.,etc." Deci, ce serviciu mai mare se putea face patronilor??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.