Jump to content

Biroul Permanent al PD-L Galaţi a fost dizolvat


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Biroul Permanent al PD-L Galaţi a fost dizolvat

Biroul Permanent Local al organizatiei municipale PD-L Galati a fost dizolvat de Biroul Permanent Judetean, iar presedintele structurii, fostul europarlamentar PD-L Constantin Dumitriu (foto), si-a dat demisia, vineri seara, transmite corespondentul NewsIn. Schimbarile s-au produs vineri seara, in timpul sedintei Biroului Permanent Judetean al filialei teritoriale PD-L Galati. Forul, condus de deputatul Mircea Toader, a dizolvat Biroul Permanent Local al organizatiei municipale Galati, in ciuda rezultatelor pozitive obtinute aici in alegerile prezidentiale din noiembrie-decembrie 2009. Atunci, PD-L a invins pentru prima data PSD in municipiu.

Hotararea BPJ a generat demisia presedintelui organizatiei municipale, Constantin Dumitriu. Fostul europarlamentar PDL a condus din august 2008 organizatia din municipiul Galati. In locul sau si al echipei sale, la varful municipalei PD-L se va instala o comisie care va avea rolul de a organiza campania electorala pentru alegerile locale din vara lui 2012. Surse din partid spun ca presedintia acestei comisii ii va fi atribuita senatorului PD-L Marius Necula, social-democrat cu state vechi, deoarece el vrea sa candideze la Primaria municipiului Galati, in 2012.

Totusi, nu exista nicio decizie oficiala prin care Necula sa fi fost desemnat candidatul PD-L la fotoliul de edil-sef al Galatiului, in urmatorul scrutin local. Mai mult, el are contracandidati la acest statut chiar in PD-L. Cel putin alti trei democrat-liberali isi doresc sa candideze la Primarie: fostul presedinte al municipalei, Constantin Dumitriu, deputatul PD-L Mihail Boldea si inspectorul scolar general Doru Resmerita. Un sondaj comandat de filiala PD-L Galati si realizat recent arata ca nici Necula, nici ceilalti trei nu au sanse reale in cursa pentru Primarie. Cel mai bine pozitionat dintre cei patru este Marius Necula, dar se afla tocmai pe pozitia a patra, dupa candidatii altor partide.

Contactat telefonic, Constantin Dumitriu a confirmat faptul ca si-a dat demisia din functia de presedinte al filialei municipale PD-L, dar a precizat ca lucrul acesta nu s-a intamplat ca urmare a dizolvarii Biroului Permanent Local. "Mi-am dat demisia din pozitia de presedinte al Biroului Permanent Local. Apoi, Biroul a fost dizolvat. Pana in iunie, trebuie infiintata o comisie care sa pregateasca campania electorala pentru alegerile locale din 2012", a declarat Dumitriu.

Acum, Dumitriu se afla in asteptarea unei decizii a Biroului Permanent Judetean, de numire la varful organizatiei judetene PD-L Braila.

http://www.ziare.com/pdl/europarlamentari-pdl/biroul-permanent-al-pd-l-galati-a-fost-dizolvat-1011424

Link to comment
Share on other sites

Dizolvarea Biroului Permanent local al PD-L Galati, contestata in instanta

Deputatul PD-L de Galati Mihail Boldea a declarat duminica, corespondentului NewsIn, ca va contesta luni, in Biroul Permanent National al partidului, decizia de vineri a Biroului Permanent Judetean de dizolvare a Biroului Permanent Local al organizatiei municipale. "Potrivit articolului 32 din Regulamentul de Ordine Teritoriala al partidului, Biroul Permanent Local poate fi desfiintat de Biroul Permanent Judetean in caz de activitate ineficienta, or aici nu era cazul, caci Biroul Permanent Local al organizatiei municipiului Galati, dizolvat vineri, castigase pentru prima data alegerile in fata PSD, la prezidentialele de anul trecut. Decizia BPJ nu avea o motivatie si era, deci, nestatutara. Ca atare, o voi contesta maine (luni, n.r.), in Biroul Permanent National", a declarat, duminica, deputatul PDL de Galati, Mihail Boldea.

Biroul Permanent Local al organizatiei municipale PDL Galati a fost dizolvat de Biroul Permanent Judetean, vineri seara. Hotararea BPJ a generat demisia presedintelui filialei municipale, Constantin Dumitriu. Fostul europarlamentar PDL conducea organizatia PDL din municipiul Galati inca din august 2008. In locul sau si al echipei sale, la varful municipalei PDL, va fi instalata o comisie care va pregati alegerile interne, programate in urmatoarele doua luni. Surse din partid spun ca aceasta comisie va fi coordonata de senatorul Marius Necula, care tinteste presedintia municipalei PDL Galati si candidatura la Primarie, in 2012.

Deputatul Mihail Boldea a declarat ca si acest lucru este nestatutar, caci un candidat la presedintia unei filiale PDL nu poate face parte din comisia care pregateste scrutinul intern. Boldea si-a exprimat indoiala si fata de necesitatea infiintarii acestei comisii. "Biroul Permanent Local era oricum interimar si putea sa functioneze pana la finalizarea alegerilor interne", a explicat deputatul PDL.

Despre scandalul aparut la Galati deputatul Mihail Boldea i-a vorbit liderului PDL Cluj, Daniel Buda. Alaturi de omologul sau din Tulcea, Victor Tarhon, Daniel Buda supervizeaza filiala PDL Galati, unde conducerea este asigurata in regim de interimat - si la judet, si la municipiu - din vara lui 2008, dupa alegerile locale incheiate cu rezultate dezastruoase pentru PDL.

http://www.ziare.com/pdl/stiri-pdl/dizolvarea-biroului-permanent-local-al-pd-l-galati-contestata-in-instanta-1011556

Link to comment
Share on other sites

Alegerile interne la PDL Galaţi au fost oprite

Liderii PDL din Cluj şi Tulcea, Daniel Buda şi Victor Tarhon, supervizorii filialei PDL Galaţi, au oprit procesul de alegeri interne din organizaţia gălăţeană, după ce Biroul Permanent Judeţean interimar a dizolvat Biroul Permanent Local interimar al organizaţiei municipale. Supervizorii filialei PDL din sudul Moldovei – a cărei conducere este asigurată în regim de interimat după alegerile locale din 2008, încheiate cu rezultate dezastruoase pentru PDL – au sosit la Galaţi joi şi au condus o şedinţă-maraton, de cinci ore, la care au participat toţi membrii de prim eşalon ai organizaţiei, transmite corespondentul NewsIn. Daniel Buda şi Victor Tarhon au venit la Galaţi din cauza scandalului apărut aici la sfârşitul săptămânii trecute.

Pe 23 aprilie, Biroul Permanent Judeţean condus de deputatul Mircea Toader a dizolvat Biroul Permanent Local al organizaţiei din municipiul Galaţi. Hotărârea BPJ a generat demisia preşedintelui filialei municipale, Constantin Dumitriu, fost europarlamentar PDL. Echipa lui a fost prima care a învins PSD, în municipiul Galaţi, cu ocazia alegerilor prezidenţiale din 2009. În locul lui Constantin Dumitriu, la vârful municipalei PDL urma să fie instalată o comisie care să pregătească alegerile interne. Comisia urma să fie condusă de senatorul Marius Necula, care ţinteşte preşedinţia municipalei PDL Galaţi şi candidatura la Primărie, în 2012.

“Se suspendă alegerile interne în municipiul Galaţi. Comisia de pregătire a alegerilor nu va fi constituită de senatorul Marius Necula, ci de un membru care nu va candida la preşedinţia organizaţiei municipale. Aşa au decis cei doi supervizori. Luni, ei vor prezenta un raport în Biroul Permanent Naţional cu privire la situaţia de la Galaţi, iar apoi vor reveni în Biroul Permanent Judeţean, cu un mandat”, a declarat, vineri, deputatul PDL de Galaţi, Mihail Boldea.

Alegerile interne din PDL Galaţi urmau să înceapă zilele acestea, la nivelul secţiilor de votare. Între 24 mai şi 13 iunie erau programate alegeri în birourile permanente locale ale organizaţiilor municipale, orăşeneşti şi comunale. Urmau apoi alegeri în colegiile uninominale, în perioada 14-24 iunie. Scrutinul local urma să se încheie în intervalul 25 iunie-11 iulie, cu alegeri în Biroul Permanent Judeţean.

http://www.informatia-zilei.ro/new/2010/04/30/daniel-buda-%C8%99i-victor-tarhon-au-oprit-alegerile-interne-la-pdl-gala%C8%9Bi/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.