Jump to content

Primarul Iaşiului a moştenit un teren la Cudalbi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Primarul Iaşiului a moştenit un teren la Cudalbi

Primarul Gheorghe Nichita se poate mândri cu o avere considerabilă. Cu terenuri răspândite pe teritoriul a trei judeţe, trei case, bijuterii şi tablouri semnate de maeştri celebri, primarul Gheorghe Nichita a ştiut cum să-şi asigure o bătrâneţe liniştită. Agonisirea acestor bunuri a început imediat după anii 90, atunci când Nichita a achiziţionat primul teren, în suprafaţă de 600 metri pătraţi, în comuna Voroneţ, judeţul Suceava. Acestuia i se mai adaugă un teren în suprafaţă de 1.666 metri pătraţi, cumpărat în anul 1998, pe raza satului Pietrărie, judeţul Iaşi, dar şi un teren de 2,27 hectare, moştenit în anul 1993, în comuna Cudalbi, judeţul Galaţi. Acestor pământuri li se adaugă un alt teren de 470 metri pătraţi, dobândit în anul 1994, în baza Legii 18, pe strada Petre Andrei nr.16.

La capitolul imobile, Nichita deţine o casă de 347 metri pătraţi, cumpărată în anul 1984 în Iaşi, pe strada Petre Andrei nr.186, un apartament de 76 metri pătraţi situat pe strada Macazului nr. 1, cumpărat în anul 2001, şi o garsonieră în strada Luca Arbore nr. 10, moştenită de soţie în anul 1993. În privinţa achiziţiilor mai noi se numără un autoturism Toyota Auris, cumpărat în urmă cu doi ani. Bijuteriile familiei constituie un alt capitol forte pentru primarul Iaşului, acesta achiziţionând din anul 1984 şi până în 2008 piese din aur şi argint în valoare de 7.500 euro. La rândul lor, tablourile semnate de pictori ieşeni precum Craiu, Alupei, Podoleanu, Hatmanu, Agafiţei, Cămăruţ sau Tofan, dar şi obiectele de artă decorativă, achiziţionate între anii 1984 şi 2008, au fost evaluate la 8.000 de euro.

http://www.evenimentul.ro/articol/averile-din-primarie.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.