Jump to content

Achiziţii publice cu sume exorbitante la Primăria Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Achiziţii publice cu sume exorbitante la Primăria Galaţi

Municipalitatea a cumpărat hârtie şi diverse materialele consumabile în valoare de 125.000 de lei În topul celor mai „trăznite„ achiziţii figurează cele 5.000 de măşti faciale de la firma Bionatura şi sacoşele din plastic personalizate de la librăria „Mihai Eminescu”

Deşi este perioadă de criză, nici în acest an muncipalitatea gălăţeană nu s-a sfiit să risipească banul public prin achiziţii publice suspecte din punct de vedere al oportunităţii şi al preţului. Conform SEAP, în 2010, Primăria Galaţi a încheiat cu Librăria „Lucian Blaga un contract de achiziţie hârtie pentru xerox în valoare de 65.692 de lei. Pe lângă hârtie s-au achiziţionat şi materiale consumabile pentru imprimante, faxuri (de la firmele SC Production SRL şi Calcnet) care costă nici mai mult nici mai puţin de 60.000 lei.

Primăria a mai încheiat un contract cu SC Criss Office Bucureşti pentru imprimante în valoare de 54.620 de lei, în condiţiile în care o imprimantă performantă nu depăşeşte 2.000 de lei.

Tot în acest an, au mai fost cumpărate 20 de mese de şah din material de plastic de la firma SC Ranbow Company Production SRL Bucureşti, în valoare de 29.900 lei şi indicatoare rutiere şi dispozitive de reducere a vitezei în valoare de 23.815 lei (SC Vesta Investment Bucureşti).

Municipalitatea a mai încheiat un contract de service, reparaţii, întreţinere auto şi piese de schimb pentru maşinile din parcul propriu cu SC IATSA SA (14.835 lei) şi SC ENA GRUP (16.842 lei). Pentru cele 17 maşini (Skoda Octavia, două autoturisme Daewoo Nubira, un Ford Ranger, un Volkswagen Caravelle, opt Loganuri, trei Solenza si o Dacia 1310) municipalitatea plăteşte 31.600 de lei.

Pentru carburant auto, a fost încheiat un contract cu SC Petrom Bucureşti, în valoare de 100.991, 60 lei.

De asemenea, firma SC Pallegrini, o clientă fidelă Primăriei, a obţinut trei contracte grase. Astfel, pentru 800 de panouri de gard bordurat, firma Pallegrini primeşte 52.000 de lei, pentru întreţinerea parcurilor de joacă încasează 61.377 lei, iar pentru bănci din fontă cu stinghii de lem primeşte 68.400 lei.

Primăria mai plăteşte 150.000 de lei firmei SC Envirotech pentru închirierea şi întreţinerea toaletelor ecologice. Afacerea nu este deloc profitabilă pentru urbe, dacă ţinem cont că pentru închirierea unei singure toalete plătim 500 de euro pe an. Lucru recunoscut, de altfel, şi de către Laurenţiu Jalbă, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei: „O toaletă costă vreo 1.000 de euro. Eu am zis că e mai bine să le cumpărăm”.

Alţi 112.380 lei au fost cheltuiţi pentru realizarea unor expertize tehnice şi proiectări realizate de firma gălăţeană SC Proiect. De pildă, pentru expertiza tehnică a Falezei Dunării s-a plătit 38.000 de lei, pentru consolidarea Sălii Sportului -34.980 lei, pentru expertiză tehnică a pasajului pietonal Dunărea -14.400 lei, proiectare –lucrări Parc Industrial-25.000 lei.

Pentru proiectarea parcării supraetajate s-a încheiat un contract cu SC Sigma Design Proiect, în valoare de 74.135 lei.

La capitolul „achiziţii” figurează şi un transport aerian Bucureşti –Viena pentru o persoană în valoare de 1.442 lei ( SC Scott SRL), Bucureşti-Budapesta – 1394 lei (SC Ideal Tour), Gijon –Spania (Ideal Tour) 7.652 lei.

Pentru servicii de verificare şi reparaţii a celor 68 de sirene de alarmare din Galaţi, municipalitatea a plătit 39.200 de lei către SC Axatel Bucureşti. Întreţinerea ceasurilor publice costă 19.914 lei (SC Prosim Impex SRL).

Primăria a mai cumpărat 5.000 de măşti faciale de la Bionatura Galaţi, în valoare de 1.950 de lei şi sacoşe din plastic personalizate de la Librăria „Mihai Eminescu” de 4.710 lei. În ce scop? Greu de spus!

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Dezvaluiri_-Achizitii_inutile_si_dubioase_la_Primaria_Galati_0_365363575.html

Link to comment
Share on other sites

pai da, m-am uitat si eu dimineata si ma mai uit inca odata si nu-mi dau seama..

Un calcul simplu la imprimante de exemplu: e vorba de 54.620.. impartind la 2000 de lei, sau poate chiar mai putin, rezulta cam 30 de copiatoare-imprimante. Nu mi se pare mult comparativ cu lucrul din primarie.

Apoi 31.600 de lei pentru service-ul masinilor. Pai cred ca stim cu totii ce inseamna sa intretii o masina, una singura. Dar la 17?

Din punctul meu de vedere singura suma maricica este cea de la Blaga, adica 65.692 lei. Dar poate totusi trebuie atata hartie!

Link to comment
Share on other sites

Dar poate totusi trebuie atata hartie!

Poate, acum depinde si de perioada pentru care s-a facut aprovizionarea. Daca e pentru un an, pare rezonabil.

Din pacate in Romania hartia e la putere... Instiintari, rapoarte, situatii financiare, evidente, aproape totul trebuie sa fie (si) pe hartie.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.