Jump to content

Maşini furate, găsite după 10-12 ani!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Maşini furate, găsite după 10-12 ani!

De curând au fost găsite maşini furate acum 10 sau 12 ani. Florin Huian, şeful Compartimentului Trafic şi Furturi din Auto din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Galaţi, ne oferă câteva exemple.

Acum 12 ani, în noaptea de 16/17 noiembrie 1998, din imediata apropiere a Restaurantului Crama Haiducească (Casa Roşie), a dispărut autoturismul Grand Cherokee, aparţinând lui Iulian Ditcov, patronului restaurantului amintit. Au trecut 12 ani, dar când jeep-ul furat rămăsese doar o amintire, s-a întâmplat minunea. Poliţiştii gălăţeni, în colaborare cu cei din Rusia, au dat de urmele SUV-ului de producţie americană. Datele necesare au şi fost comunicate proprietarului maşinii, acesta urmând să se adreseze autorităţilor din Rusia pentru punerea la punct a modalităţilor de recuperare a autoturismului.

Tot în noiembrie, în noaptea de 10/11, dar în anul 2000, hoţi neidentificaţi au furat din Galaţi autoturismul Volkswagen Passat cu numărul GL-03-YOD, care la vremea aceea aparţinea SC Moderal SRL Galaţi. Firma păgubită a fost despăgubită la data de 19 februarie 2001 de Societatea de Asigurări Garanta SA Bucureşti. S-au scurs 10 ani şi, când uitarea aproape că se aşezase pe amintirea maşinii de producţie germană, a apărut o lumină… Poliţiştii gălăţeni, ajutaţi de cei din Vâlcea, au găsit autoturismul la data de 5 mai 2010. Maşina a fost descoperită pe raza judeţului Vâlcea, având seria şasiului modificată, dar constatările tehnico-ştiinţifice criminalistice au atestat faptul că seria de şasiu fusese falsificată, adevărata serie aparţinând autoturismului furat din Galaţi. De altfel, maşina a şi fost recuperată şi predată SC Garanta SA Bucureşti.

Un Volkswagen Golf 4, cu numărul AY-602-ZL, aparţinând firmei Segestione din Italia, a fost furat din Galaţi în ziua de 15 ianuarie 2000. Au urmat ani şi ani de cercetări şi, iată, colaborarea poliţiştilor gălăţeni cu poliţiştii din Bulgaria a dat roade. După 10 ani de zile, maşina a fost găsită în Bulgaria, în prezent fiind parcată la loc sigur, în garajul Poliţiei din Sofia. Datele necesare au şi fost transmise proprietarului, care urmează să se adreseze autorităţilor bulgare pentru recuperarea maşinii, găsită în ziua de 30 septembrie 2010.

http://www.viata-libera.ro/articol-Masini_furate_gasite_si_dupa_12_ani_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.