Jump to content

ArcelorMittal Galaţi închide Furnalul 3


dcp100168
 Share

Recommended Posts

ArcelorMittal Galaţi închide Furnalul 3

ArcelorMittal Galaţi îşi va ajusta producţia şi va funcţiona cu un singur furnal, au anunţat reprezentanţii companiei, care susţin că decizia de a opri unul din cele două furnale care lucrează acum la Galaţi a fost luată ca urmare a condiţiilor pieţei din regiune. "ArcelorMittal Galaţi confirmă că îşi va ajusta producţia din cauza condiţiilor de piaţă din regiune, în special cele din Turcia. Pentru cel puţin două luni, începând din 19 noiembrie, combinatul va opera cu un singur furnal", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu, citat de corespondentul MEDIAFAX. Acesta a refuzat să facă orice alt comentariu legat de închiderea unuia dintre furnale, însă surse din combinatul siderurgic gălăţean precizează că unitatea care urmează a fi închisă este Furnalul 3.

Va continua să funcţioneze Furnalul 4 şi, în acelaşi timp, există informaţii că ArcelorMittal va continua investiţia la Furnalul 5, la care se derulează lucrări de modernizare estimate de către investitor la 53 de milioane de euro, acesta urmând să fie pus în funcţiune în 2011.

Link to comment
Share on other sites

ArcelorMittal Galaţi va opera cu un singur furnal două luni

Compania siderurgică ArcelorMittal Galaţi urmează să închidă, pentru cel puţin două luni, unul dintre cele două furnale funcţionale în acest moment, din cauza unei noi prăbuşiri a comenzilor de oţel. "ArcelorMittal Galaţi confirmă faptul că îşi va ajusta producţia din cauza condiţiilor de piaţă din regiune, în special cele din Turcia. Pentru cel puţin două luni, începând din 19 noiembrie, combinatul va opera cu un singur furnal”, a declarat, joi, Dorian Dumitrescu, PR Manager ArcelorMittal Galaţi.

Pe platforma siderurgică din Galaţi sunt şase furnale: două mici (1 şi 2, care sunt oprite), două medii (3 şi 4, aflate în funcţiune), unul mare (5, aflat în reparaţii capitale) şi unul foarte mare (6, oprit definitiv în urmă cu un deceniu şi jumătate, din cauza unei avarii).

Acum, compania va închide Furnalul 3 şi va face producţie doar cu Furnalul 4. Furnalul 5, pentru reparaţia căruia grupul investeşte 53 de milioane de euro, urmează să fie repornit în prima jumătate a anului 2011, iar oficialii companiei spun că punerea lui în funcţiune, alături de 3 şi 4, va genera dublarea producţiei anuale de oţel, de la două la patru milioane de tone.

http://www.money.ro/arcelormittal-galati-va-opera-cu-un-singur-furnal-doua-luni-si-va-trimite-toti-angajatii-in-concediu_758761.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Au început manevrele de oprire a Furnalului 3

Ieri au început manevrele de oprire temporară a Furnalului 3 de la ArcelorMittal Galaţi. Acest lucru a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al administraţiei Combinatului, Dorian Dumitrescu, care a completat spunând că este vorba despre o oprire temporară şi nu una definitivă. Acest lucru presupune, practic, golirea furnalului şi menţinerea unei anumite temperaturi, astfel încât producţia să poată fi reluată oricând, fără probleme.

La începutul lunii, în 4 noiembrie, oficialii ArcelorMittal Galaţi au anunţat că urmează o ajustare a producţiei, pusă pe seama condiţiilor de piaţă din regiune, în special cele din Turcia. Acest lucru însemna, mai precis, oprirea Furnalului 3 pentru cel puţin două luni, timp în care ArcelorMittal va funcţiona cu un singur furnal.

Deciziia a fost justificată după scăderile de pe piaţa de oţel din Turcia, unde se făceau vânzări importante până nu demult.

http://www.viata-libera.ro/articol-Au_inceput_manevrele_de_oprire_a_Furnalului_3_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Furnalul 3 va fi restartat la începutul lunii ianuarie

Conducerea celui mai mare combinat siderurgic din ţară a anunţat astăzi repornirea, mai devreme, a Furnalului nr. 3. „Anunţăm că Furnalul nr. 3 - oprit în luna noiembrie - va fi restartat la începutul lunii ianuarie 2011, cu două săptămâni mai devreme decât era programat", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al companiei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/ArcelorMittal_Galati-_Furnalul_nr-5_va_fi_dat_in_folosinta_in_vara_lui_2011_0_389961435.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Furnalul 3 va fi repus în funcţiune pe 6 ianuarie

Furnalul 3, oprit temporar din funcţiune începând de la mijlocul lunii decembrie ca urmare a nivelului scăzut de comenzi, cauzat de problemele apărute pe piaţa turcească, va începe efectiv să producă fontă începând cu data de 6 ianuarie, ne-au declarat surse din cadrul Combinatului. La ora actuală se fac manevrele de repornire, ceea ce va face ca începând cu data de 6 ianuarie producţia de fontă a Combinatului să fie asigurată de două furnale, şi anume furnalul 3 şi furnalul 4. Odată cu repornirea furnalului 3 în cursul acestei luni este preconizată producerea a a circa 146 de mii de tone de fontă şi circa 172 de mii de tone de oţel. Decizia de repornire a furnalului 3 a fost luată ca urmare a îmbunătăţirii nivelului de comenzi de pe piaţa turcească, piaţă unde colosul siderurgic exportă o bună parte din produsele sale, precum şi de evoluţia raportului dintre euro şi dolar.

http://www.monitoruldegalati.ro/economie/furnalul-3-repus-in-functiune-3384.html

Link to comment
Share on other sites

ArcelorMittal a repornit Furnalul nr. 3

Furnalul nr.3 din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, oprit în luna noiembrie, a fost restartat şi repornit cu două săptămâni mai devreme decât era programat, a anunţat, vineri, directorul de imagine al combinatului, Dorian Dumitrescu. 'ArcelorMittal Galaţi confirmă repornirea Furnalul nr.3, aşa cum a anunţat în luna decembrie. De asemenea, Furnalul nr. 5, cel mai mare de la Galaţi, urmează să fie restartat în vara acestui an, după finalizarea lucrărilor de reînzidire şi de modernizare. Compania estimează că pe parcursul acestui an va opera cu două furnale', a declarat Dumitrescu.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/45736-Galati-ArcelorMittal-a-repornit-Furnalul-nr3.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Furnalul 3 reintră în reparaţii

Evenimentul neplacut care se va produce in curand la Combinat va fi oprirea furnalului 3. Acest lucru ar urma sa aiba loc probabil pe 28 aprile sau cel mai tirziu pe 1 mai. Lucrarile de reparatii generale ale furnalului 3 ar urma sa dureze 2-3 saptamini, motivul fiind bineinteles starea minunata tehnica in care se afla furnalul. Practic, lucrarile au fost devansate, ele fiind estimate sa aiba loc incepind cu data de 1 iulie. Combinatul va mai merge astfel cu un singur furnal, si anume 4...

http://nepasadegalati.wordpress.com/2011/04/04/furnal-tras-pe-dreapta-cu-si-despre-sidex/

Link to comment
Share on other sites

Reparaţii generale, timp de 50 de zile, la Furnalul 3

La sfârşitul acestei luni este programată începerea manevrelor de oprire din funcţiune a furnalului 3, lucru care va determina ca producţia de fontă să fie asigurată doar de un singur furnal, şi anume 4, ne-au declarat surse de la nivelul Combinatului. Potrivit acestora, data opririi din funcţiune a furnalului 3 ar fi estimată în jurul datei de 15 aprilie, fiind sigur că la începutul lunii mai combinatul va mai funcţiona doar cu un singur furnal. Conform aceloraşi surse, furnalul 3 va fi oprit pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii generale, care ar urma să dureze 50 de zile. Lucrările de reparaţii ar fi trebuit începute în jurul datei de 1 iulie, dar acestea au fost devansate cu câteva luni. Dacă furnalul 3 intră în focul lucrărilor de reparaţii, lucrările de reabilitare şi modernizare ale furnalului 5 continuă, acestea fiind estimate să se termine în luna septembrie, astfel încât la începutul lunii octombrie furnalul 5 să fie repus în funcţiune.

http://www.monitoruldegalati.ro/economie/mai-putina-fonta-la-combinat-4880.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Furnalul 3 a fost repornit

Începând de duminică dimineaţă, la Combinat se funcţionează cu 2 furnale odată cu repornirea furnalului 3, care a fost oprit din funcţiune pentru reparaţii şi revizii începând cu data de 18 aprilie.

Furnalul 3 are o capacitate zilnică de producţie similară cu a furnalului 4, şi anume de 2.850 de tone de fontă. Dacă producţia de fontă s-a dublat, teoretic, odată cu repornirea furnalului 3, începând cu data de 5 iulie furnalul 4 va fi oprit din funcţiune pentru efectuarea unor lucrări de revizii şi reparaţii.

Planul aferent lunii iunie este producerea a circa 102.000 de tone de fontă şi respectiv a 120.000 de tone de oţel, în timp ce pentru asigurarea materiei prime necesare funcţionării laminoarelor se vor importa luna aceasta 30.000 de tone de sleburi din Polonia. Productia de fontă va creşte semnificativ în cursul lunii septembrie, odată cu intrarea în funcţiune a furnalului 5, aflat în focul lucrărilor de modernizare şi de reabilitare şi a cărui repunere în funcţiune a fost amânată de 2 ori.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.