Jump to content

Petru Alexe a demisionat din Consiliul Local şi din PDL


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Petru Alexe a demisionat din Consiliul Local şi din PDL

Consilierul local a trimis presei o scrisoare prin care îşi justifică gestul de a demisiona din Partidul Democrat Liberal şi, implicit, din toate funcţiile pe care le-a deţinut. „Îmi pare rău să constat că nu mai regăsesc nimic din ideologia democrată sau, dacă vreţi, democrat liberală în acest partid şi, în mod special, la filiala Galaţi. Poate că am întârziat cam mult acest gest, dar am crezut, cu încăpăţânare, în forţa respectării unor principii şi asta din pricina vocaţiei mele ştiinţifice”, susţine consilierul local. „Mă simt stingher când eu vorbesc de măria sa „adevărul”, iar ceilalţi vorbesc despre măria sa „banul”, „interesul”, „poziţia” sau „trocul”. Prea multe furtuni, prea mulţi farseuri, prea multă minciună (sau… ocolire a adevărului). Doresc colegilor mei din PDL Galaţi şi din ţară să se trezească şi să se întoarcă la oameni”, a declarat Petru Alexe.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Petre_Alexe_a_demisionat_din_Consiliu_Local_si_din_calitatea_de_membru_PDL_0_365963930.html

Link to comment
Share on other sites

"Scrisoare deschisă... către PDL Galaţi şi un Post scriptum pentru Primar"

Petru Alexe a trimis azi presei un comunicat, prin care anunță că își dă demisia din PD-L și din Consiliul Local. Scrisoarea a fost însoțită de un potest, un "post scriptum" la adresa primarului Dumitru Nicolae. Iată conținutul scrisorii și al protestului. Voi reveni cu amănunte.

De astăzi, 4 noiembrie 2010, subsemnatul Alexe Petru consilier local PDL demisionez din Partidul Democrat Liberal şi, implicit, din toate funcţiile pe care le-am deţinut în acesta. Îmi pare rău să constat că nu mai regăsesc nimic din ideologia democrată sau, dacă vreţi, democrat liberală în acest partid şi, în mod special, la filiala Galaţi.

Poate că am întârziat cam mult acest gest, dar am crezut, cu încăpăţânare, în forţa respectării unor principii şi asta din pricina vocaţiei mele ştiinţifice.

De fiecare dată am încercat să apăr principii în care nu mai crede aproape nimeni, şi mai cu seamă, cei din partidul meu.

Nu mai recunosc în jurul meu colaboratori, prieteni, aliaţi sau, dacă vreţi, colegi de echipă.

Mă simt stingher când eu vorbesc de măria sa "adevărul", iar ceilalţi vorbesc despre măria sa "banul", "interesul", "poziţia" sau "trocul".

Nu cred că PDL Galaţi se află pe drumul bun. Prea multe furtuni, prea mulţi farseuri, prea multă minciună (sau… ocolire a adevărului).

Doresc colegilor mei din PDL Galaţi şi din ţară să se trezească şi să se întoarcă la oameni.

Post scriptum domnului PRIMAR

1. Cereţi-vă afară domnule Primar, sunteţi o frână şi aţi fi şi o glumă dacă n-ar fi de plâns vârsta dumneavoastră interioară.

2. Învăţaţi, măcar la bătrâneţe, să respectaţi legile.

3. Să nu credeţi că puteţi dormi de acum liniştit cu poza domnului Florin Melinte sub pernă (copilul dumneavoastră de

suflet, căruia îi iertaţi şi plătiţi toate ilegalităţile…) pentru că datele pe care le posed le voi da publicităţii.

4. Vă doresc să aveţi parte de linişte… şi nu uitaţi: cereţi-vă afară domnule Primar!

5. Un referendum ar fi trist.

Prof.dr.ing. Petru ALEXE

http://www.antidotul.ro/7294/%E2%80%9Escrisoare-deschis%C4%83%E2%80%A6c%C4%83tre-pdl-gala%C5%A3i%C5%9Fi-un-post-scriptum-pentru-primar%E2%80%9D.html

Link to comment
Share on other sites

E pacat, ca abia acum a aflat si domnul Petru Alexe ca la Galati, de atatia ani, s-a votat sageata cu 3 trandafiri. Abia atunci cand nu vom mai vorbi de personaje precum Dumitru Nicolae, Marius Necula, Florin Paslaru, Mircea Toader, Victor Paul Dobre sau Eugen Durbaca vom putea spera la acel sut in fund care sa ne arunce cu un pas inainte.

Link to comment
Share on other sites

Petru Alexe: „Nu renunţ la demisie”

Deşi PDL Galaţi insistă şi spune că nu vrea să-l piardă, profesorul Petru Alexe (FOTO) rămâne ferm pe poziţie şi nu renunţă la demisie. „Au fost discuţii şi încercări de a mă convinge că e nevoie de mine, de aportul meu în partid. Nu m-am convins că există reale perspective, că există un program de restructurare, de revenire la principii, pentru ca lucrurile să meargă aşa cum cred eu şi aşa cum ar trebui. În acest moment sunt demisionat şi nu am de gând să-mi schimb poziţia”, ne-a declarat ieri Petru Alexe.

Fostul politician a ţinut să-şi nuanţeze poziţia faţă de votul împotrivă dat în şedinţa de îndată de săptămâna trecută la proiectul de hotărâre privind participarea Primăriei la licitaţia pentru Hotel Faleza. „Este foarte simplu ceea ce am propus. Să cumpărăm caietul de licitaţie şi să-l studiem. Secretarul Primăriei pentru ce e plătit dacă nu ştia că este posibil să nu avem dreptul de a ne înscrie în licitaţie? Dacă se va dovedi că Primăria nu are voie să liciteze, atunci este o situaţie jenantă. Ar trebui ca secretarul Consiliului Local să-şi dea demisia, iar primarul să-şi ceară scuze”, ne-a declarat Alexe.

http://www.viata-libera.ro/articol-Petru_Alexe_%E2%80%9ENu_renunt_la_demisie%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

... şi gata!

Petru Alexe rămâne consilier local PDL

Dacă în urmă cu câteva săptămâni consilierul local PDL, Petru Alexe, anunţa printr-o scrisoare deschisă, într-un ton extrem de dur, că va demisiona din partid, acum el s-a răzgândit.

Consilierul local PDL, Petru Alexe, a revenit asupra deciziei de a demisiona din partid. Petru Alexe a apărut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de liderul organizaţiei judeţene PDL Galaţi, Mircea Toader, pentru a-şi motiva decizia de a rămâne în continuare în partid. ”Eu am pledat întodeauna pentru o anumită ideologie, verticalitate şi pentru o unitate de decizie. Sunt convins că atitudinea noastră a consilierilor locali, cel puţin din partea PDL, va fi una verticală, în care nu vom accepta compromisuri. Mie mi s-a părut de multe ori că sunt într-un joc acolo, inacceptabil pentru că în loc să luăm nişte decizii în cunoştinţă de cauză, luăm în funcţie de interes. Am revenit cu ideea că pot ajuta totuşi mai mult din interior partidul mai ales că se pregăteşte de o restructurare, de o nouă organizare pentru a-şi pregăti acţiunile viitoare”, a spus Petru Alexe. Totodată, Mircea Toader a spus că au fost acceptate condiţiile acestuia pentru a reveni asupra deciziei de a demisiona din partid şi, în plus, va rămâne în continuare liderul grupului consilierilor locali ai PDL.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Politic&articol=10

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.