Jump to content

Expoziţia „Picturing America” la Muzeul de Artă Vizuală


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Expoziţia „Picturing America” la Muzeul de Artă Vizuală

Ambasada SUA şi Muzeul de Artă Vizuală organizează vernisajul expoziţiei „Picturing America”, marţi, 9 noiembrie, orele 18:00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi (Str. Domnească nr. 141). În deschidere vor lua cuvântul Jeri Guthrie-Corn, adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA la Bucureşti, Ionuţ Cosmin Păun, prefectul Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi şi Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală. „Picturing America” este o expoziţie intinerantă care reuneşte 40 de reproduceri ale unor creaţii semnificative din arta americană (tablouri, obiecte lucrate manual, sculptură, fotografie si arhitectură). O galerie de imagini care alcătuiesc expoziţia poate fi vizualizată la următorul link http://picturingamerica.neh.gov/.

În continuarea vizitei la Galaţi, oficialul american Jeri Guthrie-Corn va inaugura miercuri, 10 noiembrie, orele 11:30, Raftul American (American Shelf) în cadrul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” din Galaţi (Str. Mihai Bravu nr.16). Colecţia reprezintă o donaţie de lucrări de referinţă, ficţiune şi non-ficţiune din partea Centrului Cultural American din Bucureşti.

Ambasada Statelor Unite ale Americii

Link to comment
Share on other sites

Expoziţie americană la la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi şi Centrul Cultural American din Bucureşti, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziţiei ,, Picturing America”, marţi 9 noiembrie, orele 18.00. Expoziţia este compusă din 40 de reproduceri ale unor lucrări de artă create de pictori, sculptori, fotografi şi arhitecţi americani, de-a lungul mai multor secole. Au fost selectate opere care pun publicul faţă în faţă cu oameni, locuri şi evenimente ce au conturat Statele Unite ale Americii, înfăţişând istoria, idealurile şi aspiraţiile americane. Regăsim teme ca: libertate şi egalitate, democraţie, curaj, conducere, peisaje, creativitate şi ingeniozitate. De la portretul lui George Washington realizat de Gilbert Stuart în 1796, până la ,, Scară pentru Booker T. Washington”, lucrarea din 1996 a lui Martin Puryear, de la vasele de argint din secolele 18, 19 şi 20, până la cuverturile decorative din secolele 19 şi 20, de la impresionantul portret al mamei nomade realizat în 1936 de Dorothea Lange, la impunătoarea clădire Chrysler, opera arhitectului William Van Allen, toate aceste reproduceri fac din expoziţia ,, Picturing America” un punct de pornire în cunoaşterea moştenirii istorice şi artistice a naţiunii americane. Evenimentul se va bucura de prezenţa lui Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice S.U.A. la Bucureşti.

http://www.amosnews.ro/Expozitie_americana_la_la_Muzeul_de_Arta_Vizuala_Galati-29-55855

Link to comment
Share on other sites

Expozitie la Muzeul de Arta Vizuala Galati

Muzeul de Arta Vizuala Galati, impreuna cu Centrul Cultural American din Bucuresti si Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania au organizat marti seara vernisajul expozitiei “Picturing America”, la care a participat si adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA la Bucuresti, Jeri Guthrie-Corn.

Expozitia a fost organizata pentru a marca implinirea a 130 de ani de relatii de prietenie romano-americana. Aflat pentru a doua oara, dupa 20 de ani, in Romania, adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA la Bucuresti, Jeri Guthrie-Corn, a facut un apel pentru ca romanii sa isi pastreze valorile, inclusiv cladirile istorice, pe care le-a remarcat si admirat la Galati.

“Picturing America” este o expozitie itineranta care reuneste zeci de reproduceri ale unor creatii semnificative din arta americana (tablouri, obiecte lucrate manual, sculptura, fotografie si arhitectura). Expozitia este compusa din 40 de reproduceri ale unor lucrari de arta (pictura, sculptura, fotografie, arhitectura) de-a lungul mai multor secole. De la portretul lui George Washington realizat de Gilbert Stuart in 1796, pana la “Scara pentru Booker T. Washington”, lucrarea din 1996 a lui Martin Puryear, de la vasele de argint din secolele XVIII, XIX si XX, pana la cuverturile decorative din secolele XIX si XX, de la impresionantul portret al mamei nomade realizat in 1936 de Dorothea Lange, la impunatoarea cladire Chrysler, opera arhitectului William Van Allen, toate aceste reproduceri fac din expozitia “Picturing America” un punct de pornire in cunoasterea mostenirii istorice si artistice a natiunii americane.

http://www.cronicaromana.ro/index.php?editie=2254&art=110153

Expoziţia rămâne deschisă până pe 30 noiembrie.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.