Jump to content

Poeta Angela Baciu, premiată pentru... teatru


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Poeta Angela Baciu, premiată pentru... teatru

La ultimul Concurs Naţional de Creaţie a Piesei de Teatru într-un Act "Mihail Sorbul", desfăşurat la Botoşani, poeta a primit premiul special al revistei "Hyperion".

Cea de-a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie a Piesei de Teatru într-un Act "Mihail Sorbul", a fost organizată anul acesta la Botosani. Juriul format din Ştefan Oprea (preşedinte), Gellu Dorian şi Lucian Alecsa a avut mult de lucru pentru că în concurs au fost înscrise multe lucrări bune. La final, juraţii au acordat mai multe premii: premiul I - Călin Ciobotari, din Iaşi, pentru piesa de teatru "Abatorul de hârtie", premiul II - Virginia Paraschiv, din Baia Mare, pentu piesa de teatru "Striveşte firele de iarbă, premiul III - Sabina Bălan, din Botoşani, pentru piesa de teatru "Cutia" şi menţiune - Carmen Dominte, din Bucureşti, pentru piesa de teatru "Adam şi Eva". Premiul special al revistei "Hyperion" a revenit Angelei Baciu - scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Galaţi, pentru scenariul "Viaţa de dincolo de moarte". Au mai fost acordate cinci menţiuni, constând în publicarea pieselor de teatru în revistele "Hyperion" şi "Ţara de Sus", precum şi includerea acestora în antologia editată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în vederea valorificării lor scenice de către formaţiile de teatru de amatori.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Poeta_Angela_Baciu-premiata_pentru-_teatru_0_367763342.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.