Jump to content

Absolvenţii de SAM vor fi monitorizaţi după terminarea studiilor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Absolvenţii de SAM vor fi monitorizaţi după terminarea studiilor

Inspectoratul Şcolar Galaţi a câştigat un proiect cu finanţare europeană prin care îşi propune să evalueze relevanţa în oferta de formare pentru piaţa muncii a învăţământului profesional prin analiza inserţiei socio-profesionale a absolvenţilor. Proiectul are ca obiectiv fundamental monitorizarea inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor învăţământului profesional în scopul cunoaşterii ratei de continuare a studiilor, a duratei procesului de tranziţie de la şcoală la muncă, si identificarea celor mai bune strategii de acţiune pentru a facilita inserţia socio-profesională. „Proiectul pleacă de la un punct slab: acela că nu aveam o bază de date complexă care să reflecte acest sector, al învăţământului profesional. Când elevii terminau şcoala rămânea ca un gol după ei, nu mai ştiam nimic despre ce fac", spune managerul de proiect, inspectorul şcolar Doruleţ Resmeriţă.

În acest moment în Galaţi sunt 22.000 de elevi în învăţământul liceal, dintre care aproape 16.000 sunt în învăţământul profesional şi tehnologic. Aceştia sunt înscrişi la nu mai puţin de 92 de calificări profesionale, unele dintre ele extrem de rare, chiar unice în ţară.

Proiectul se va întinde pe parcursul a 29 de luni şi are o valoare totală de aproape 800.000 de euro.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Absolventii_de_SAM-monitorizati_si_dupa_terminarea_studiilor_0_367763396.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.