Jump to content

CNP-ul, public sau privat?


Guest
 Share

Recommended Posts

O colega m-a rugat sa merg la decanatul Facultatii de Medicina si Farmacie din Galati sa vad daca s-au afisat listele cu studentii bursieri.

Ce ma frapat este ca pe lista respectiva era afisat CNP-ul tuturor candidatilor, era public. Este legal sa se intample asta ? :-?

Link to comment
Share on other sites

Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date

Art. 8.

(1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca:

a) persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul; sau

b) prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala.

(2) Autoritatea de supraveghere poate stabili si alte cazuri in care se poate efectua prelucrarea datelor prevazute la alin. (1), numai cu conditia instituirii unor garantii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Nu mi se pare corect sa se afiseze cnp-ul pt ca la Dunarea de Jos pe baza lui se face logarea in contul personal al fiecarui student. asta inseamna ca oricine se poate loga in contul tau. :-?

Link to comment
Share on other sites

Chiar conteaza daca e public sau privat? Daca va e frica de credite facute pe numele vostru, puteti sa va luati grija, ca nu mai da nimeni nici 5 lei fara girant si asigurari ferme ca au de unde sa va jupoaie. CNP-ul e dovada faptului ca suntem doar niste marfuri, gata de folosit la nevoie, iar asta e primul si cel mai usor de inghitit punct de vedere acum. Dar ce e si mai trist este faptul ca am ajuns sa ne intram in rol in asa hal incat ne simtim deranjati de faptul ca cineva are acces la un rahat de numar care, in definitiv, nu (ne) reprezinta (cu) nimic..

Link to comment
Share on other sites

atata vreme cat si in certificatul de nastere cat si in buletinul de identitate - acte cu care faci dovada ca TU esti TU (deci dovada individului), este trecut cnp-ul, nu vad care-i problema. cand prezinti buletinul, iti oferi cnp-ul celui care te legitimeaza, nu?

Edited by Legumix
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.