Jump to content

Nouă gălăţeni au ţepuit două bănci americane cu carduri clonate


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Nouă gălăţeni au ţepuit două bănci americane cu carduri clonate

Nouă tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, au furat sute de mii de dolari falsificând instrumente de plată. Gruparea condusă de gălăţeanul Paul Bichiş, zis „Bogus", a devenit una dintre cele mai căutate reţele de criminalitate informatică din Europa şi America.

Cei nouă tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, s-au cunoscut pe Mesenger, Skype, mIRC şi au decis să facă bani pe socoteala băncilor şi a unor persoane din străinătate, folosindu-se de cunoştinţele pe care le aveau în domeniul reţelelor şi sistemelor informatice. O parte dintre membrii grupării creau pagini web falsificate ale unor instituţii bancare, în special din străinătate, procurau liste cu adrese de mail de pe servere aparţinând Yahoo şi Gmail şi aflau prin diverse mijloace detaliile cărţilor de credit ale victimelor.

Al doilea grup, alcătuit din „săgeţi" sau „trăgători", se ocupau de retragerea banilor prin sistemul Western Union. Pe fir a intrat şi Secret Service, care a colaborat cu DIICOT Galaţi pentru a se afla cu exactitate câţi bani au fost furaţi de către piraţii informatici mai ales de la două mari bănci americane: CONESTOGA BANK şi CITIBANK. "În perioada iunie 2005-mai 2009, Paul Ciprian Bichiş a făcut 68 de transferuri de bani, echivalentul a 57.485 de dolari, şi 31 de transferuri în calitate de beneficiar, însumând 75.479 de lei", exemplifică procurorii DIICOT în rechizitoriu doar o mică parte din activitatea infracţională a capului grupării.

Rechizitoriul cântăreşte câteva zeci de kilograme şi însumează zeci de miii de pagini de interceptări telefonice transcrise precum şi alte probe adunate de-a lungul anilor. Cei nouă tineri au fost arestaţi şi sunt judecaţi de Tribunalul Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_grup_de_elevi_si_studenti_a_tepuit_doua_banci_americane_cu_carduri_clonate_0_368363228.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Cardurile clonate le-au adus peste 42 de ani de puşcărie

Gruparea condusă de Paul Bichiş, zis „Bogus”, a fost condamnată, de curând, de către magistraţii Tribunalului Galaţi la pedepse care totalizează peste 42 de ani de puşcărie. De fapt este vorba despre nouă tineri condamnaţi la închisoare între trei ani şi două luni şi şase ani. Bichiş s-a ales cu şase ani, alţi şase au luat câte cinci ani şi opt luni, iar unul singur a primit trei ani şi două luni.

Cei nouă sunt acuzaţi de către procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) că s-au constituit într-o grupare, care a devenit una dintre cele mai căutate reţele de criminalitate informatică din Europa şi America. Potrivit rechizitoriului, ei s-au cunoscut pe Messenger, Skype şi mIRC şi folosindu-se de cunoştinţele pe care le aveau în domeniul sistemelor informatice au văzut o oportunitate în a face bani pe seama băncilor, dar şi a persoanelor din străinătate, ţepele cele mai mari fiind date la două bănci americane. Aici se vorbeşte de două grupuri. Unul care a creat pagini web ale unor instituţii bancare, în special din străinătate, făcea rost de liste cu adrese de mail de pe serverele Yahoo şi Gmail şi afla detaliile cărţilor de credit ale victimelor. Cel de-al doilea era cel care retrăgea banii prin sistemul Western Union. Pe fir a intrat şi Secret Service, care a colaborat cu DIICOT Galaţi. Din 2005 până în 2009, se arată în rechizitoriu, Bichiş a făcut 68 de transferuri de bani, echivalentul a 57.485 de dolari şi 31 de transferuri în calitate de beneficiar însumând 75.479 de lei.

Judecătorii au dispus menţinerea sechestrului pe un automobil Audi, i-au obligat pe inculpaţi la plata în solidar a 61.341 de dolari către American Expres Internaţional, au confiscat mai multe laptopuri şi nu numai, dar i-a şi obligat pe inculpaţi la plata cheltuielilor de judecată.

Şase inculpaţi au de achitat câte 6.500 de lei fiecare, restul având de plătit câte 4.000 de lei. Aceste cheltuieli reprezintă costul actelor care s-au făcut în timpul urmăririi penale, dar şi a procesului.

Sentinţa are cale de atac şi rămâne de văzut ce se va întâmpla.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cardurile_clonate_le-au_adus_peste_42_de_ani_de_puscarie_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Studenţii-hackeri - condamnaţi definitiv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat definitiv pe cei nouă studenţi şi liceeni care au furat sute de mii de dolari de la două cunoscute bănci americane, Conestoga Bank şi Citibank, dar şi de la zeci de cetăţeni străini, folosindu-se de carduri false.

Gălăţeanul Paul Bichiş coordona întreaga grupare infracţională şi a reuşit ca, în doar câteva luni, să ajungă una din cele mai căutate persoane de către autorităţile judiciare din Europa şi America. Tinerii, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, s-au cunoscut pe Internet, prin intermediul diverselor reţele de socializare, şi s-au pus de acord să ţepuiască bănci şi persoane din afara României, folosindu-se de cunoştinţele pe care le aveau în domeniul reţelelor şi sistemelor informatice. Hackerii s-au organizat atât de bine, încât au ajuns în atenţia Secret Service, agenţia care se ocupă şi de securitatea preşedinţilor americani. Secret Service şi-a coordonat acţiunile, în acest caz, cu DIICOT Galaţi, pentru a da de urma banilor retraşi de piraţii informatici din sistemul de transfer monetar american.

Le furau banii cu pagini web falsificate

O parte dintre hackeri creau pagini web falsificate ale unor instituţii bancare, procurau liste cu adrese de mail, de pe servere aparţinând Yahoo şi Gmail, şi aflau detaliile cărţilor de credit ale victimelor, iar al doilea grup retrăgea banii obţinuţi ilegal, prin sistemul Western Union. Procurorii DIICOT au stabilit că doar Paul Bichiş a făcut sute de transferuri bancare, în perioada iunie 2005-mai 2009, prin care a retras zeci de mii de dolari.

Hackerii au fost condamnaţi, iniţial, de Tribunalul Galaţi la pedepse cuprinse între doi şi opt ani de închisoare. Instanţa supremă i-a redus pedepsa lui Paul Bichiş la şase ani şi patru luni de închisoare, de la opt ani, de acelaşi tratament având parte şi ceilalţi membri ai grupării aflaţi în prezent în arest preventiv. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au ridicat sechestrul de pe câteva maşini folosite de hackeri la comiterea infracţiunilor, dar au decis să confişte zeci de laptopuri, suporturi de stocare magnetică, carduri de memorie şi memory stickuri folosite pentru sustragerea electronică a banilor.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.