Jump to content

Galaţiul plăteşte un miliard de lei taxe şi impozite


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Încasări record la Finanţe într-o singură zi

De frică să nu fie amendaţi sau obligaţi să achite penalizări, sute de gălăţeni au înfruntat cele minus 18 grade de afară pentru a-şi plăti impozitele. Aşa s-a întâmplat pe 25 decembrie, când a fost ultima zi de plată a datoriilor către bugetul statului, ocazie cu care Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a avut parte de încasări record. „Pe 25 ianuarie, am încasat 16,6 milioane de lei de la contribuabilii care au venit să-şi plătească obligaţiile fiscale aferente lunii decembrie 2009”, a declarat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Potrivit datelor prezentate de Direcţia de Finanţe, încasările înregistrate pe 25 ianuarie au fost de aproape cinci ori mai mari decât sumele colectate într-o zi obişnuită. Astfel, dacă în cele 17 zile lucrătoare din perioada 1-24 ianuarie 2010. S-a încasat un total de 63 de milioane de lei, respectiv 3,7 milioane de lei pe zi, în ziua de 25 ianuarie, încăsările s-au ridicat la 16,6 milioane de lei. Pe de altă parte, George Marinescu a spus că încasările de la contribuabili pe toată luna ianuarie au fost mult mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut. „De la începutul anului şi până în prezent, la bugetul general consolidat s-au adunat 79,6 milioane lei , reprezentând 111% faţă de perioada echivalentă a anului 2009”, a adăugat purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Cu toate acestea, încă mai sunt contribuabili care au neglijat obligaţiile faţă de bugetul statului motiv pentru care, cei care vor ajunge la Finanţe începând cu 26 ianuarie, vor fi penalizaţi cu 0,1% din din soldul debitului neachitat pentru fiecare zi de întârziere.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Incasari_record_la_Finante_intr-o_singura_zi_0_197380355.html

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Galaţiul plăteşte un miliard de lei taxe şi impozite

Bucurestenii au platit in primele noua luni ale anului taxe si impozite in valoare de 17,4 miliarde lei, suma echivalenta cu platile facute de primele zece judete cu cele mai insemnate incasari din tara. Conform datelor obtinute de Capital, marii contribuabili la buget, circa 2.000 de companii cu cifre de afaceri de peste 70 de milioane lei, au adus la buget 43% din suma colectata de ANAF in primele noua luni ale acestui an. Mai precis, marii contribuabili au platit sub forma de taxe si impozite 43,9 miliarde lei din cele 102,29 miliarde lei colectate de stat pana la sfarsitul lunii septembrie.

Pe primul loc in topul celor mai consistenti platitori s-a aflat Capitala, cu 17,4 miliarde lei, urmata la mare distanta de Constanta, cu 3,56 miliarde lei, Cluj cu 2,46 miliarde lei, Timis cu 2,41 miliarde lei, Ilfov cu 2,06 miliarde lei si Prahova cu 2,04 miliarde lei. Alte noua judete au obtinut incasari de peste un miliard lei, in primele trei trimestre din 2010: Brasov (1,74), Iasi (1,57), Bihor (1,44), Arges (1,4), Dolj (1,34), Mures (1,31), Sibiu (1,23), Arad (1,09) si Galati (1,09).

Cele mai slabe incasari au fost inregistrate in judetele in care si rata somajului depaseste rata medie la nivel national: Calarasi (339 milioane lei), Tulcea (389 milioane lei) si Mehedinti (397 milioane lei).

http://www.ziare.com/impozit/impozit-profit/capitala-plateste-taxe-si-impozite-cat-zece-judete-la-un-loc-1054155

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Gălăţenii au plătit bugetului de stat peste 300 de milioane de euro

Peste 1,3 miliarde de lei, adică mai mult de 300 de milioane de euro, a colectat statul, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), de la contribuabilii persoane fizice şi juridice din judeţul Galaţi, în anul 2011, cu 6,46 la sută peste de suma planificată. „Din încasările totale, aproximativ 590 de milioane de lei au provenit din impozitele pe venit şi pe profit colectate de la agenţii economici şi din taxa pe valoare adăugată, banii intrând direct în bugetul de stat. Alte aproximativ 476 de milioane de lei au fost virate la bugetul asigurărilor sociale de pensii, 215 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi 15 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de şomaj”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi, George Marinescu.

Voluntari la… obligaţii

Fiscul a încasat o parte însemnată din aceste venituri graţie corectitudinii contribuabililor. Şi nu mai puţin de 78 la sută din aceste venituri provin urmare a conformării voluntare la plată a agenţilor economici. Chiar şi cei care îi datorau statului bani de ceva vreme şi-au achitat datoriile cu promptitudine după ce Fiscul le-a amintit de ele prin somaţiile de plată. În cazul contribuabililor care aveau obligaţii fiscale restante - majoritatea agenţi economici - au fost dispuse măsuri de recuperare a creanţelor bugetare.

Astfel, în 2011, Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi a transmis 104.000 de somaţii, a înfiinţat 29.000 de popriri pe conturi şi a aplicat 288 de sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile. În urma punerii în practică a tuturor acestor măsuri, instituţia a încasat circa 150 de milioane de lei, din care mai mult de 60 la sută strict în urma comunicării somaţiilor, fără a fi necesară aplicarea altor forme de recuperare, rezultă din datele furnizate de DGFP Galaţi.

Anul trecut, Fiscul a făcut 102 sesizări penale

Statul a realizat venituri în 2011 şi din amenzile pe care le-a aplicat companiilor la care a găsit nereguli contabile în timpul celor 2.077 de controale efectuate. Nu mai puţin de 175 de milioane de lei au intrat sau încă urmează să intre în vistieria statului ca urmare a sancţiunilor aplicate de inspectorii fiscali. Demn de subliniat este faptul că aproape 80 la sută din suma totală ce le-a fost imputată agenţilor economici a fost rezultatul unei activităţi cu iz penal. „În 2011, DGFP Galaţi a întocmit 102 de sesizări penale, pe care le-a transmis Poliţiei şi Parchetului, valoarea prejudiciului în aceste cazuri fiind de 136 de milioane de lei, din totalul sumelor suplimentare stabilite faţă de evidenţele contabile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Finanţelor gălăţene.

Câţiva administratori de firmă din judeţ au ajuns pe mâna poliţiştilor şi procurorilor şi în prima lună a acestui an. Mai exact, în ianuarie 2012 au fost transmise organelor de cercetare penală trei sesizări, pentru un prejudiciu produs statului de 1,89 de milioane de lei.

Colectarea se menţine la cote ridicate şi în 2012

Instituţia a observat acest lucru după ce a tras linie şi a făcut bilanţul pe prima lună a anului în curs. „Din trendul lunii ianuarie 2012, colectarea se menţine la un nivel ridicat, programul transmis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru acest interval fiind realizat în proporţie de 105 la sută”, a afirmat George Marinescu.

Concret, doar luna trecută, Fiscul a încasat 156 de milioane de lei de la contribuabilii din judeţul Galaţi. Din această sumă, circa 93 de milioane de lei au fost vărsate direct în bugetul de stat de către agenţii economici locali, cu titlu de impozit pe venit, impozit pe profit şi TVA.

Disponibilizări în ultimii doi ani

Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi a renunţat la peste 110 salariaţi în ultimii doi ani, în contextul în care instituţia - ca şi celelalte entităţi bugetare - era obligată să-şi reducă schema de personal pe fondul crizei economice. Pentru anul acesta, însă, nu sunt anunţate noi disponibilizări. Cel puţin deocamdată. La sfârşitul anului trecut, în aparatul Finanţelor gălăţene lucrau 527 de salariaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Gălăţenii au plătit taxele şi impozite de 330 milioane de lei

Gălăţenii au contribuit, în primul trimestru al acestui an, cu 330,1 milioane de lei la bugetul general consolidat al statului, cu 7,3 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultă din datele furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi.

Cele mai mari sume, 146,6 milioane de lei, s-au îndreptat spre bugetul de stat, ponderea în cadrul acestora fiind reprezentată de sumele colectate din TVA, impozitul pe venit şi impozitul pe profit. De asemenea, 117,9 milioane de lei au fost încasate la bugetul asigurărilor sociale de stat, 61,2 milioane de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, iar 4,4 milioane de lei sunt venituri la bugetul asigurărilor de şomaj.

„Trebuie menţionat că aproape 80 la sută din încasări provin ca urmare a conformării voluntare la plată a contribuabililor, la aceasta contribuind inclusiv procesul de modernizare a administraţiei fiscale prin simplificarea procedurilor de înregistrare, declarare şi plată a obligaţiilor bugetare”, ne-a declarat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Acesta a precizat că, în primul trimestru, DGFP Galaţi a efectuat 481 de acţiuni de inspecţie fiscală, atât la persoane fizice, cât şi la persoane juridice, materializate în 274 de rapoarte de inspecţie fiscală şi cu stabilirea de sume suplimentare faţă de evidenţele contabile ale operatorilor economici inspectaţi în valoare de 17,8 milioane de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Statul a colectat jumătate de miliard din Galaţi

Judeţul Galaţi a virat 555,8 milioane de lei la bugetul general consolidat al statului în primele cinci luni ale lui 2012, cu şapte la sută mai mult decât în aceeaşi perioadă a lui 2011. Aproape jumătate - 249,88 milioane - a fost constituită din taxe şi impozite. Restul a reprezentat contribuţii la bugetele de asigurări sociale, după cum urmează: 199,14 milioane la pensii, 99,69 de milioane la sănătate şi 7,17 milioane la şomaj.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Galaţiul a dat peste 100 de milioane de lei la stat în august

Judeţul nostru a vărsat 108 milioane de lei la bugetul general consolidat al statului în luna august, a anunţat Fiscul local. Suma a ridicat la 894 de milioane de lei contribuţia totală a Galaţiului la vistieria statului de la 1 ianuarie 2012 până la 31 august, mai mare cu 6,7 la sută decât cea vărsată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult de jumătate din veniturile colectate de Fisc în primele opt luni din 2012, adică 404,63 de milioane de lei, s-a adunat în special din plata taxei pe valoare adăugată, a impozitului pe venit şi a impozitului pe profit, fiind direcţionată către bugetul de stat.

Restul a intrat în bugetele de asigurări sociale, după cum urmează: 328,31 de milioane de lei la pensii, 149,8 milioane de lei la sănătate şi 11,26 de milioane de lei la şomaj, relevă datele furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Peste 1,1 miliarde de lei - încasările DGFP Galaţi în 10 luni

Sumele încasate la bugetul general consolidat de stat de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2012, au fost de 1.135,78 milioane lei. Procentual, suma reprezintă 106,69% faţă de încasările din perioada similară a anului 2011.

Conform purtătorului de cuvânt al DGFP Galaţi, George I. Marinescu, „din acest total, 520,4 milioane lei au fost colectate la bugetul de stat (în special din TVA şi impozitul pe venit), 415,5 milioane lei au fost venituri ale bugetului de pensii, 185,63 milioane au luat destinaţia bugetului asigurărilor de sănătate, iar 14,25 milioane au fost venituri ale bugetului asigurărilor de şomaj”.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Finanţele gălăţene au avut încasări peste aşteptări

Sumele încasate la bugetul general consolidat de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi se ridică, în trimestrul întâi al acestui an, la valoarea de 2.992 milioane de lei, cu aproape şapte la sută peste programul de încasări stabilit la nivelul ANAF şi cu 8,92 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe activitatea fiscală, AJFP Galaţi s-a plasat cel mai bine în ceea ce priveşte realizarea programului de încasări, cu aproape 431 milioane de lei, cu 7,8 la sută peste ţinta stabilită iniţial. Pe locurile următoare, după acest criteriu, se plasează Vrancea, cu încasări de aproape 208 milioane de lei (+4,42 la sută faţă de planul de încasări), Buzău, cu 296 milioane de lei (+1,99 la sută), Constanţa, cu 754 milioane de lei (+1,76 la sută). Singurul judeţ în care nu s-a reuşit realizarea planului de încasări a fost Brăila, unde s-au încasat 258 milioane de lei, adică 97,63 la sută din sumele fixate iniţial.

O depăşire semnificativă a planului de încasări s-a înregistrat pe activitatea vamală, cu 882,4 milioane de lei, cu 19,11 la sută mai mult faţă de cât era stabilit iniţial.

Directorul general al DGRFP Galaţi, Eugen Ciorici, a precizat că încasările au crescut considerabil în ultima lună: "Încasările lunii martie, ce au totalizat 1.218 milioane de lei, au fost cu 219,13 milioane de lei superioare nivelului de plan şi au condus la un rezultat cu aproape 22 de procente peste ceea ce fusese stabilit iniţial de conducerea ANAF. Este evident că cele peste 161 de milioane de lei realizate în plus de către activitatea vamală în luna martie 2015 se constituie într-o bază incontestabilă a îmbunătăţirii nivelului de colectare al DGRFP Galaţi per ansamblu în primul trimestru al anului în curs. În această perioadă, realizările noastre au depăşit cu 195,46 milioane lei ţinta iniţială şi această realitate trebuie să se constituie într-o premisă a activităţii noastre şi pe viitor".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Încasări sub aşteptări la Finanţele Publice gălăţene. Venituri mici la buget, în primele două luni ale anului

Situaţia veniturilor încasate la bugetele de stat şi gradul de realizare a programului de încasări, pe primele două luni ale anului 2017, nu arată aşa cum şi-ar dori şefii Finanţelor Publice gălăţene, nici la nivelul Regionalei ANAF cu sediul la Galaţi, nici la cel al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) din oraşul nostru. 

Conform datelor solicitate de "Viaţa liberă", cele două structuri fiscale nu au reuşit să atingă sută la sută din planul propus în niciuna din lunile ianuarie şi februarie. Concret, în ianuarie 2017, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a realizat încasări în valoare de aproximativ 754 milioane de lei, simţitor mai mici decât cele 858 milioane programate, reprezentând un procent de 87,84 la sută. În februarie, încasările realizate de DGRFP au fost de 677 milioane de lei, adică 91,44 la sută din cele 740 de milioane programate.

La rândul său, AJFP Galaţi a încasat, în ianuarie, 118 milioane de lei, cu aproape 13 milioane mai puţin decât era programat - 90,28 la sută. În februarie, la AJFP s-au încasat 97 milioane, reprezentând 95 la sută din programul de 102 milioane. Reiese astfel că AJFP Galaţi a încasat, în ianuarie şi februarie, cu aproape 18 milioane de lei mai puţin decât era programat

Directorul general al DGRFP Galaţi, Silviu Pripoaie, menţionează că, pentru cele două luni analizate, programul de încasări ale veniturilor bugetare este provizoriu şi că, după definitivarea sa, acesta ar putea suferi modificări importante. Este exemplificată în acest sens situaţia lunii noiembrie 2016, când, la DGRFP Galaţi, programul provizoriu indica 95,19 la sută din încasările estimate, iar situaţia definitivă a arătat 104,5 procente. În aceeaşi lună, AJFP Galaţi realizase, conform programului provizoriu, 103,85 la sută, în timp ce, în situaţia definitivă, procentajul a urcat la 107 la sută.

Rămâne să vedem dacă se va întâmpla la fel şi de data asta.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.