Jump to content

Cât va câştiga Oţelul daca iese campioană


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cât va câştiga Oţelul daca iese campioană

Buget de matineu

Se iau 4 milioane de euro, dintre care 2 vin de la Combinatul ArcelorMittal, încă unul şi ceva sunt din drepturile de televizare din stagiunea precedentă, iar restul - din contracte de publicitate. Cu suma aceasta, unii joacă şi prin Liga a II-a (Ceahlăul Piatra Neamţ şi Petrolul Ploieşti, iată două exemple grăitoare!), darămite să te înscrii în lupta pentru laurii întrecerii. Ei bine, Oţelul n-a anunţat că vrea să prindă „monstrul” cel mare, dar strategia de până acum îi oferă o cotă bună grupării roş-alb-albastre în cursa pentru captura pe care nici măcar n-a visat-o în cei 46 de ani de la înfiinţare. Trupa antrenată de Dorinel Munteanu este, totuşi, lider în clasamentul primului eşalon de şapte etape.

Previziuni de neînchipuit

Sezonul 2011-2012 este ultimul în care România va avea garantat un loc direct în grupele Ligii Campionilor, iar Oţelul ar putea ajunge acolo dacă nu slăbeşte ştrocul. Ar fi cea mai importantă lovitură pe care ar putea s-o dea un club autohton: la o investiţie minimă să pună mâna pe un profit de aproximativ 300 la sută (de fapt, câştigul ar fi nelimitat dacă ne gândim că în ultima campanie de transferuri, directorul general al grupării gălăţene, Marius Stan, n-a aruncat nici măcar un cent!).

Până şi celebrele afaceri cu statul român ar păli în faţa businessului ieşit din comun de la Mila 80 a Dunării. Poate la Loto să mai câştigi aşa: bagi un bilet minim, de 6 lei, şi ridici potul cel mare…

Ce bani ar putea intra în visteria roş-alb-albaştrilor

· 3,2 milioane de euro – drepturi de televizare Liga I, ediţia 2010-2011;

· 7,1 milioane de euro – bonus pentru participarea în grupele Ligii Campionilor;

· 400.000 de euro – primă pentru un rezultat de egalitate în Champions League;

· 800.000 de euro – primă pentru o victorie în Champions League;

· 2 milioane de euro (cel puţin) – drepturi de televizare pentru ediţia 2011-2012 a Ligii Campionilor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mega-afacerea_Otelul_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Oţelul, gaură de 4 milioane €

Oţelul Galaţi a rămas fără punct câştigat în Liga Campionilor, după 2-3 cu FC Basel şi riscă să devină prima echipă din România care nu este în stare să scoată nici măcar un rezultat de egalitate. Campioana României mai are de jucat un singur meci, în deplasare cu Benfica (7 decembrie), acolo unde foarte puţine formaţii reuşesc să câştige, aşa că are şanse foarte mari să încheie cu zero puncte.

Oţelul nu stă chiar foarte bine nici la partea financiară. Deşi îşi propuneau să strângă cel puţin 17 milioane de euro, gălăţenii vor trebui să se mulţumească cu mai puţin. Motivul? în primul rând, prezenţa slabă a spectatorilor la meciurile jucate pe Arena Naţională. Dacă la partida cu Manchester United au fost 20.000 de oameni, la jocul de marţi, cu FC Basel, în tribune nu au fost prezenţi mai mult de 4.000 de spectatori. în aceste condiţii, clubul nu a scos mai mult de 800.000 de euro din vânzarea biletelor.

La această sumă se mai adugă încă 7,2 milioane de euro pentru intrarea în grupe şi probabil încă vreo cinci milioane de euro din market-pool. Această valoare va fi cunoscută, cu exactitate, abia după ce se încheie Liga Campionilor.

click.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.