Jump to content

Sergiu Costin - fotbalistul cu biberon


dcp100168

Recommended Posts

Costin de la Oţelul îşi împarte viaţa între minge şi scutece

Fotbalistul cu biberon!

* Cel mai proaspăt tătic din echipa de fotbal a Galaţiului îşi adoarme pruncul cu dăruirea cu care îşi atacă adversarii pe gazon * Diferenţa este că "durul" de pe teren se transformă acasă într‑o entitate foarte prietenoasă, un soi de jucărie uriaşă

"Acum am cu ce mă mândri"

Până mai ieri respira numai cantonamente, meciuri şi iar cantonamente. De aproximativ două luni, "meniul" i s‑a schimbat radical. Încă nu‑i ia nimeni partidele de fotbal şi stagiile de pregătire desfăşurate departe de casă, dar are, în plus, parte de biberoane, scutece, scâncete şi senzaţia că a devenit mult mai important. L‑am vizitat ieri pe Sergiu Costin, în Micro 19, vizavi de "Billa", acolo unde stă cu chirie de un an şi jumătate. Posesorul unui umor rafinat, "oţelarul" originar din Bistriţa a "servit" din prima, ca la tenisul cu piciorul: "Nici nu v‑aş fi primit până acum la mine. Ce era să vă arăt? Aşa, acum am o fetiţă şi mă pot mândri şi eu cu ceva." Amalia Maria, venită pe lume pe 1 februarie 2008, îi sugrumă orice supărare fotbalistului de 29 de ani. Dacă pe teren, în faţa atacanţilor adverşi, afişează mutra unui individ dur, acasă vedem un Sergiu moale precum o jucărie de pluş. Nu‑şi poate privi altfel fiica, o soarbe din priviri.

Şi‑a cunoscut soţia pe 13, şi‑a văzut fata după 13 zile

Cati, soţia sa, a trebuit să stea două săptămâni fără partenerul de viaţă după ce a născut‑o pe mezina familiei Costin. "El tocmai ce plecase în cantonament în Cipru. L‑am sunat de la Bistriţa atunci când el ajunsese pe aeroport şi i‑am zis că m‑am internat. Apoi l‑am mai auzit abia după naştere", povesteşte cea care a renunţat la un job foarte bine plătit ‑manager la Murfatlar ‑ pentru a deveni nevastă de fotbalist. "Au fost cele mai groaznice zile din viaţa mea, să ştiu că am fetiţă şi n‑o pot vedea decât la finalul cantonamentului", admite şi fundaşul Oţelului, el apucând să‑şi vadă familia în noua formulă abia după treisprezece zile. "Nouă ne‑a adus mereu noroc acest 13. Ne‑am cunoscut într‑o zi de 13, acum am văzut fata după 13 zile, iar când mă uit la ceas mai mereu e şi 13 minute", remarcă, amuzat, sportivul.

"Chelule, de ce are fiică‑ta păr?"

Costin a trebuit să îndure glumele colegilor după ce a aflat că i s‑a născut Amalia Maria. Tuns zero de câţiva ani, Sergiu a fost întrebat de ceilalţi "oţelari" de ce fiica sa are păr. "Au râs prieteneşte de mine, am acceptat toate ironiile. Am şi avut de achitat o factură foarte mare la telefon după acel cantonament, că am dat o grămadă de apeluri şi SMS‑uri", adaugă el. Soţia sa îl laudă mult, apărătorul de fier al echipei gălăţene fiind foarte util şi când este acasă: pune scutecele bebeluşului la spălat, îi dă ceai cu biberonul, îl face să râdă, îl adoarme pe abdomen şi spală vasele în mod curent. "Nu‑i schimb scutecele pentru că este Cati acasă, altfel m‑aş fi implicat şi aici fără probleme", menţionează cel mai proaspăt tătic de la Oţelul. De când are urmaş, parcă şi pe terenul de fotbal este mai eficient�

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.