Jump to content

Lucian Bute va face lobby în Parlament


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Lucian Bute va face lobby în Parlament

Lucian Bute se duce în Parlament. Campionul mondial la box se va întâlni miercuri cu cu membrii tuturor grupurilor parlamentare, la Palatul Parlamentului. El va încerca să îi sensibilizeze pe senatori şi deputati, pentru a obţine sprijinul lor, în eventualitatea organizării în România, în cursul anului viitor, a unei gale de box pentru titlul mondial. Vizita lui Lucian Bute la Parlament vine ca răspuns la invitaţia făcută de deputatul PDL Dan-Radu Zătreanu, se arată într-un comunicat de presă. Zătreanu a făcut numeroase demersuri în Camera Deputaţilor – prin interpelari şi scrisori deschise adresate de la tribuna Parlamentului - pentru a determina conducerea Societăţii Române de Televiziune să transmită ultimul meci pe care boxerul român l-a disputat la Montreal luna trecută.

http://www.realitatea.net/lucian-bute-se-duce-miercuri-in-parlament_769989.html

Bute se duce la Parlament, pentru a obţine sprijin în vederea unei gale de box în România

Pugilistul Lucian Bute se întâlneşte, miercuri, cu membrii tuturor grupurilor parlamentare, la Palatul Parlamentulu, în încercarea de a sensibiliza senatorii şi deputaţii pentru a obţine sprijinul lor, în eventualitatea organizării în România, în 2011, a unei gale de box pentru titlul mondial. Potrivit unui comunicat al Grupului PDL din Cameră, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, vizita lui Lucian Bute la Parlament vine ca răspuns la invitaţia făcută de deputatul PDL Dan-Radu Zătreanu. Dan-Radu Zătreanu a făcut demersuri în Camera Deputaţilor – prin interpelari şi scrisori deschise adresate de la tribuna Parlamentului - pentru a determina conducerea Societăţii Române de Televiziune să transmită ultimul meci pe care boxerul român l-a disputat la Montreal luna trecută, reaminteşte comunicatul citat.

Bute a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în contractul pe care l-a semnat cu canalul de televiziune Showtime a ţinut să pună o clauză care să-i permită să dispute un meci în România, în cazul în care acest lucru se va realiza. "Am vorbit şi cu conducătorii de la Interbox şi am ţinut să pun în contractul cu Showtime o clauză care să-mi permită să boxez în România, în eventualitatea în care acest lucru va fi posibil. Mi-am asumat acest risc, pentru că îmi doresc foarte mult să boxez în România. Cei de la Showtime şi de la Interbox au acceptat această dorinţă a mea, iar acum rămâne ca domnul Obreja să se ocupe de acest eveniment. Eu sper în continuare să pot boxa în România cu centura pe masă. De această dată nu vom mai merge pe promisiuni, nu vom mai aştepta. Dacă nu se va realiza nimic, voi boxa la Montreal sau la Quebec. Ştiu că Sala Polivalentă este destul de mică, iar dacă meciul s-ar disputa pe un stadion ar fi foarte bine. Foarte mulţi români îşi doresc să mă vadă", a spus Bute.

Link to comment
Share on other sites

Lucian Bute, la Parlament: "Am venit aici doar din respect pentru Parlamentul Romaniei, nu am venit sa cersesc absolut nimic"

A cerut sa isi apere centura de campion mondial la Bucuresti, dar, dupa mai multe promisiuni, a fost lasat balta de guvernanti. Lucian Bute a primit, in cursul zilei de miercuri, "Placheta Camerei Deputatilor" dupa un eveniment de presa organizat la Palatul Parlamentului in care politicul s-a asociat din nou cu sportul pentru capital de imagine. "Am auzit promisiuni multe si data trecuta. Rezultatul a fost clar: nu am boxat la Bucuresti, iar meciul nici macar nu a fost transmis in tara", a declarat Lucian Bute.

Dupa fiecare victorie din boxul profesionist, Lucian Bute a fost la mare cautare in tara, politicienii gasind orice modalitate posibila pentru a se asocia cu imaginea campionului roman. Inca un episod a fost bifat in cursul zilei de miercuri, Bute fiind chemat la Palatul Parlamentului pentru a i se inmana "Placheta Camerei Deputatilor". Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat in fata unui Bute usor stingher ca "este foarte important sa ne apreciem valorile, va asigur ca vom face tot ce este posibil pentru a organiza o partida si in Romania. M-am trezit la ora cinci dimineata pentru a urmari meciul lui Lucian de luna trecuta".

Un meci de-al lui Bute costa cateva milioane de euro

Organizarea unui astfel de meci este destul de costisitoare, o gala in care Bute ar putea sa lupte la Bucuresti putand ajunge la costuri totale de aproximativ trei milioane de euro, dupa cum a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box. "Pentru a organiza un asemenea meci e nevoie de bani multi, iar vremurile pe care le traversam sunt foarte grele. Avem nevoie de bani pentru a plati salariile si pensiile, iar in cel mai fericit caz statul ar putea sa aloce o mica parte din suma. Restul ar trebui gasiti la sponsori, la oamenii de afaceri dornici sa se implice", au declarat surse din cadrul PDL pentru HotNews.ro.

Bute, satul de promisiuni

"Am o clauza in contract pentru a sustine un meci in Romania. In cazul in care nu se va realiza, clubul meu, InterBox, nu va mai merge doar pe promisiuni sau strangeri de mana. Am venit aici doar din respect pentru Parlamentul Romaniei, nu am venit sa cersesc absolut nimic. Am fost invitat si am venit cu mare placere, nu sunt eu cel care se ocupa de organizarea acestui meci. Vreau sa boxez in Romania, dar datoria mea este sa ma pregatesc si sa fiu in mare forma. La Montreal, Quebec, America sau Bucuresti, eu vreau sa castig. Parlamentarii mi-au oferit o placheta si promisiunile de rigoare: acelea ca vor face tot posibilul sa organizeze meciul la Bucuresti. Am auzit cuvintele acestea si data trecuta" - a declarat Lucian Bute.

http://sport.hotnews.ro/stiri-teamball-8024093-lucian-bute-parlament-venit-aici-doar-din-respect-pentru-parlamentul-romaniei-nu-venit-cersesc-absolut-nimic.htm

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.