Jump to content

Cei mai prosperi dascăli universitari gălăţeni


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cei mai prosperi dascăli universitari gălăţeni

Maşini scumpe, apartamente în ţară şi străinătate, case de vacanţă şi conturi bancare consistente. Aşa arată declaraţiile de avere ale unor profesori de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

...

Adrian Lungu este profesor universitar doctor inginer la universitea de stat din Galaţi. Lungu are un apartament în Bucureşti (33 metri pătraţi), cumpărat în 2005 şi o casă în Galaţi (220 de metri pătraţi), construită în 2003. Profesorul a cumpărat în 2001 un teren intravilan de 500 de metri pătraţi în Galaţi. Lungu are un Renault Laguna din 2004 şi un Citroen C3 din 2006. Adrian Lungu are aproximativ 237 de mii de euro în conturi şi depozite bancare.

Liana Carmina Muşat este prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi. Muşat are două case în Galaţi, cumpărate în 1994 şi 2001, cu o suprafaţă de 253.4 metri pătraţi, respectiv 83 de metri pătraţi. Liana Muşat a mai achiziţionat în 2001 un apartament tot în Galaţi (72 metri pătraţi). Prodecanul a cumpărat un Citroen C3 din 2006 şi un Land Rover din 2004. Profesorul a mai declarat un teren intravilan în Galaţi, de 331 de metri pătraţi, cumpărat în 1994. Muşat are datorii de aproximativ 14 mii de euro, scadente în 2015 şi 2017.

Edit Lukacs este prodecan la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos. Lukacs are aproape 67 de mii euro în conturi şi depozite bancare, un Volkswagen Polo din 2007 şi un apartament de 145 de metri pătraţi, achiziţionat în 2001.

Daniela Borda este prodecanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul universităţii de stat din Galaţi. Borda are un apartament şi o casă în Galaţi, cu suprafeţe de 84 de metri pătraţi, respectiv 103 metri pătraţi, cumpărate în 2002 şi în 2007. Profesorul Borda mai are aproape 6.900 de euro în conturi curente şi încă 144 de mii de euro în acţiuni la Fondul Proprietatea şi în împrumuturi acordate în nume personal. Daniela Borda are datorii de 60 de mii de euro, scadente în 2021.

Ioan Apostu este conferenţiar la Universitatea Dunărea de Jos. Apostu a cumpărat în 1991 un apartament de 72 de metri pătraţi în Galaţi şi a mai construit o casă de vacanţă în Vrancea (80 de metri pătraţi) în 1999. Ioan Apostu mai are două Renault-uri din 2002 şi 2006, un Audi din 2002, un Volkswagen din 2005, o motocicletă Harley din 2008 şi un ATV Linhai din 2009.

http://www.money.ro/9-case---averea-unui-profesor-de-universitate-de-stat-mica--vezi-lista-celor-mai-prosperi-dintre-dascali_759451.html

Link to comment
Share on other sites

Buzia Olimpia de la medicina si farm are niste venituri lunare, trebuia sa fie pe locul 1, pacat ca nu se pune si spaga in cazul profilor care o practica

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Victor Cristea este prorector la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Profesorul Cristea a încasat 251.024 de lei într-un an, exclusiv din activităţi didactice la universitatea de stat din Galaţi. Prin urmare, profesorul a câştigat lunar aproximativ 4.887 de euro din activitatea de la universitate. Cea mai recentă declaraţie completată de Victor Cristea este din iunie 2009.

http://www.money.ro/lista-celor-mai-mari-venituri-ale-profesorilor-universitari-din-sistemul-public_765571.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

La universitatea de stat din Galaţi există profesori care iau salarii de zeci de mii de euro. Lunar!

Aproape 15.000 de euro, atât a încasat în februarie un profesor cu activitate de cercetare. UE a direcţionat pentru salariile celor implicaţi în proiectele POSDRU, nu mai puţin de 1,2 milioane de lei.

Pe adresa de e-mail a redacţiei a fost expediată o listă cu sumele realmente impresionante pe care le încasează 150 de salariaţi ai Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi de pe urma activităţilor de cercetare ştiinţifică. Pentru bugetarii de rând din învăţământ, fie el şi superior, respectivele sume, cuprinse între 10.206 lei şi 60.200 lei, încasate lunar, sunt de-a dreptul fabuloase. De asemenea „indemnizaţii" au beneficiat în luna februarie nu mai puţin de 33 de angajaţi ai Universităţii „Dunărea de Jos".

„Ce trebuie să ştiţi este că nu este niciun leu de la bugetul de stat sau din sumele încasate de la studenţi. Toţi banii vin de la Uniunea Europeană, prin proiecte POSDRU. Sumele sunt într-adevăr mari, dar sunt pe măsura muncii oamenilor", afirmă rectorul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, Viorel Mânzu.

Printre primii 20 de pe listă se numără aproape toţi prorectorii din universitate, iar în primii 30 se înscriu şi toţi decanii. Surprinzător, printre cei stipendiaţi pentru munca depusă pe tărâm ştiinţific se află şi şeful de la „Aprovizionare", Marcel Dănăilă, directorul general al Universităţii, Romeu Horghidan, dar şi secretara rectorului, Simona Valeria Toma.

Marcel Dănăilă a avut activităţi de cercetare pentru care a fost recompensat, în februarie, cu 16.070 de lei. La fel şi Romeu Horghidan, care a încasat 11.093 lei, iar Simona Valeria Toma a primit la rândul său 6.899 de lei.

„Nu sunt oamenii rectorului, aşa cum s-ar putea interpreta! Toţi cei implicaţi în astfel de proiecte au un traseu destul de dificil, trebuie să fie profesionişti pentru a avea acces la aceste proiecte. Sumele sunt mari pentru că mulţi dintre cei de pe listă sunt implicaţi în mai multe proiecte simultan", mai spune şeful Universităţii din Galaţi.

Cel mai „bogat" de pe listă este Gabriel Murariu, care a primit în luna februarie nu mai puţin de 60.200 de lei. Sumă brută, ce-i drept, dar oricum după impozitare, tot a rămas cu vreo 45.000 de lei. Gabriel Murariu este cel care administrează activităţile doctorale din cadrul proiectelor POSDRU. El este asistent manager în cadrul Biroului de implementare a programului POSDRU.

Pe locul al doilea se situează Cătălina Iticescu, cea care a primit 59.300 de lei, iar pe locul al treilea, Raluca Oana Ochianu, cea care a primit 55.800 de lei.

Uniunea Europeană a plătit pentru cercetare la Galaţi, numai în luna februarie, aproape 1,2 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 300.00 de euro.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Incredibil-adevarat-Universitari-salarii-Lunar_0_449955071.html

Link to comment
Share on other sites

Daca faci ceva (un proiect) nu e bine ca vei castiga mai mult decat cei care nu fac nimic (fie ca-s neinteresati, fie ca-s incapabili), daca nu faci ceva (un proiect) nu e bine ca "UE da bani si noi nu-i folosim" sau "decat sa va plangeti ca nu aveti salarii, mai bine faceti ceva".

Tipic romaneste, din pacate. Cum se ridica cineva, grija e sa fie tras la loc, in gloata.

La obiect: oamenilor li s-au platit niste bani (foarte probabil pe mai multe luni de activitate o data) pentru o munca desfasurata si recunoscuta de cei din structurile de specialitate al UE. Imediat au fost infierati cu manie proletara ca nu au acceptat sa fie niste profesori rupti-n c...r, si ca au indraznit sa gandeasca, sa faca ceva in plus.

Romania a folosit ceva sub 10% din fondurile aflate la dispozitia ei... E loc de inca de cateva mii de profesori (sa zicem) care sa castige la fel, care la randul lor sa invete pe altii etc. Dar pentru asta trebuie muuulta munca, transpiratie, inspiratie. Si noroc, e drept. E mai comod sa arunci cu pietre si sa-i jignesti pe altii.

Io zic: sa se dea (!) o lege ca profesorii sa nu poate castiga mai mult de minimul pe economie iar in vacantele elevilor sa fie trimisi la taiat stuf, sapat canalul Giurgiu-Suceava (cu o ecluza la Alba Iulia) si alte activitati recreative...

Parerea mea.

PS Daca se va proba ca cei mentionati nu castiga LUNAR sumele astea, ce se va intampla cu cel care a scris magaria? Nimic, desigur.

Link to comment
Share on other sites

deturnarea de fonduri europene e deja o "modă" în şcolile gălăţene de toate categoriile.

E posibil, dar:

1. banii pentru salarii sunt bani pentru salarii, nu pot schimba destinatia asa usor. De fapt e chiar greu. Si trebuie dovedita de cineva.

2. In articol nu se pomeneste nimic de asa ceva (pentru ca ar fi trebuit si sustinut). Asa ca ramane doar partea cu capra, pana una alta. Si cu ziaristul care va trebui sa dovedeasca primirea lunara a acelor sume.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cum poti castiga 6.000 de euro brut lunar din invatamant si cercetare

La Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, fostul rector si prorector au castigat anul trecut, fiecare, in jur de 6.000 de euro lunar brut. Banii provin din salariile de la universitatea de stat si din proiecte de cercetare, acestea din urma fiind mai mari decat salariile de rector, respectiv prorector. "Noi am respectat intocmai legislatia si pentru proiecte de cercetare exista o lege a Ministerului Educatiei care spune care sunt plafoanele de salarizare pentru profesor si noi ne-am ghidat dupa ele", a declarat pentru HotNews.ro Mirela Praisler, fost prorector al universitatii clasificate in categoria a II-a, a Universitatilor de Educatie si Cercetare Stiintifica.

Care sunt salariile castigate de fostul rector si prorector anul trecut

Mirela Praisler a fost prorector responsabil cu Cercetarea stiintifica si relatii internationale la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, din 2006 si pana la inceputul anului cand au avut loc alegerile universitare. Potrivit declaratiei de avere, Mirela Praisler a castigat anul trecut aproximativ 6.000 de euro lunar, brut, din activitatea desfasurata in cadrul universitatii.

Defalcat, veniturile salariale de la universitate sunt urmatoarele:

- 112.141 Lei venit brut pe anul 2011 din Venituri salariale la functia de baza de la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati

- 174.991 Lei venit brut pe anul 2011 din Venituri salariale in afara functiei de baza, tot de la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati

Contactata de HotNews.ro, Mirela Praisler a declarat ca veniturile din afara functiei de baza se refera la veniturile generate de proiectele de cercetare in care a fost implicata.

Tot anul trecut, fostul prorector a castigat si 6.300 de euro din activitatea de Evaluare de proiecte in cadrul Agentiei Executive pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA), organism al Comisiei Europene. "Activitatea pe care o derulez in cadrul proiectelor de cercetare este complet diferita de cea de evaluator, pentru ca este vorba despre programe diferite. La EACEA am lucrat pe proiecte Comenius, care sunt pe educatie, iar ce fac eu la universitate sunt proiecte de cercetare. Nu au nici cea mai mica legatura si nu am avut in viata mea vreun proiect Comenius. De altfel, nici nu ma selectau daca era cea mai mica urma de problema", a declarat Praisler pentru HotNews.ro.

Referitor la proiectele de cercetare dezvoltate din cadrul universitatii in care a fost implicata anul trecut, patru dintre acestea sunt granturi de cercetare, iar doua sunt proiecte POSDRU.

Declaratia de Avere si Declaratia de Interese pe 2011

Primul proiect de cercetare se numeste "Screening-ul rapid si identificarea de droguri ilegale prin spectroscopie de absorbtie in infrarosu si cromatografie de gaze" ("Rapid screening and identification of illegal Drugs by IR Absorption spectroscopy and gas Chromatography"). El este condus de o echipa din Italia si are 10 institutii partenere. Responsabilitatea partii romane este sa dezvolte un sistem expert capabil sa recunoasca un pattern prin compararea unui set de date experimentale cu o baza de date pentru a stabili asemanari chimice cu compusi de pe "lista neagra".

Un alt proiect se numeste "The Academic Profession in Europe: Responses to Societal Challenges". Institutia coordonatoare a acestui proiect este International Centre for Higher Education Research de la Universitatea Kassel din Germania.

Un alt proiect, prin POSDRU, este "Cresterea calitatii in formarea cercetatorilor pe baza de programe doctorale imbunatatite in parteneriat".

Vezi aici mai multe proiecte la care a luat parte Mirela Praisler

Viorel Nicolae Minzu a fost rector al Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati in perioada 2006-2012. Potrivit declaratiei de avere pe 2011, fostul rector a avut anul trecut un venit salarial de la universitate de aproape 7.000 de euro pe luna, brut.

Defalcat, veniturile salariale de la universitate sunt urmatoarele:

- 160.427 Lei venit brut pe anul 2011 pentru activitatea de profesor universitar si rector la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati

- 209.846 Lei venit brut pe anul 2011 din proiecte, contracte de cercetare si fonduri structurale

Declaratia de avere arata ca proiectele de cercetare dezvoltate din cadrul universitatii in care acesta a fost implicat anul trecut sunt prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Mai exact, Viorel Nicolae Minzu a facut parte anul trecut din 6 astfel de proiecte, potrivit declaratiei sale de interese.

Declaratia de Avere si Declaratia de Interese pe 2011

Primul proiect se numeste "Dezvoltarea si implementarea unui program-pilot integrat pentru cresterea accesului la invatamantul superior pentru persoane cu dizabilitati".

Un alt proiect se desfasoara in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti si cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca si se numeste "Organizarea scolii postdoctorale de interes national 'biotehnologii aplicate' cu impact in bioeconomia romaneasca". Este un proiect POSDRU, pe axa prioritara "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere".

Un alt proiect se numeste "Formarea personalului universitar si a studentilor in utilizarea instrumentelor informatice moderne in domeniul managementului universitar" si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. In cadrul acestuia, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati are ca parteneri Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea Valahia din Targoviste, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si S.C. The Red Point S.A.

Tot prin POSDRU, alte doua proiecte se numesc "Eficientizarea activitatii studentilor din cadrul ciclului de studii doctorale" si "Calitatea si continuitatea formarii in cadrul ciclului de studii doctorale".

http://www.hotnews.r...t-cercetare.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lista celor mai mari venituri ale profesorilor din universităţile publice din ţară

1. Pavel Năstase este rectorul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Năstase a încasat 480.674 lei în anul fiscal 2011 de la ASE şi Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Defalcat, Pavel Năstase a încasat peste 339.000 de lei din activitatea de cercetare şi din proiecte finanţate prin POSDRU la ASE, peste 73.000 de lei – din activitatea didactică şi peste 67.000 de lei – din activitatea de evaluare academică la ARACIS. Lunar, profesorul a încasat peste 9,400 de euro. Găsiţi aici declaraţia de avere a profesorului Nastase.

2. Robert Aurelian Şova este lector universitar la Academia de Studii Economice Bucureşti. Robert Şova a încasat 416.156 lei în anul fiscal 2011, din activitatea de cercetare şi din activitatea didactică la ASE. Activitatea de cercetare a profesorului a generat cei mai mulţi bani în 2011. Vorbim de peste 383.000 de lei. Robert Şova a câştigat peste 8,100 de euro pe lună în anul fiscal 2011. Consultaţi aici declaraţia de avere a profesorului Robert Şova.

3. Viorel Mînzu este rectorul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. Profesorul a încasat peste 370.000 de lei în anul fiscal 2011, din funcţia de profesor universitar şi rector al Universităţii şi din cercetare prin proiecte finanţare din bani europeni. Mai exact, Mînzu a încasat peste 160.000 de lei din funcţia de rector şi din activităţi didactice la Universitatea Dunărea de Jos şi peste 209.000 de lei din activitatea de cercetare, finanţată din fonduri structurale. Pe cale de consecinţă, Mînzu a câştigat peste 7,200 de euro pe lună în 2011. Detalii, aici.

4. Pompei Cocean a încasat 310.545 lei în 2011, potrivit declaraţiei de avere din 2012. Pompei Cocean este directorul Departamentului de Geografie regională şi planificare teritorială din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB Cluj). Defalcat, Cocean a câştigat peste 115.000 de lei din funcţia de bază, peste 162.000 de lei din contracte, inspecţii de grad iar peste 32.000 de lei din cercetare la Academia Română. Pornind de la aceste premise, aproximăm că profesorul Cocean a câştigat peste 6,100 de euro pe lună în anul fiscal 2011. Detalii, aici.

5. Adriana Smaranda Băban este directorul departamentului de Psihologie de la Facultatea de Psihologie din cadrul UBB Cluj. Adriana Băban a încasat 309.848 lei în 2011, din salariul de bază, plata cu ora şi activităţi de cercetare. Adică aproximativ 6,100 de euro pe lună, la cursul de 4,23 lei pentru un euro în 2011. Menţionăm, pentru rigurozitate, că peste 179.000 de lei din banii încasaţi în 2011 de Adriana Băban sunt bani europeni. Amănunte, aici.

6. Vlad Ulmanu este profesor universitar şi a fost rector până în aprilie 2012 la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. Ulmanu a încasat peste 300.000 de lei în anul fiscal 2011, din funcţia de bază şi cea de rector al Universităţii antemenţionate – adică peste 5,900 de euro pe lună în 2011. Consultaţi aici declaraţia de avere a profesorului Ulmanu.

7. Lizica Mihuţ este profesor universitar la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi preşedintele Consiliului Academic al Universităţii. Lizica Mihuţ a încasat peste 286.000 de lei în anul fiscal 2011, adică peste 5,600 de euro pe lună, potrivit declaraţiei de avere din 2012. Defalcat, Lizica Mihuţ a încasat în 2011 peste 80.000 de lei din norma de bază de la Universitate, peste 80.000 de lei din studii de master, peste 6,100 de lei din plata cu ora, restul banilor provenind într-o măsură semnificativă din proiecte finanţate prin POSDRU. Amănunte, aici.

8. Constantin Cosma a fost şef de Departament la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din cadrul UBB Cluj, până la 13 aprilie 2012. Cosma a încasat 277.029 de lei în 2011, din salariu, plata cu ora, cercetare, comisii de doctorat (circa 5,400 de euro pe lună în 2011). Amănunte, aici.

9. Cristina Ciumaş este director de departament la UBB Cluj. Cristina Ciumaş a încasat 273.429 lei în 2011, potrivit declaraţiei de avere, adică peste 5,300 de euro pe lună. Banii provin din salariul aferent funcţiei de bază, din cercetare, inclusiv din proiecte europene, convenţii civile. Detalii, aici.

10. Ion Stancu este prorector şi profesor universitar la ASE Bucureşti. Stancu a încasat 258.529 lei de la Academia de Studii Economice în 2011, potrivit declaraţiei de avere. Adică peste 5.000 de euro lunar. Amănunte, aici.

Lista profesorilor care au încasat peste 200.000 de lei în 2011

Mirela Praisler este profesor şi director de proiect la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Praisler a încasat aproximativ 239.000 de lei în 2011 de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi (bani proveniţi din funcţia de bază şi din afara funcţiei de bază). Amănunte, aici.

Daniela Ancuţa Şarpe este profesor la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Daniela Şarpe a încasat peste 231.000 de lei în anul fiscal 2011, potrivit declaraţiei de avere pe care o puteţi consulta aici.

Dorel Mihai Paraschiv este prorector la ASE Bucureşti. Paraschiv a încasat 229.005 lei în anul fiscal 2011 de la ASE. Amănunte, aici.

Elena Platon este directorul Departamentului de limbă, cultură şi civilizaţie românească, din cadrul Facultăţii de Litere a UBB Cluj. Elena Platon a încasat 226.318 lei în anul fiscal 2011, din salariul de bază şi din bani europeni – în calitate de director de proiect POSDRU. Detalii, aici.

Emil Stan este directorul Departamentului Ştiinţele Educaţiei al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe, din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti (UPG Ploieşti). Stan a încasat 225.268 lei în 2011, din activităţi didactice şi de cercetare la UPG Ploieşti. Amănunte, aici.

Marius Hanganu – prorector la Universitatea Naţională de Apărare Carol I. În 2011 a încasat peste 224.000 de lei de la Universitate, potrivit declaraţiei de avere pe care o găsiţi aici.

Simion Simon a încasat 221.331 lei în anul fiscal 2011. Simon este şef de catedră la Facultatea de Fizică a UBB Cluj. Banii încasaţi în 2011 provin din activităţi didactice, de cercetare şi dintr-un proiect POSDRU, potrivit informaţiilor declarate în 2012.

Dan Valentin Cristian Mărunţeanu este profesor la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii Bucureşti. Mărunţeanu a încasat peste 219.000 de lei în 2011, din activitatea didactică şi de cercetare la Universitatea Bucureşti. Amănunte, aici.

Mihail Minescu este decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Electrică a Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti. Profesorul Minescu a încasat peste 202.000 de lei în anul fiscal 2011 de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, potrivit declaraţiei sale de avere, pe care o găsiţi aici.

napocanews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.