Jump to content

Gălăţeni morţi de bronhopneumonie şi gripă


dcp100168

Recommended Posts

Pneumonia sezonului rece a făcut prima victimă

Un gălăţean internat la Spitalul TBC a decedat prin pneumonie. Omul era de la ţară şi contactase boala şi pentru că nu se îngrijea, fiind un etilic cronic.

Faptul că sezonul rece îşi intră din ce în ce mai mult în drepturi se observă nu doar din înregistrarea primului mort prin pneumonie al perioadei, ci şi prin rezultatele raportate în sistemul de supraveghere de rutină al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Astfel, potrivit datelor DSP Galaţi, săptămâna trecută s-au înregistrat 199 de persoane cu pneumopatii acute, din care 61 au necesitat internarea iar unul, aflat la categoria de vârstă 30-64 ani, a decedat. Tot în aceeaşi perioadă s-au întregistat şi 1.425 gălăţeni bolnavi de viroze respiratorii.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/pneumonia-sezonului-rece-a-facut-prima-victima.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Doi copii au murit la Galaţi din cauza virozelor

Că sezonul rece şi-a intrat din ce în ce mai mult în drepturi se poate vedea şi după numărul pacienţilor răciţi, care au început să calce din ce în ce mai des pragul cabinetelor medicale şi pe cel al farmaciilor în căutarea tratamentelor. Din păcate, unii dintre ei au şi neapărată nevoie de internare şi de aceea ajung şi în spitale. „Potrivit datelor de monitorizare, săptămâna trecută am înregistrat un număr de 1.602 persoane ce sufereau de viroze respiratorii, dintre care 101 au necesitat internarea. Tot în aceeaşi perioadă am înregistrat şi 274 de persoane ce sufereau de pneumonii şi bronhopneumonii, dintre acestea 98 solicitând internarea. Din păcate, la acest tip de afecţiuni aveam şi două decese cauzate de complicaţiile pneumopatiilor. Este vorba de un copil aflat în categoria de vârstă 0-4 ani şi un altul în categoria de vârstă 5-14 ani”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Liliana Moise.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/vaccinare-frig-si-moarte-doi-copii-morti-si-1600-de-galateni-cu-viroze-2475.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Patru gălăţeni morţi de bronhopneumonie

Potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, s-a constatat că săptămâna trecută 1.581 de gălăţeni s-au îmbolnavit de viroze respiratorii. Dintre ei, 64 au şi avut nevoie de spitalizare. Tot săptămâna trecută de raportare, 224 de persoane au suferit de bronhopneumonii, 90 fiind internaţi şi unul a decedat din pricina complicaţiilor. Este vorba de un bărbat aflat în categoria de vârstă 35-64 de ani, bolnav cronic. Decesul lui este al patrulea petrecut la Galaţi în acest sezon rece din pricina complicaţiilor cauzate de bronhopneumonie, în ultimele trei săptămâni.

Chiar dacă gripa încă nu a apărut din cele 24.100 doze de vaccin antigripal ajunse, câteva mii au şi fost folosite. „La această ultimă raportare observăm o reducere uşoară a numărului de viroze respiratorii, de la peste 1.600 acum două săptămâni la peste 1.500 săptămâna trecută. În ceea ce priveşte ritmul vaccinării, aici avem deocamdată imunizate antigripal peste 4000 de persoane”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Moise.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/situatie-epidemiologica-un-mort-1581-de-raciti-si-peste-4000-de-galateni-vaccinati-2604.html

Link to comment
Share on other sites

Cu 300 de gălăţeni răciţi în plus de la o săptămână la alta

În ceea ce priveşte virozele respiratorii, în Galaţi situaţia între săptămâna trecută de monitorizare şi cea anterioară arată o creştere de circa 300 cazuri. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat pentru săptămîna trecută de monitorizare un număr de 1811 cazuri de viroze respiratorii în Galaţi, faţă de cele 1500 ale săptămânii precedente de raportare. Nu s-a înregistrat însă niciun deces. În ceea ce priveşte vaccinarea antigripală, în Galaţi săptămâna trecută s-au folosit deja peste 10.000 doze de vaccin antigripal, aproape jumătate din cantitatea de vaccin primită de la Bucureşti.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/galatiul-printre-judetele-afectate-de-cresterea-numarului-cazurilor-de-rujeola-2741.html

Link to comment
Share on other sites

Multe viroze şi suspiciuni de gripă

Numărul gălăţenilor care suferă de viroze respiratorii a crescut de la o săptămână la alta de raportare, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. Faţă de săptămâna anterioară de raportare, când la Galaţi se înregistraseră 1.600 de cazuri, săptămâna trecută numărul gălăţenilor diagnostocaţi a avea viroze respiratorii a trecut de 1.900. ”În ultima săptămână de raportare am înregistrat 1.923 de cazuri de persoane ce sufereau de viroze respiratorii, din acestea 100 prezentând complicaţii care au făcut necesară internarea. În ceea ce priveşte pneumopatiile, pneumoniile şi bronhopneumoniile, aici avem înregistrate 248 de cazuri, din care 97 au necesitat internarea. Deocamdată nu există niciun caz de gripă confirmat. Deşi trei seturi de probe biologice ale unor persoane suspecte de gripă au fost trimise la Bucureşti, deocamdată s-au primit doar infirmări”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică dr. Liliana Moise.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/multe-viroze-si-suspiciuni-de-gripa-2833.html

Link to comment
Share on other sites

A scăzut numărul virozelor

Ultima săptămînă a lunii noiembrie a adus o uşoară relaxare a situaţiei epidemiologice în judeţul Galaţi, unde s-a constatat o reducere a numărului cazurilor de infecţii respiratorii virale, banalele viroze. Dacă acum două săptămâni aveam de-a face cu aproape 2.000 de persoane ce aveau viroze respiratorii, în săptămîna trecută de raportare numărul acestora s-a redus la 1.652 de cazuri. În ceea ce priveşte bronhopneumoniile şi pneumoniile, aici, în aceeaşi perioadă, s-au înregistrat 237 de cazuri. Ritmul vaccinării s-a înteţit, ajungându-se la 16.917 vaccinaţi gratuit antigripal. Nu s-a înregistrat niciun deces în această perioadă din cauza afecţiunilor respiratorii iar suspiciunile de gripă au fost infirmate.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/scade-numarul-virozelor-2936.html

Link to comment
Share on other sites

Virozele, în scădere continuă la Galaţi

1.488 de locuitori ai judeţului Galaţi au fost diagnosticaţi a avea săptămâna trecută viroze respiratorii, conform ultimei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Cum cu o săptămână înainte numărul celor afectaţi de viroze trecea de 1.600, iar acum trei săptămâni se ajunsese la 2.000 de astfel de cazuri, este clar că în ultima perioadă în judeţul Galaţi virozele respiratorii sunt în scădere. La fel stă situaţia şi în ceea ce priveşte numărul de internări, unde de la peste 100 pe lună acum trei săptămâni, s-a ajuns la 85 şi în cele din urmă la 74 săptămâna trecută. Veşti bune vin şi de la Bucureşti, unde toate cele 3 suspiciuni de gripă trimise la confirmat din Galaţi au fost infirmate. Cât despre numărul de pneumonii, aici au fost înregistarte 215 cazuri, cam la fel ca şi în ultimele trei săptămâni. În săptămâna care a trecut nici virozele şi nici pneumoniile nu au ucis niciun gălăţean.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/virozele-in-scadere-continua-3017.html

Link to comment
Share on other sites

Trei suspiciuni, dar nicio confirmare de gripă

Săptămăna care s-a încheiat a marcat o menţinerea a numărului de afecţiuni respiratorii la acelaşi nivel ca şi în săptămîna precedentă de raportare. Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţul Galaţi săptămîna trecută s-au înregistrat 1.514 cazuri de viroze respiratorii, din care 80 au şi fost internate, dar nu s-a înregistrat niciun deces. În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 251 de cazuri cu 99 de internări. Deşi s-au luat în calcul trei suspiciuni de gripă, niciuna nu a fost confirmată până în prezent.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/trei-suspiciuni-dar-nicio-confirmare-de-gripa-3120.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Primul gălăţean depistat cu gripă în acest sezon

Trei români, din judeţele Maramureş, Galaţi şi Mureş, au fost depistaţi cu gripă în ultimele două săptămâni, iar starea lor actuală este bună, fără complicaţii, au declarat oficiali din Ministerul Sănătăţii. Cei trei sunt adulţi, respectiv o femeie şi doi bărbaţi. Doi dintre ei au fost depistaţi cu virusul gripei de tip B, iar cel de-al treilea, cu virusul gripei de tip A. Doar doi dintre cei trei pacienţi au necesitat internare, însă între timp au ieşit din spital.

Primul cu gripa de tip B a fost depistat în săptămâna 20-26 decembrie, iar ceilalţi doi, între 27 decembrie şi 2 ianuarie. "Gripa de tip A, cea sezonieră, este mai periculoasă, pentru că se poate răspândi rapid şi poate crea epidemii, iar cea de tip B se răspândeşte mai greu", spun specialiştii epidemiologi.

http://www.realitatea.net/trei-romani-au-fost-depistati-cu-gripa-in-ultimele-doua-saptamani_788513.html

Link to comment
Share on other sites

O gripă şi multe infecţii respiratorii, de Sărbători

Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), în perioada 27 decembrie – 2 ianuarie, 1.024 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii, iar 64 dintre ei au avut nevoie de internare. Alte 198 de persoane suferinde de pneumonie s-au prezentat la medic, 64 rămânând internate.

„Am primit şi confirmarea serologică de la Institutul Cantacuzino în cazul unei femeie trecute de 30 de ani care suferea de gripă. Am trimis probe către Institut pentru încă trei pacienţi în cazul cărora există suspiciune de infectare cu virus gripal”, a precizat şeful delegat al DJSP, dr. Liliana Moise.

http://www.viata-libera.ro/articol-O_gripa_si_multe_infectii_respiratorii_de_Sarbatori__2.html

Link to comment
Share on other sites

Virozele trimit la spital sute de copii

Vremea schimbătoare, când prea rece, când prea caldă faţă de această perioadă, face victime mai ales printre copii şi adolescenţii până în 15 ani. Deocamdată este vorba de victime care ajung doar până la spital, neînregistrându-se niciun deces la această cactegorie, dar şi nicio gripă. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Moise, dintre cei 1.024 de gălăţeni depistaţi a avea viroze respiratorii majoritatea sunt copii. „Din cele 1.024 cazuri de viroze respiratorii depistate în ultima săptămână de raportare, 471 de cazuri afectau copii la categoria de vârstă 0-4 ani, alte 256 de cazuri la categoria de vârstă 5-14 ani, iar peste 15 ani 102 cazuri, restul fiind la categoria de vârstă 30-64 de ani. La această categorie de vârstă avem şi deocamdată singurul caz de gripă, dar aici avem şi alte trei suspiciuni”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Avalanşă de răceli

La Compartimentul de Primiri Urgenţă a Spitalului de Copii, zeci de mămici vin cu bebeluşii la doctor. „În ultima perioadă avem mai ales astfel de cazuri de copii care au simptome de viroze respiratorii, de răceală. Au stări febrile şi tot felul de manifestări de acest tip, dar recomandăm în continuare părinţilor să vină la medic atunci când starea copilului este alterată. Poate fi o simplă răceală sau o afecţiune respiratorie gravă, de aceea e important să nu fie tratată cu uşurinţă”, a precizat dr. Florin Iordache, de la Spitalul de Copii Galaţi. În general, mămicile ce aduseseră copii la spital fuseseră panicate de temperatură şi faptul că micuţii tuşeau de nu se mai opreau. „Tot face temperatură şi tuşeşte, şi cum e mică am adus-o la medic cât de repede, să nu facă vreo complicaţie ceva”, spunea Otilia Caraman, una dintre mămicile ce îşi aduseseră copiii la doctor ieri.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/virozele-trimit-la-spital-sute-de-copii-3478.html

Link to comment
Share on other sites

Virozele şi pneumoniile au umplut Pediatria

Numai ieri s-au făcut 70 de internări, iar în momentul de faţă unitatea sanitară este ocupată în proporţie de 100%.

Conform datelor înregistrate de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, au fost înregistrate 1.024 de cazuri de viroze şi infecţii respiratorii acute. Dintre acestea, 471 de cazuri au fost diagnosticate la copii cu vârste între zero şi patru ani.

A crescut şi numărul pneumoniilor, la 198 într-o săptămână. Acestea sunt doar cazurile care au beneficiat de asistenţă medicală dar numărul real al infecţiilor respiratorii este cu mult mai mare.

La Spitalul de Urgenţă pentru Copii, secţiile Pediatrie I, II şi III sunt ocupate în proporţie de 100%. „Numărul de bolnavi prezentaţi ieri la Serviciul de Urgenţă al spitalului a fost de 110 dintre care au fost internaţi 70. Sunt foarte multe infecţii ale căilor respiratorii şi pneumonii, cele mai multe de natură virală. Majoritatea celor internaţi sunt sugari", ne-a declarat dr. Florin Iordache, şeful Serviciului Urgenţe.

Medicii îi sfătuiesc pe părinţi să evite contactul copiilor cu persoanele bolnave. Totodată, este necesară o alimentaţie bogată în vitamine. Personalul din reţeaua de medicină şcolară precum şi cadrele didactice trebuie să acorde o atenţie deosebită triajului epidemiologic pentru a se bloca sau limita cât mai mult accesul copiilor bolnavi în colectivităţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/viroze-pneumonii_0_407359312.html

Link to comment
Share on other sites

1.582 de cazuri de viroze respiratorii într-o săptămână

Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 3-9 ianuarie 2011 numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 67.098, în creştere cu 26,8% faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă. De asemenea, numărul cazurilor de viroze respiratorii care au necesitat internare este în creştere.

”În ceea ce priveşte judeţul Galaţi, situaţia epidemiologică pe săptămîna de raportare arată şi la noi o creşterea a numărului de cazuri de viroze respiratorii de la 1.024 acum două săptămâni la 1.582 în săptămîna trecută de raportare. Tot în aceeaşi perioadă am înregistrat 252 de cazuri de pneumonie şi bronhopneumonie, din care 107 au necesitat internarea. Nu s-a înregistrat niciun deces în această perioadă iar ca şi cazuri confirmate de gripă avem doar unul de acum două săptămâni iar deocamdată avem doar trei suspiciuni neconfirmate serologic”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Moise.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/crestere-cu-540-de-cazuri-de-viroze-respiratorii-intr-o-saptamana-3513.html

Link to comment
Share on other sites

Pneumonia a ucis doi gălăţeni

Potrivit celor mai recente raportări ale Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, doi dintre cei 298 de gălăţeni diagnosticaţi recent cu pneumonie au decedat. Este vorba despre un copil de 44 de zile dintr-o familie defavorizată şi despre o femeie de 45 de ani, imobilizată şi cu probleme psihice. A crescut cu circa 400 de cazuri şi numărul infecţiilor respiratorii acute. Nici un nou caz de gripă nu a fost diagnosticat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Pneumonia_a_ucis_doi_galateni_2.html

Link to comment
Share on other sites

Pneumonia a ucis din nou la Galaţi

Potrivit ultimei raportări a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, în cursul săptămânii precedente, 1.947 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii.

În plus, ne spune şeful delegat al DJSP, dr. Liliana Moise, 246 de persoane au primit diagnosticul de pneumonie. Una dintre acestea, cu vârstă de peste 65 de ani, a decedat pe fondul îmbolnăvirii şi al altor complicaţii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Pneumonia_a_ucis_din_nou__2.html

Link to comment
Share on other sites

Numărul virozelor şi pneumoniilor este în creştere la Galaţi

Vremea schimbătoare din această perioadă face victime mai ales printre copii şi adolescenţii până în 15 ani. Numărul virozelor şi pneumoniilor a crescut faţă de săptămâna trecută.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Moise, în această săptămână, au fost înregistrate 1.997 de cazuri de viroze respiratorii. Dintre acestea, 89 au avut nevoie de spitalizare.

Tot faţă de ultima săptămână şi numărul pneumoniilor a crescut îngrijorător. Aceste afecţiuni specifice sezonului rece, înregistrate în ultimele zile, au ajuns la 289, dintre care 107 persoane internate.

Totodată, a fost înregistrat şi un deces. Este vorba despre un bărbat de 65 de ani, din mediul rural.

În ceea ce proveşte cazurile de gripă, la Galaţi a fost confirmat un singur caz cu virusul AH1N1, la un băieţel de patru ani. Copilul se află internat la domiciului, deoarece suferă de o formă uşoară a bolii.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Numarul_virozelor_si_pneumoniilor_este_in_crestere_la_Galati-_1-582_de_viroze_intr-o_saptamana_0_417558385.html

Link to comment
Share on other sites

Peste 2.000 de gălăţeni cu viroze respiratorii în ultima săptămână

2.221 de locuitori ai judeţului au fost diagnosticaţi în ultima săptămână de raportare, până pe 30 ianuarie, cu viroze respiratorii. Cel puţin aşa arată datele Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, unde se precizează şi că din cele 2.221 de cazuri, 515 au necesitat internarea. „În ceea ce priveşte pneumoniile şi bronhopneumoniile, în aceeaşi săptămînă de raportare am înregistrat la nivelul judeţului Galaţi 310 cazuri, dinte care 86 au necesitat internarea. Din fericire, în această perioadă nu am înregistrat niciun deces”, a precizat dr. Liliana Moise, director DSP Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/peste-2.000-de-galateni-diagnosticati-cu-viroze-respiratorii-3773.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Primăvara din februarie ne îmbolnăveşte

Potrivit celor mai recente raportări ale Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, în perioada 31 ianuarie-6 februarie, 2.361 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu infecţii ale căilor respiratorii superioare. „Este o creştere uşoară a numărului de infecţii de acest gen, faţă de săptămâna precedentă. De vină sunt variaţiile de temperatură înregistrate recent, care favorizează îmbolnăvirile” declară directorul DJSP, dr. Valentin Boldea.

Nu toţi gălăţenii au scăpat doar cu disconfortul unei răceli. „Statistica arată că 312 gălăţeni au fost diagnosticaţi cu pneumonii. Din fericire, nu s-a înregistrat nici un deces survenit pe fondul acestui tip de afecţiune”, precizează dr. Boldea.

Tot în intervalul de timp citat a fost stabilită o nouă suspiciune de infectare cu virus gripal. „Am trimis probele pacientului la Institutul Catacuzino, care în urma analizelor efectuate, au constatat că nu era vorba despre prezenţa unui virus gripal”, a conchis directorul DJSP. Până în acest moment, doar doi gălăţeni au fost oficial, diagnosticaţi cu gripă: o tânără de 30 de ani şi un copil de 4 ani.

http://www.viata-libera.ro/articol-Primavara_din_februarie_ne_imbolnaveste_2.html

Link to comment
Share on other sites

Un bărbat de 56 de ani, în Reanimare de la gripa porcină

Institutul Cantacuzino a confirmat Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi un nou caz de gripă cu virusul AH1N1. De data aceasta victima e un bărbat în vârstă de 56 de ani care se află în stare gravă în Reanimarea Spitalului de Urgenţă. ”Este vorba de un bărbat care a fost transferat pe data de 14 februarie de la Spitalul TBC la Spitalul de Urgenţă Galaţi, starea lui de sănătate fiind alterată. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice şi pe baza acestora la Bucureşti s-a confirmat diagnosticul”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Este al doilea caz de gripă nouă apărut în Galaţi în acest sezon rece. În perioada 7-13 februarie Ministerul Sănătăţii a mai confirmat la Galaţi şi un nou caz de gripă B.

Mai multe viroze şi un deces prin bronhopneumonie

La nivelul întregii ţări s-a constatta săptămîna trecută o creştere a numărului cazurilor de viroze respiratorii. ”Şi în Galaţi aveam această tendinţă. Avem înregistrate, pentru săptămâna trecută de raportare, 2.483 de viroze respiratorii, faţă de 2.361 în săptămâna anterioară de raportare. La fel, tendinţă de creştere avem şi pentru pneumopatii, de la 312 la 343 de cazuri. S-a înregistrat săptămâna trecută de raportare şi un caz de deces prin pneumopatie. E vorba de un bărbat din categoria de vârstă 30-64 de ani”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/un-barbat-de-56-de-ani-in-reanimare-de-la-gripa-porcina-4011.html

Link to comment
Share on other sites

A cincea îmbolnăvire confirmată de gripa

„Ieri am primit confirmarea pentru al treilea caz de gripă cu virus gripal B. La momentul de faţă, în judeţul Galaţi, avem 5 cazuri de gripă: 2 cauzate de A(H1N1) şi 3 cu virusul B. Acest al cincilea caz de îmbolnăvire s-a înregistrat la o tânără de 18 ani din municipiu Galaţi, elevă a unui colegiu. Cazul a fost depistat în cadrul screeningului pe care îl desfăşurăm, pe anumite criterii, la nivel de judeţ. Starea pacientei este bună, ea aflându-se în prezent la domiciliu, izolată”, a precizat directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea. Din câte ştim noi, pacienta este elevă a CNVA, care are o situaţie bună din punctul de vedere al serviciilor de medicină şcolară. „Constatăm prezenţa tot mai deasă a bolii date de virusul gripal B. Chiar avem o avertizare în acest sens de la Ministerul Sănătăţii: să ne aşteptăm la o explozie de infecţii cauzate de virusul B”, mai spune dr. Boldea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vine_gripa__2.html

Link to comment
Share on other sites

Copil ucis de pneumonie la Tecuci

Informaţii cu privire la situaţia îmbolnăvirilor de sezon – infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii – ne-a oferit directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea. „În săptămâna 14-20 februarie, am înregistrat o creştere a numărului de pacienţi diagnosticaţi cu infecţii respiratorii. Este vorba despre 2.692 de cazuri, dintre care 145 au necesitat internare. A crescut la 359 şi numărul pacienţilor diagnosticaţi cu pneumonie. Dintre aceşti bolnavi, 112 au necesitat internare. Din nefericire, am înregistrat şi un deces cauzat de bronho-pneumonie hemoragică, în cazul unui copil de 3 luni din Tecuci. Acest copil era născut prematur şi avea multiple internări în cele trei luni de viaţă. Se pare că vinovaţi, în acest caz, sunt şi părinţii, pentru că au tratat copilul la domiciliu, refuzând asistenţa medicală de specialitate”, a precizat dr. Boldea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Copil_ucis_de_pneumonie__2.html

Link to comment
Share on other sites

Un bărbat diagnosticat cu gripă A/H1N1 a murit în spital, la Galaţi

Un bărbat de 56 de ani, din Galaţi, diagnosticat cu gripă A/H1N1 a murit, duminică, la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" Galaţi, unde era internat la secţia de terapie intensivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit medicilor, pacientul nu avea şi alte afecţiuni care să ducă la agravarea bolii, însă s-a prezentat la spital când boala se agravase. "S-a înregistrat primul deces cauzat de gripa A/H1N1 în rândul gălăţenilor. Duminică dimineaţă, un pacient în vârstă de 56 de ani, internat de câteva zile în serviciul de Terapie Intensivă al Spitalului Clinic de Urgenţă, a decedat", a declarat, luni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, pacientul fusese transferat de la Spitalul de Pneumoftiziologie la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" în 14 februarie, în stare gravă.

În 16 februarie, Institutului Cantacuzino din Capitală a confirmat diagnosticul de gripă A/H1N1.

"Bărbatul s-a prezentat la spital când deja boala se agravase foarte mult. Soţia sa a primit tratament preventiv cu Tamiflu, iar restul persoanelor cu care a intrat în contact au fost vaccinate preventiv", a mai spus coordonatorul DSP Galaţi.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă înregistrate la Galaţi de la începutul acestui an şi până în prezent a ajuns la trei, după ce, luni dimineaţă, prezenţa virusului a fost confirmat şi la o femeie de 74 de ani, care nu are complicaţii.

Link to comment
Share on other sites

Explozie de viroze şi pneumonii şi un copil decedat

3.842 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii. Numărul e cu aproape 1.000 mai mare decât anul trecut, în săptămâna anterioară de raportare. În plus, a crescut şi numărul internărilor celor bolnavi de viroze respiratorii, ajungându-se la 141 de persoane internate din pricina complicaţiilor răcelilor. „Se remarcă o creştere accentuată a numărului de persoane care suferă de viroze respiratorii, este vorba de 3.842 de persoane, din acestea 141 necesitând internarea. Creşteri, faţă de săptămâna anterioară de raportare, am înregistrat şi în ceea ce priveşte pneumoniile şi bronhopneumoniile, este vorba de 496 de cazuri cu 156 de internări. Din păcate, am avut şi un deces. Este vorba de un copil de un an care a murit în urma complicaţiilor unei meningite.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/explozie-de-viroze-si-pneumonii-si-un-copil-decedat-4227.html

Link to comment
Share on other sites

Încă două cazuri de îmbolnăvire cu virus gripal B s-au înregistrat la Galaţi

Numărul total al îmbolnăvirilor de gripă a ajuns la 10. Ultimele două victime sunt un copil de doi ani şi o bătrână de 60.

Conform datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică, în ultimele două zile au fost confirmate încă două cazuri de gripă la Galaţi. În primul dintre ele este vorba o femeie în vârstă de 60 de ani. Ultima confirmare a venit pentru un copil de doi ani, tot din Galaţi. „Starea lor de sănătate este stabilă. Ambii sunt internaţi la domiciliu sub atentă supraveghere”, spune Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Numărul total al infecţiilor cu virus gripal B a ajuns astfel la şapte. Pe lângă acestea se adaugă cele trei cazuri de gripă AH1N1.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Inca_doua_cazuri_de_imbolnavire_cu_virus_gripal_B_s-au_inregistrat_la_Galati_0_438556175.html

Link to comment
Share on other sites

1.700 de copii au infecţii respiratorii

„Pe durata săptămânii trecute (28 februarie - 6 martie), am constatat o uşoară scădere a infecţiilor respiratorii. Au fost diagnosticaţi cu astfel de afecţiuni 3.541 de pacienţi. Dintre aceştia, 131 de persoane au necesitat spitalizare. Am înregistrat şi un număr de 497 de gălăţeni suferinzi de pneumonii, dintre care 140 de persoane au necesitat internare. Cei mai afectaţi pacienţi sunt cei din grupa de vârstă 5-14 ani: 1.700 de cazuri diagnosticate. De aici şi absenteismul înregistrat recent la nivelul unităţilor de învăţământ”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

http://www.viata-libera.ro/articol-1700_de_copii_au_infectii_respiratorii__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.