Jump to content

Bâlciul de lângă Sala Sporturilor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Bâlciul de lângă Sala Sporturilor

În scurtă vreme, epava Sălii Sporturilor probabil că îşi va lua fundaţia în spate şi se va muta din loc pentru a oferi mai mult spaţiu bâlciului devenit deja tradiţie de Serbările Galaţiului.

Pe esplanada fostei Săli a Sporturilor nu mai ai loc să arunci un ac. Au mai rămas doar înguste alei de trecere de la o instalaţie de învârtit adulţi, la alta de dat peste cap teribilişti flămânzi de adrenalină sau la un carusel de legănat prichindei. Asfaltul îţi vibrează sub tălpi de zecile de ritmuri care ţi se încrucişează în timpan. Ritmuri house, dance, bubuială şi antren, dar cu creierii zdruncinaţi te simţi totuşi recunoscător că nu sunt manele.

Peste drum, pacienţii Spitalului de Urgenţă au parte de discotecă gratis. Orgă de lumini multicolore şi muzică pe alese pentru dansat, fireşte în cazul în care maladiile nu-i obligă să stea laţi în pat, zvârcolindu-se în dureri. Ca de obicei nu i-a întrebat nimeni dacă simt nevoia de distracţie şi ca în fiecare an li se promite că vor fi luate măsuri. Nimic!

Părinţii nu pot rezista rugăminţilor fierbinţi, insistente, ale copiilor vrăjiţi de beţia de lumini multicolore a parcului de distracţii ambulant. Şi îşi aduc copiii la bâlci chiar şi în timpul săptămânii. Tinerii sau adolescenţii nu stau nici ei pe gânduri, profitând de vremea încă frumoasă. Miercuri seara, bâlciul nu ducea lipsă de clienţi. Cele mai solicitate erau maşinuţele electrice. Deşi platformele pe care sunt instalate se sprijină precar pe cărămizi, bucăţi de lemn sau alte improvizaţii şubrede, nimănui nu părea să-i pese. Ba chiar aş putea zice că una dintre cele mai nesigure instalaţii era şi cea mai frecventată. Preţul pentru o cursă nebunească de doar 3 minute ajungea şi la 2 lei. Gălăţenii păreau de neoprit în dorinţa de a se ciocni între ei cu maşinuţele electrice.

Caruselul uriaş care te învârte şi în faţă şi retur cu viteză ameţitoare avea puţini muşterii, deşi preţul de 5 lei părea atractiv. „Ciocanul” Kamikaze care te suspendă cu ţeasta în jos e 8 lei, dar cel puţin miercuri seară ardea gazul degeaba.

Instalaţiile pentru prichindei de la trenuleţe, maşinuţe, la avioane sunt şi ele în topul preferinţelor, mai ales că preţurile sunt decente: 2-3 lei.

Două carusele de tip vechi, anterevoluţionare, denumite pe vremea copilăriei mele „umbreluţe” stau mai mult în şomaj tehnic. Le fac prea mare concurenţă cele două minuni moderne, cu braţe ca de caracatiţă, care te învârtesc până când nu mai ştii ce-ai făcut cu echilibrul şi s-a dus naibii şi centrul de greutate.

Într-un colţ, cu mai puţină reclamă stau corzile şi trambulinele care fac vara furori pe litoral şi cu care atât copii cât şi adulţi nu se mai satură să ţopăie până în înaltul cerului ori să se rostogolească precum Simona Amânar, în aer. Nu ştiu exact cât costă, dar vă jur, doamnelor, că merită: ardeţi la calorii cât cuprinde.

Şi dacă tot vorbeam de calorii, le puteţi pune lesne la loc cu mâncare perfect nesănătoasă: sandvişuri, floricele - pop-corn de la 2 la 6 lei punga gigant, vată de zahăr ars.

Sau dacă vreţi să vă testaţi norocul învârtiţi de roată la „tombolele” din bâlci. Şi de nervi că nu luaţi decât premii de nimic, un pumn sau un şut în minunile care vă testează forţa şi tăria braţelor ori a picioarelor, sigur vă vor calma.

Aşa cum am mai spus-o, nimeni nu garantează pentru siguranţa oferită de instalaţiile de distracţie. Mare grijă în ce vă urcaţi! Ferească Dumnezeu de vreo nenorocire. Bine că măcar spitalul e aproape.

http://www.viata-libera.ro/articol-Distractie_nesigura_pe_fiecare_centimetru_patrat_2.html

Link to comment
Share on other sites

Harmalaie langa un spital din Galati

Personalul medical si pacientii unui spital din Galati sunt terorizati de muzica asurzitoare a unui parc de distractii instalat in vecinatate. In Spitalul Clinic de Urgenta din Galati rasuna, pana la miez de noapte, zgomotul amestecului de muzici din parcarea Stadionului Dunarea. Medicii sunt si ei revoltati de ceea ce se intampla chiar langa gardul spitalului si mai ales de indiferenta Primariei, relateaza Adevarul.

"Seara se aude tare muzica. Aproape pana la miezul noptii. Nu putem adormi mai devreme. Sunt mai multi pacienti aici pe sectie care au lovituri la cap, si care nu pot suporta galagia. Chiar si medicii sunt deranjati", spune Marian Plesa, un tanar de 21 de ani, din Pechea, internat pentru mai multe leziuni in zona capului.

"Panarama asta de iarmaroc este pusa langa gardul spitalului. Se intampla de cativa ani buni. Bolnavul cu criza de epilepsie, cu tumora in cap trebuie sa indure iarmarocul de peste drum. Chiar nu poate fi amplasat in alta parte? Sunt atatea locuri in Galati. Sa-l duca la Valuri, sa-l duca undeva, numai sa nu-l mai lase aici. Este muzica de dimineata pana la 23.00", spune dr. Corneliu Marinescu, medic neurochirurg.

Reprezentantii Protectiei Mediului afirma ca vor lua masuri desi spun ca nu au primit nicio sesizare din partea spitalului cu privire la zgomotul puternic din zona.

http://www.ziare.com/stiri/spitale/harmalaie-la-un-spital-din-galati-1054776

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.