Jump to content

Centrul de Plasament "Simion Mehedinţi" a fost reabilitat


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Centrul de Plasament "Simion Mehedinţi" a fost reabilitat

Marti, 9 noiembrie 2010, a avut loc receptia finala a lucrarilor de consolidare si reabilitare la Centrul de Plasament nr. 5 "Simion Mehedinti", obiectiv cuprins in cadrul "Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatiilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta - Componenta B: Reducerea riscului seismic". Centrul a fost cel de-al zecelea obiectiv finalizat in cadrul Proiectului.

Cladirea Centrului de Plasament este monument istoric si de arhitectura, constructia fiind executata la inceputul secolului al XX-lea, in deceniul 2. Se desfasoara pe 3 nivele (demisol+parter+etaj), suprafata construita fiind de 457 mp si cea desfasurata de 1.370 mp. Centrul de Plasament nr. 5 "Simion Mehedinti" a fost infiintat in 1948-1949 ca Centru scolar Profesional pentru pregatirea elevilor cu deficiente motorii si handicap neuropsihic; din 2000-2001 adaposteste invatamant profesional de masa - clase integrate, iar din 2003-2004 devine scoala de Arte si Meserii "Simion Mehedinti", unde se scolarizeaza un numar de 371 elevi, in invatamant special, invatamant integrat de zi si seral, in domenii precum: mecanica; constructii, instalatii si lucrari publice; fabricarea produselor din lemn; industria textila si pielarie; turism si alimentatie; estetica si igiena corpului omenesc.

Lucrarile efectuate in cadrul Proiectului au avut ca obiectiv principal imbunatatirea comportarii structurii in ansamblul ei, scopul prioritar fiind punerea in siguranta a cladirii prin consolidarea structurii de rezistenta si limitarea avariilor la actiunea cutremurelor. Cu aceasta ocazie, s-au executat si lucrari importante de reabilitare.

Valoarea finala a investitiei este de 2.713.131,13 lei, din care: din Proiect (imprumut si confinantare Guvernul Romaniei) 1.278.650,24 lei, iar din sursele beneficiarului 1.434.480,89 lei.

http://www.finantare.ro/stire-16082-Receptia-finala-a-lucrarilor-de-consolidare-si-reabilitare-a-Corpului-B-al-Centrului-de-Plasament-nr.-5-%27%27Simion-Mehedinti%27%27-din-Galati.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.