Jump to content

„România prinde rădăcini” ajunge la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

„România prinde rădăcini” ajunge la Galaţi

În oraşul care-o ia la vale pe blândul loess umezit de ploi va fi prezent luni cunoscutul realizator TV Mihai Tatulici şi proiectul de împădurire naţională pe care îl susţine - „România prinde rădăcini”. Consiliul Judeţului Galaţi ne-a invitat luni după prânz la o conferinţă de presă care „să dea startul” proiectului de împăduriri şi pe meleagurile noastre defrişate. La conferinţa de presă vor participa preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, realizatorul TV Mihai Tatulici, de la Realitatea TV, primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, şi reprezentanţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9ERomania_prinde_radacini%E2%80%9D%E2%80%A6__la_Galati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Înscrieri în campania "România prinde rădăcini” Galaţi

Campania de reimpadurire "Romania prinde radacini” revine cu plantări de toamna în anul 2010 • sâmbătă, 20 noiembrie 2010, în comuna Oancea, jud. Galaţi. Dă o mână de ajutor şi înscrie-te la voluntariat! Înscrierile pentru plantările de la Galaţi sunt deschise până pe 17 noiembrie, ora 16:00. Voluntarii vor planta 15.000 de puieţi de salcâm, sălcioară şi ulm de Turkestan, pe o suprafaţă de 3 hectare. Plecările vor fi organizate din oraşele Galaţi (Casa de Cultură a Sindicatelor, la ora 8:00) şi Brăila (pe platoul de faţa Primăriei Brăila, ora 8:00).

Alte detalii urmează să fie afişate pe site-ul www.maimultverde.ro

http://www.libertatea.ro/stire/vrei-sa-ajuti-la-reimpadurirea-tarii-inscrie-te-in-campania-romania-prinde-radacini-310898.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Link to comment
Share on other sites

Cinci hectare vor fi împădurite în comuna gălăţeană Oancea în cadrul campaniei „România prinde rădăcini”

Zona care va fi plantată este situată la ieşire din localitatea Vlădeşti şi a fost deja pregătită pentru acţiunea de plantare de puieţi de sâmbătă. Este vorba despre o suprafaţă totală de aproximativ cinci hectare, numărul de voluntari aşteptaţi fiind de circa 1.000.

„Prin contractul de parteneriat semnat astăzi ne asumăm, fiecare dintre noi – Consiliul Judeţului Galaţi, Consiliul Local Oancea, Realitatea Media şi Romsilva, un rol foarte serios. Eu cred că România are o nouă şansă, de a redeveni ce a fost cândva - gura şi plămânul Europei. Dar asta depinde de noi toţi”, a spus preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

„Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decât să laşi după tine o pădure, şi nu un arbore. Dacă fiecare dintre noi şi-ar lua în serios destinul, am avea o şară bogată, fumoasă şi curată”, a spus Mihai Tatulici, iniţiatorul campaniei.

Campania „România prinde rădăcini” de la Galaţi va înregistra şi o premieră. Echipe de voluntari din Republica Moldova şi Ucraina vor fi prezente pentru a participa la acţiunea de împădurire, întărindu-se astfel colaborarea trilaterală între judeţul Galaţi – România, raioanele Cahul şi Cantemir – Republica Moldova şi raionul Reni, regiunea Odesa – Ucraina.

Acţiunea va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie 2010, în localitatea Oancea.

În cursul anului trecut, cu sprijinul Consiliului Judeţului Galaţi, în zona localităţii Oancea a fost plantată o lizieră de salcâmi. Acţiunea de sâmbătă va întregi eforturile locale de realizare a cât mai multe zone verzi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cinci_hectare_vor_fi_impadurite_in_comuna_galateana_Oancea_in_cadrul_campaniei_-Romania_prinde_radacini_0_372563182.html

Link to comment
Share on other sites

Primită pe mail:

Dragi voluntari,

Campania de reimpadurire "Romania prinde radacini” revine cu plantari de toamna in anul 2010. Da o mana de ajutor si inscrie-te la voluntariat!

Coordonatele plantarilor sunt:

• sambata, 20 noiembrie 2010, in comuna Oancea, jud. Galati

• sambata, 27 noiembrie 2010, la Dabuleni, jud. Dolj

Inscrierile pentru plantarile de la Galati sunt deschise pana pe 17 noiembrie, ora 16:00. Voluntarii vor planta 15 000 de puieti de salcam, salcioara si ulm de Turkestan, pe o suprafata de 3 hectare.

Plecarile vor fi organizate din orasele Galati (Casa de Cultura a Sindicatelor, la ora 8:00) si Braila (pe platoul de fata Primariei Braila, ora 8:00).

Inscrierile pentru plantarile de la Dabuleni sunt deschise pană la 23 noiembrie, ora 16:00. Vom planta 30 000 de puieti de salcam pe o suprafată de 6 hectare.

Plecarile vor fi organizate din orasele Bucuresti, Pitesti si Craiova. Vom reveni in curand cu detaliile despre locatiile plecarii cu microbuzele din aceste orase.

"Romania prinde radacini" este o campanie Realitatea Tv sustinuta de Petrom si in parteneriat cu RNP Romsilva, cu scopul reimpaduririi zonelor deficitare de paduri din Romania.

::Completeaza si trimite formularului online pentru inscriere!

Link to comment
Share on other sites

Campania „România prinde rădăcini” în judeţul Galaţi

Astăzi, 20 noiembrie 2010, în comuna Oancea din judeţul Galaţi, s-a desfăşurat campania „România prinde rădăcini”, acţiune organizată de Consiliul Judeţului Galaţi, Realitatea TV, Consiliul Local Oancea, Petrom şi Romsilva.

Cu toate că a plouat aproape toată ziua, manifestarea s-a dovedit a fi un adevărat succes, peste 1.200 de voluntari fiind prezenţi în zona pregătită pentru plantarea de puieţi de salcâm, sălcioară şi ulm. Pe o suprafaţă de 5 hectare au fost plantaţi peste 15.000 de puieţi.

La acţiunea „România prinde rădăcini”au fost prezente şi echipe de voluntari din Republica Moldova şi Ucraina, întărindu-se astfel colaborarea trilaterală între judeţul Galaţi – România, raioanele Cahul şi Cantemir – Republica Moldova şi raionul Reni, regiunea Odesa – Ucraina.

Consiliul Judeţului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

România prinde iar rădăcini la Galaţi. Împădurire la Ţepu

Sâmbătă, Galaţiul va prinde rădăcini pentru a doua oară în decurs de numai câteva luni. Cunoscuta acţiune de împădurire, organizată de Asociaţia „România prinde rădăcini”, postul de televiziune Realitatea TV şi Romsilva se va desfăşura sâmbătă, 26 martie, în comuna Ţepu, în „zona Tâmpa”. Aici, pe o suprafaţă de două hectare, circa 500 de voluntari – printre care se va afla şi deputatul PNL de Galaţi, Victor Paul Dobre – vor planta 10.000 de puieţi, în intervalul orar 9.00 -14.00.

Aceasta este a doua acţiune „România prinde rădăcini” la Galaţi, prima desfăşurându-se în noiembrie 2010, la Oancea. De doi ani, de la începutul acestei campanii, în România au fost plantaţi 325.000 de puieţi, pe aproximativ 70 de hectare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Romania_prinde_iar_radacini_la_Galati.html

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul prinde rădăcini şi la Bereşti!

După ce ieri aflam că sâmbătă, la Ţepu, va avea loc o nouă acţiune de împădurire, desfăşurată sub egida campaniei naţionale „România prinde rădăcini”, astăzi aflăm că aceeaşi acţiune se va desfăşura, concomitent şi la Bereşti. Aici, pe o suprafaţă de 5 hectare se vor planta 25.000 de puieţi, printre cei 800 de voluntari urmând să se afle şi deputaţii PSD Dan Nica, Florin Pâslaru, Viorel Ştefan, Lucreţia Roşca, eurodeputata Adriana Ţicău şi preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac. Potrivit unui comunicat de presă al PSD, acţiunea are loc la iniţiativa senatorului PSD Gheorghe Saghian, care suportă şi contravaloarea lucrărilor de pregătire a terenului, plantare şi logistică, în timp ce Asociaţia „România prinde rădăcini” (Realitatea TV, PETROM, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva) suportă costul puieţilor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galatiul_prinde_radacini_si_la_Beresti__2.html

Link to comment
Share on other sites

Împădurire la Pădurea Gârboavele pe 27 martie

Consiliul Judeţului Galaţi va realiza, duminică 27 martie 2011, începând cu ora 9.00, o amplă acţiune de împădurire pe un teren din Aria Protejată Pădurea Gârboavele. Acţiunea, intitulată „Adoptă un copac” se doreşte a fi un proiect cu o derulare pe o perioadă de 5 ani şi se desfăşoară în baza unui parteneriat cu mai multe instituţii de învăţământ din municipiul Galaţi. Activitatea de împădurire va consta în plantarea a 5.000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de 1 hectar. Aproximativ 150 de elevi, din cadrul Liceului Virgil Madgearu, Colegiului Naţional Mihail Kogălniceanu şi şcolii generale nr. 26, cu ajutorul ONG-ului „Tinerii şi viitorul”, vor participa la acţiunea de duminică a Consiliului Judeţului Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Ţepu a prins 10.000 de rădăcini

“Romania prinde radacini”, una din cele mai mari campanii sociale initiate de televiziunea Realitatea a avut sambata sustineri de 500 voluntari in zona Tampa din comuna Tepu. Evenimentul ecologic desfasurat a fost organizat de primarul comunei Daniel Tuchel in parteneriat cu deputatul Victor Paul Dobre, Asociatia “Romania prinde radacini”, RNP Silva si trustul TV Realitatea-Catavencu. Inca de dimineata pe langa tepeni au sosit voluntari si primari din Oancea, Corod, Ghidigeni, Nicoresti, Gohor, consilieri din Tecuci si localitati limitrofe, serviciile de Pompieri, Situatii de Urgenta, Ambulanta, Ocolul silvic, Gospodarii comunale, oameni de afaceri, nemumarate persoane care au dorit sa sadeasca cateva mladite. Primarul Tuchel a tinut sa sublinieze: ”Zona de pasune de aici in suprafata de 2,1 hectare era degradata, asteptand de 20 de ani sa fie lucrata. Aceste mladite plantate ajuta la dezvoltarea salcamilor, practic au prins radacini 10.000 de puieti”.

http://www.tecuci.eu/2011/03/27/presa-locala/stirile-saptamanii/tepu-a-prins-10-000-de-radacini/

Împădurire la Gârboavele

Duminică, 27 martie 2011, a debutat în Aria Protejată Pădurea Gârboavele proiectul educaţional „Adoptă un copac!” – o amplă acţiune de împădurire care se va derula în această zonă pe o perioadă de cinci ani. Aproximativ 180 de voluntari, elevi de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Galaţi, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” Galaţi şi Şcoala Generală nr. 26 Galaţi, au răspuns la acestă acţiune a Consiliului Judeţului Galaţi. Activitatea de împădurire a constat în plantarea a 5.000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de 1 ha, pe teren identificat, pregătit, marcat şi pichetat de către specialiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi.

Fiecare parcelă care a fost împădurită de elevii gălăţeni va purta o inscripţie care va evidenţia contribuţia unităţii de învăţământ la efortul de împădurire a Ariei Protejate Pădurea Gârboavele. Astfel, fiecare elev participant la acţiune va putea urmări peste ani evoluţia propriei contribuţii.

Consiliul Judeţului Galaţi

post-2782-0-58880400-1301258661_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Pădure nouă, cu parlamentari, la Bereşti

Sâmbăta trecută, Bereştiul a fost în fierbere. Zi plină, dedicată campaniei naţionale „România prinde rădăcini”. Cu un total de peste 900 de oameni veniţi în Valea Porcului (toponimicul ţine de mistreţi), operaţiunea de reîmpădurire cu salcâmi, pe cinci hectare, a debutat sub semnul întoarcerii cu faţa spre natură. Bereştiul, prin grija primarului Octavian Dică, a ieşit la interval cu 520 de oameni. De la Bereşti-Meria, detaşamentul lui Victor Dorobăţ – 105 „hârleţe” disciplinate. Băneasa, cu echipa sa dirijată de primarul Ion Romeu. Oraşul Tg. Bujor, prezent şi el pe baricada silvică. Cosmeştiul, la fel. Rădeştiul, cu dovezile sale de temeinicie în muncă. De la Oancea, reprezentanţi ai hărniciei de Prut. De la Ocolul Silvic Griviţa, 19 pădurari şi personalul tehnic, în frunte cu şeful – inginerul Dragoş Butunoi. De la Universitatea „Dunărea de Jos”, asist. dr. ing. ec. Daniela Buruiană, cu un grup de studenţi din anul II, de la Protecţia Mediului, sosiţi cu trenul de dimineaţă. Nu mai vorbesc de Camera Agricolă Galaţi şi de şefi de toate calibrele, de la Consiliul Judeţului, cu preşedintele Eugen Chebac în prim-plan. Suprafaţa de împădurit, pusă la dispoziţie de Administraţia Publică Locală Bereşti. La final, între viitoarea pădure de salcâmi şi firul văii s-au plantat, pentru protecţie, glădiţe.

http://www.viata-libera.ro/articol-Padure_noua_cu_parlamentari_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Zona în care a avut loc acţiunea „România prinde rădăcini”, după patru ani

Pe 20 noiembrie 2010, între localităţile Vlădeşti şi Oancea, a avut loc o amplă acţiune de plantare de puieţi de salcâm, ulm şi sălcioară, în cadrul unei campanii naţionale de voluntariat intitulată „România prinde rădăcini”, al cărei iniţiator a fost cunoscutul realizator TV Mihai Tatulici. La acea vreme, pe o suprafaţă de 5 Ha au fost plantaţi 15.000 de puieţi, aproximativ 1.000 de persoane luând parte la acţiune.
Astăzi, la patru ani de la plantare, cei 15.000 de puieţi s-au transformat într-o mică pădurice. Victor Chiriloaie, primarul comunei Oancea, localitate de care aparţine zona împădurită, că acţiunea din 2010 a fost un gest benefic pentru comunitate şi, mai ales, pentru mediul înconjurător.
„Înainte, aici, era o zonă aridă, nu creştea nimic în afară de buruieni. Acum arată foarte bine. Câţiva ani, până să ajungă la înălţimea actuală, am prăşit puieţii, i-am curăţat, pentru a se dezvolta cât mai bine. Zona arată altfel, iar pentru animalele sălbatice – iepuri sau vulpi – este un mediu prielnic”, ne-a declarat Victor Chiriloaie, primaruzl comunei Oancea.
"România prinde rădăcini" a fost una dintre cele mai mari campanii sociale iniţiate de o televiziune şi de departe cea mai importantă prin susţinerea ei pe bază de voluntariat, peste 800.000 de puieţi fiind plantaţi la nivel naţional în cadrul acestei iniţiative.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

"Kerestoy" Attila sau "drujba lui Dumnezeu" :d

Nu le-am inventat eu...

Cu riscul de a ma ataca adeptii economiei de piata totale/perfecte: nu se poate impune un sistem de taxare firmelor expotatoare de cherestea sau lemn brut? Ceva de genul 1% (mai mult/mai putin...) din valoarea marfii exportate (nu si pentru mobila sau produse prelucrate) pentru crearea unui fond pentru impaduriri. Ca la masini s-au priceput sa ne arda cu "prima inmatriculare", taxe de poluare si alte prostii.

Link to comment
Share on other sites

Ba s-ar putea, dar, in cele din urma, s-ar duce banii tot unde (nu) trebuie. In alte parti, unde ocolul silvic obliga la plantare, stau puietii aruncati la marginea padurii, deci iar nu s-a facut nimic. Singura sansa e sa pui cate un prost la fiecare fabrica de cherestea, care sa controleze constant sau inopinat si constant fiecare transport si sa-i arzi. De altfel, insa, toata lumea mananca din afacerea asta, mai mult sau mai putin.

Link to comment
Share on other sites

La ocolul silvic unde stau puietii degeaba se pot aplica niste amenzi zdravene (macar la nivelul costului de producere a puietilor plus ceva consistent). La punctele de taiere deja s-a impus un sistem de electronic verificare, deci se poate certifica situatia unui transport. Pentru forta de munca necesara unor impaduriri: sunt mii de detinuti care abia asteapta sa-si reduca pedeapsa lucrand. Asta pentru a nu-i "deranja" pe boierii din orase unde nimeni nu-i intreaba de unde mama dracului au bani de telefoane si bautura dar nu au bani de chirie sau pentru chilotii copchiilor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.