Jump to content

"Combinatul de film" din Zodiar


dcp100168
 Share

Recommended Posts

„Combinatul de film” din Zodiar

Iubitorilor de filme şi muzică bună, administratorul Clubului Zodiar, Bogdan Voicu, le dă o veste mai mult decât bună: în perioada 26-27 noiembrie se va desfăşura un festival care să acopere tocmai acest sector, intitulat „Combinatul de film”.

„Ideea organizării unui astfel de festival în Zodiar o am de când am înfiinţat clubul. În acest scop, am colaborat cu Sebastian Gheorghiu, care se ocupă de un program intitulat «Oportunităţi la tine acasă». El m-a pus în legătură cu trupele de jazz tinere care vor veni în festival. Pe partea de film, am colaborat cu regizorul Ciprian Alexandrescu – unul dintre organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi. Ca urmare, proiecţiile de film vor constitui o selecţie din cele mai bune pelicule care s-au prezentat la Iaşi”, ne-a declarat Bogdan Voicu.

Pe perioada celor trei zile vor putea fi vizionate filme documentare şi de animaţie prezentate la IIFF (Iaşi International Film Festival), cele două filme documentare care au primit premiul special al juriului („Bee Moldovan” şi „Lumea văzută de Ion B.”), „Morgen” – considerat cel mai bun film de ficţiune la IIFF 2010, „La revedere! Ce mai faci?” – cel mai bun documentar, „Bună! Ce faci?” – premiul special al juriului pentru un film de ficţiune (pelicula nici nu a apărut încă în cinematografe), „Street Days” – filmul care a obţinut trofeul IIFF 2010.

Între proiecţii, pe parcursul celor trei zile, au fost programate şi trei concerte de jazz, unul de rock (trupa Robin and The Backstabbers), un concert folk marca Maria Magdalena Dănăilă în colaborare cu actriţa Ana Maria Ciucanu şi un extraordinar recital al renumitului pianist de jazz Mircea Tiberian.

Va fi un adevărat maraton de film şi muzică bună (câte nouă ore de concerte şi proiecţie în fiecare zi!), preţul biletului pe o singură zi fiind de numai 15 lei, acest lucru neînsemnând că prezenţa este obligatorie la tot programul în ziua respectivă, spectatorul poate pleca şi reveni ulterior la ceea ce i se pare interesant.

Vor fi puse în vânzare şi abonamente pentru cele trei zile, în valoare de 35 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Se_deschide_%E2%80%9ECombinatul_de_film%E2%80%9D_.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vineri începe Combinatul de film”

„Combinatul de film” este evenimentul care se va desfăşura timp de trei zile, începând de mâine până duminică, în Zodiar (fostul cinema Popular) care le va aduce gălăţenilor filme de festival şi muzică bună (jazz, rock, folk).

Manifestarea va debuta mâine, la ora 16, când a fost programată vizionarea unor filme de scurtmetraj şi animaţie prezentate la Festivalul Internaţional de Film din Iaşi (IIFF). Urmează apoi un concert de jazz cu o trupă din Tg. Mureş (Ana Maria Galea – voce şi Daniel Csikos – pian). La ora 19.00, veţi avea ocazia să vedeţi documentarele „Bee Moldovan” şi „Lumea văzută de Ion B.” – film care a fost desemnat săptămâna aceasta câştigător la categoria Arts Programming la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy International. La ora 21 va începe cel de-al doilea concert de jazz cu formaţia Bourbon Jazz Unit (Bucureşti). Seara se va încheia cu un film de ficţiune care a primit premiul special al juriului la IIFF – „Nunta în Basarabia”.

Sâmbătă, începând cu ora 15 sunteţi invitaţi iar la film, dar şi la un concert inedit susţinut de gălăţeanca noastră Maria Magdalena Dănăilă, acompaniată de nelipsita ei chitară „Bandida”, dar şi de actriţa Ana Maria Ciucanu. Ziua se va încheia cu un concert al tinerei trupe „East Roots” (Bucureşti) care a adus un sound nou în peisajul muzical românesc, îmbinând Drum& Bass, Reggae, Ska şi Dancehall cu pasaje de sitar şi nai.

În cea de-a treia zi au fost programate filmele „The Runaways” şi „Street Days” (câştigătorul trofeului la IIFF), dar şi două concerte jazz. Primul va fi susţinut de o trupă din Bucureşti din care face parte deja cunoscuta Aylin Cadir – actriţă şi cântăreaţă (gălăţenii au avut ocazia s-o întâlnească anul trecut la Festivalul de Comedie, într-un spectacol alături de Horaţiu Mălăele). Cel de-al doilea va fi un extraordinar concert care-l va aduce la Galaţi pe unul dintre cei mai de seamă pianişti de jazz din România – Mircea Tiberian, secondat de Nadia Trohin (voce).

Preţul biletului pentru o singură zi va fi de 15 lei, iar abonamentul pentru toate cele trei zile va costa 35 de lei. Mai multe informaţii pe Combinatul de film

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9ECombinatul_de_film%E2%80%9D_-_Festival_de_film_si_muzica_buna__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.