Jump to content

Materialele pentru sinistraţi au rămas în depozit


dcp100168

Recommended Posts

Materialele pentru sinistraţi au rămas în depozit

Directorul Prefecturii Galati, Vasile Parlog, a anuntat ca primarii din trei comune galatene afectate de inundatiile din septembrie 2007 nu au ridicat materialele trimise de Guvern pentru reconstructia caselor sinistratilor. Parlog a spus ca, desi au trecut mai bine de patru luni de la primirea materialelor, primarii localitatilor Brahasesti, Buciumeni si Negrilesti "nu au miscat niciun deget" pentru a le transporta in curtile sinistratilor. "Ei spun ca nu au bani pentru transportul materialelor, desi sumele necesare activitatii sunt mici, dar nici Consiliul Judetului nu s-a implicat pentru preluarea si predarea acestor materiale", a declarat Vasile Parlog.

In septembrie 2007, inundatiile au afectat 227 case in Brahasesti, 144 in Buciumeni si 14 la Negrilesti, iar valoarea materialelor de constructie pentru cele trei comune se ridica la 2.500.000 lei. Vasile Parlog a precizat ca inundatiile au afectat la nivelul judetului Galati 2.856 de case, dintre care 776 distruse, 620 cu avarii de peste 50% si 1.460 cu avarii pana in 50%. Valoarea totala a pagubelor produse de inundatii s-a ridicat la peste 56 milioane lei. Guvernul a alocat pentru reconstructia caselor afectate peste 25.000.000 lei.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.