Jump to content

Stance - opt premii la Festivalul Naţional Studenţesc de Dans de la Sibiu


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţenii, cei mai buni dansatori ai Festivalului de la Sibiu

Tinerii de la Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi au câştigat locul întâi la Festivalului Naţional Studenţesc de Dans desfăşurat la Sibiu.

Peste 300 de studenţi, din mai multe centre universitare, au venit la Sibiu în cadrul Festivalului Naţional Studenţesc de Dans. Ajuns la cea de a VIIa ediţie, festivalul s-a dovedit a fi extrem de apreciat atât de public, cât şi de concurenţi, ţinând cont de participarea extrem de numeroasă. Concursul, care a început joi şi s-a încheiat sâmbătă seara, a cuprins mai multe probe de dans modern, show dans, jazz-dance şi temă inpusă. Pe şcenă au urcat dansatori din 12 oraşe care au luptat pentru premiul cel mare. În final, premiul a fost adjudecat trupei gălăţene a Casei de Cultură a Studenţilor din localitate. Dar toţi concurenţii, veniţi din Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Piteşti, Bucureşti, Petroşani şi Iaşi au încântat publicul prezent.

http://www.adevarul.ro/locale/sibiu/Galatenii-cei_mai_buni_dansatori_ai_Festivalului_de_la_Sibiu_0_371962978.html

Stance - opt premii la Festivalul Naţional Studenţesc de Dans de la Sibiu

Dupa ce wekendul trecut, Casa de Cultura a Studentilor Galati a participat la Festivalul National de Creatie Vestimentara “Culorile Toamnei”, si la Galele Teatrului Studentesc “Seri in lumea Thaliei” unde a obtinut patru premii, acest sfarsit de saptamana a adus o inflatie de premii. Astfel in cadrul celebrului Festivalul National Studentesc de Dans de la Sibiu, trupa “Stance” din cadrul CCS Galati a obtinut 6 premii I, un premiu II si titlul de cel mai bun dansator.

Titlurile obtinute saptamana aceasta de CCS Galati:

- Premiul I sectiunea duet, genul modern;

- Premiul I sectiunea formatie, genul modern;

- Premiul I sectiunea formatie, genul show-revue;

- Premiul I sectiunea formatie, genul caracter;

- Premiul I sectiunea formatie, genul tema impusa;

- Premiul I sectiunea grup, genul tema impusa;

- Premiul II sectiunea solo, genul contemporan;

- Cel mai bun dansator: Marius Fanaca.

Casa Studentilor din Galati va premia la randul sau toti studentii cu rezultate deosebite obtinute in acest an, in cadrul traditionalei Gale de Craciun.

http://www.amosnews.ro/Opt_premii_la_Festivalul_National_Studentesc_de_Dans_de_la_Sibiu-29-56373

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Cea mai tare trupă de dans din Galaţi pleacă să cucerească Sibiul!

Una dintre cele mai premiate formaţii ale Galaţiului, la orice disciplină, este trupa de dans Stance, formată exclusiv din amatori. Au mai multe titluri de campioni decât Oţelul şi, cu toate acestea, formaţia a fost înfiinată cu numai cinci ani în urmă.

Studenţii şi elevii de la „Stance" se pot mândri deja cu multiple premii la concursurile naţionale şi internaţionale, deşi au părăsit doar recent pubertatea. În momentul realizării acestui material, trupa se pregătea pentru a participa la Festivalul de Naţional de Dans de la Sibiu, eveniment ce va avea loc pe 3 noiembrie.

Cezarina Crăiţă, una dintre cele mai vechi componente ale trupei „Stance" spune că totul a început ca o simplă joacă, iar ulterior această joacă s-a transformat într-o goană constantă după trofee. „De fiecare dată încercăm să fim din ce în ce mai buni. Chiar dacă structura trupei s-a tot schimbat, iar printre noi s-au perindat cei mai buni dansatori din Galaţi, scopul a rămas mereu acelaşi", a explicat Cezz, aşa cum este poreclită dansatoarea.

Numai anul trecut Stance a adunat un număr impresionant de trofee la nivel naţional şi internaţional. Astfel, în 2010- locul întâi la European Students Dance Union (ESDU) Romania, locul cinci ESDU mondial, locul întâi la City Mall Bucureşti, locul trei la Hop Hop International Romania, locul întâi Street Heroes Bucureşti; şase locuri unu, un loc doi şi premiul pentru cel mai bun dansator la Festivalul de Dans Studenţesc Sibiu. Toate aceste distincţii îi recomandă pentru un nou trofeu la Sibiu.

Antrenamentele celor de la Stance înseamnă în primul rând zâmbete, glume, muncă în echipă şi învăţare permanentă. Rămaşi fără un coregraf în adevăratul sens al cuvântului, componenţii trupei îşi concep singuri dansurile, costumele, dar şi recuzita. Adunaţi într-una dintre sălile Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi, dansatorii îşi repetă mişcările timp de aproximativ două ore în fiecare zi. „Totul este pasiune pură. Învăţăm unii de la alţii şi în plus se leagă prietenii puternice între noi", ne-a spus şi Andreea Chiriac, o altă componentă a trupei Stance.

La concursul de la Sibiu, componenţa celor de la Stance va fi următoarea: Marius Fanaca - alias BBoy Marius, Costel Roşu - poreclit Rocco, Bogdan Căpătan - alias Bodo, Andrei Axenie - alias Cry, Cezarina Crăiţă - Cezz, Cristina Pelin - Kitty, Andreea Cătălina Chiriac, Mihaela Drăgan, Raluca Darie.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cinci noi premii pentru Stance Crew la Festivalul de Dans 2011

Festivalul de Dans de la Sibiu din perioada 3-6 noiembrie a constituit, pentru mulţi sibieni, un eveniment mult aşteptat. Aceştia, nerăbdători să vadă concursul, s-au strâns cu jumătate de oră înaintea programului, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor. Trupele de dans din oraşe precum Cluj, Ploieşti, Bucureşti, Petroşani, Timişoara, Braşov, Alba Iulia, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Galaţi au oferit nu mai puţin de 98 de momente spectaculoase.

Galaţiul a fost reprezentat de Stance Crew, de la Casa de Cultură a Studenţilor, pe care i-am însoţit şi noi pentru a-i susţine. Aceştia au pregătit şase dansuri.

Dacă la concursul de la Galaţi, „Music I like to funk”, abia patru-cinci rânduri de locuri au fost ocupate, la Sibiu, cu mic, cu mare, sala era plină ochi. Mulţi dintre ei au stat şi în picioare, rezistând la mai bine de trei ore de spectacol, pe care nu au vrut cu niciun chip să-l rateze. Au putut urmări cu plăcere mai multe genuri de dans: tango, cancan, dans ţigănesc, street dance, bachata sau chiar balet.

Din cele şase dansuri ale trupei gălăţene, cinci au fost câştigătoare: genul street dance - premiul I la secţiunea formaţie cu momentul numit „Hero”, premiul II la secţiunea grup cu „Let it rock”, premiul II, la tema impusă, cu „Zece”, premiul II la secţiunea formaţie cu „African dance şi premiul III la secţiunea solo, cu momentul „Dance is a feeling”. Trofeul Festivalului a rămas, ca şi anul trecut, la Cluj, la trupa de dans Jump In.

Să fii câştigător, îţi poate aduce ghinion. După ce a primit premiul I la secţiunea solo, cu dansul contemporan numit „Genesis”, în culise, Silviu Mititelu a sărit de bucurie, la propriu. Din nefericire, nu a calculat distanţa şi s-a lovit cu capul de tavan. Leşinat, a fost dus la spital de colegi unde i s-a pansat rana. În ciuda acestui incident, Silviu a putut fi prezent la petrecerea de după concurs, unde a sărbătorit succesul alături de colegii de trupă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.