Jump to content

Interceptările convorbirilor telefonice la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Interceptările convorbirilor telefonice la Galaţi

Zeci, sute, mii de mandate de interceptare a unor convorbiri telefonice, stenograme ale unor înregistrări telefonice, frânturi de stenograme, crâmpeie de înregistrări - scoase sau nu din context, dar toate făcute publice, apărute în presă, fie ea locală sau centrală -, soluţii de începere a urmăririi penale ce au la bază uneori doar conţinutul mai mult sau mai puţin relevant al unor înregistrări, aceasta reprezintă o modă a Justiţiei din România. Dar nu e, din păcate, doar o modă, a ajuns să devină şi o obsesie a fiecărui cetăţean. Aceea că poate fi ascultat oriunde, la orice oră din zi şi din noapte; că un drept fundamental al cetăţeanului român - prevăzut în Constituţia României – este sau poate fi încălcat.

La Galaţi, în 2009, aşa cum aflăm de la Irina Boldea, vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, la această instituţie au fost înregistrate 51 de cereri de interceptare, înregistrare sau reînnoire a unor asemenea mandate şi au fost admise 44 dintre acestea. În 2010, au fost înregistrate 32 de cereri, fiind admise 23.

La Tribunalul Galaţi, în 2009, procurorii au înaintat 217 cereri pentru interceptarea unor convorbiri telefonice, fiind respinse doar 5.

În 2010, la zi, procurorii unităţilor de parchet din circumscripţie au formulat şi mai multe astfel de cereri. E vorba de 372 de solicitări, din care doar una a fost respinsă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Interceptarile_convorbirilor_telefonice_de_la_uz_la_abuz_2.html

http://www.viata-libera.ro/articol-Mii_de_mandate_de_interceptare.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.