Jump to content

Sinistraţii din Valea Oraşului, ignoraţi de autorităţi


dcp100168

Recommended Posts

Sinistraţii din Valea Oraşului, ignoraţi de autorităţi

Sinistraţii din Valea Oraşului n-au mai primit sprijin din partea autorităţilor deoarece Primăria şi Prefectura n-au căzut la înţelegere. În noaptea de 16 spre 17 iunie 2010, pompierii au evacuat din Valea Oraşului 25 de adulţi şi 11 copii pentru a-i scăpa de furia apelor. La cinci luni de la nefericitul eveniment, nici unul dintre păgubiţi nu a primit vreun leu. În discuţiile iniţiale dintre Prefectura Galaţi şi Primărie, s-a pus problema ca locuitorii din "Valea Oraşului" să fie incluşi pe lista persoanelor afectate de inundaţiile produse de Dunăre, dar, până la urmă, au fost pierduţi din vedere.

Noaptea de 16 spre 17 iunie 2010 va rămâne multă vreme în memoria locuitorilor din această parte a oraşului după ce, în urma unei ruperi de nori s-au trezit cu apa în case. Pompierii au fost nevoiţi să evacueze din locuinţe 25 de adulţi şi 11 copii şi foarte multe bunuri ale sinistraţilor au fost distruse. 300 de case şi gospodării din "Valea Oraşului" au avut de suferit din cauza inundaţiilor de pe străzile Moruzzi, Griviţei, Farului, Vasile Lupu, Apollon, Cezar Boliac, Tăuni şi Dacului.

Unul dintre gălăţeni ale căror gospodării au fost afectate de ape este Ioniţă Angheluţă (70 de ani), care locuieşte pe strada Vasile Lupu. "Mai bine de o zi a stat apa în casă. Mi s-a stricat tencuiala şi parchetul casei", ne spune supărat pensionarul. Împreună cu vecinii săi, bărbatul a depus cereri de despăgubire la Primărie, dar, cel puţin până acum, nu a primit nimic. "A venit şi o comisie de la Primărie pentru a vedea ce pagube s-au produs. De atunci, nimic. Noi ne mulţumeam şi cu scutirea de impozitul pentru casă, pentru o vreme", spune Ioniţă Angheluţă.

Autorităţile locale se declară neputincioase. "Primăria a discutat cu Prefectura Galaţi posibilitatea ca persoanele din Valea Oraşului care au avut de suferit după ploile din vara acestui an să primească despăgubiri guvernamentale alături de păgubiţii inundaţiilor provocate de Dunăre. Am aflat ulterior că nu au fost incluse pe aceste liste, iar acum nu mai putem face nimic", ne-a declarat viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.

Locuitorii din "Valea Oraşului" trăiesc o adevărată dramă pentru că, la fiecare ploaie mai puternică, situaţia se poate repeta. Canalizările din zonă nu fac faţă volumului uriaş de apă care se adună pe străzile lor din partea de sus a oraşului şi le ajunge în case.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Dramatic-_Nenorociti_de_ape-ignorati_de_autoritati_0_372562834.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.