Jump to content

7.000 de tâlhării şi furturi cu autor necunoscut la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

7.000 de tâlhării şi furturi cu autor necunoscut la Galaţi

Autorii jafului de la o filială Bancpost din Galaţi, prădată de 7.000 de lei şi 1.200 de euro, se plimbă liberi la aproape un an de la comiterea lui. Cele mai multe fapte penale sunt furturi şi tâlhării, numărul infracţiunilor rămase nepepsite crescând faţă de anul trecut cu 1.300.

Deşi pare de crezut, mii de infractori gălăţeni sunt liberi ca pasările cerului după ce au furat ori au tâlhărit după bunul plac. "Este o realitate greu de acceptat, dar nu o putem nega. Nu sunt suficiente probe pentru a identifica autorii. Se fac în continuare investigaţii pentru identificarea acestora. În momentul de faţă avem 7.000 de cazuri cu autor necunoscut, din care 1.300 sunt din 2010", ne-a declarat Ionel Gâlcă, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Cele mai multe fapte penale rămase cu autor necunoscut sunt furturile de instalaţii de irigat, linii şi echipamente de telecomunicaţii, pagubele create astfel ajungând şi la câteva zeci de mii de lei, precum şi tâlhării. De pe listă nu lipsesc însă jafurile comise la bănci. De exemplu, jaful armat de la o filială Bancpost din Galaţi, comis pe 18 ianuarie 2010 de un bărbat care a furat 7.000 de lei şi 1.200 de euro în doar două minute. Atacatorul a fost descris de martori ca având vârsta cuprinsă între 25-30 de ani şi 1,75-1,80 metri înălţime. Cam atât se ştie despre el la aproape un an de la comiterea jafului. "Dosarul privind jaful de la Bancpost este înregistrat cu autor necunoscut", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

Nici jaful de la BRD nu poate fi trecut cu vederea. Pe 5 octombrie 2009, doi indivizi mascaţi şi înarmaţi au jefuit agenţia BRD din Port, de la care au furat aproximativ 120.000 de lei. Până astăzi, doar unul dintre suspecţi a fost reţinut şi trimis în judecată, în timp ce complicele său nu a fost de găsit. Iniţial, anchetatorii au arestat un cetăţean sârb, Zoran Boic, în vârstă de 39 de ani, eliberat de poliţişti după 26 de ore de la reţinerea sa în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa din judeţul Timiş întrucât s-a stabilit că nu avea legătură cu jaful.

Numeroase infracţiuni comise cu violenţă sau în dauna patrimoniilor unor instituţii din judeţul Galaţi, de ordinul sutelor de mii de lei, se află în cercetare de ani de zile, şi, în lipsa probelor care să conducă la identificarea autorilor şi trimiterea lor în judecată, s-a ajuns la trecerea perioadei dincolo de care intervine prescrierea.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Exclusiv-7-000_de_talharii_si_furturi_cu_autor_necunoscut_la_Galati_0_372562800.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.