Jump to content

Concursuri pentru directorii de spitale


dcp100168

Recommended Posts

Concursuri pentru directorii de spitale

Consiliul Judeţului Galaţi anunţă pe site-ul propriu concursurile organizate pentru funcţia supremă de conducere la spitalele pe care le are sub oblăduirea sa.

La Spitalul de Boli Cronice Iveşti, concursul pentru funcţia de manager este pe 25 noiembrie.

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuv. Parascheva” îşi va alege managerul în urma concursului organizat în perioada 24-26 noiembrie 2010.

La Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţã „Sf. Apostol Andrei” Galaţi urmează o săptămână de foc, concursul pentru funcţia de manager fiind în perioada 22-24 noiembrie 2010.

La concurs este scos şi postul de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie. Competiţia pentru acest spital va fi pe 23 noiembrie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Concurs_pentru_directorii_de_spital_2.html

Link to comment
Share on other sites

Doi pentru şefia celui mai mare spital gălăţean: Marin Crăciun şi Călina Lazarovici

De luni începe seria concursurilor în urma cărora spitalele din judeţul Galaţi, preluate în vară de autorităţile locale, vor avea noi sau aceiaşi manageri. Diferenţa va fi că noi/vechii directori, depinde de cum vor cădea bobii, vor fi confirmaţi de autorităţile locale care acum deţin controlul managementului spitalelor.

În opt din cele nouă cazuri preşedinte al comisiei de examinare a candidaţilor care vor să fie sau să rămână manageri este decanul Facultăţii de Medicină, prof. dr. Aurel Nechita, care va avea de examinat cam toţi viitorii candidaţi de manageri, cu excepţia Spitalului din Tecuci, unde va fi o altă comisie. În rest, atât spitalele Consiluiului Judeţului, cât şi cele ale Primăriei Galaţi, dar şi cele ale primăriilor Târgu-Bujor şi Iveşti, vor avea ca preşedinte al comisiei de examinare pe dr. Nechita, acesta având experienţă nu doar de cadru medical, ci şi ca manager de spital/direcţie de sănătate publică şi secretar de stat, acestea fiind funcţiile ocupate anterior.

„Primul concurs de acest fel va avea loc la Spitalul de Urgenţă, unde deja înscrierile s-au terminat ieri. Luni va avea loc acest concurs. Urmează apoi, pe data de 23, concursul la Spitalul TBC, pe 24 la Spitalul de Boli Infecţioase, pe 25 cel de cronici de la Iveşti, urmând apoi concursul pentru funcţia de manager a spitalului Tg. Bujor. Din decembrie vor începe concursurile şi pentru spitalele Primăriei Galaţi”, a precizat prof. dr. Aurel Nechita. Deocamdată, cea mai mare miză o reprezintă şefia Spitalului de Urgenţă, unde s-au încris doi candidaţi - actualul manager, dr. Marin Crăciun şi fostul manager, dr. Călina Lazarovici.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/doi-pentru-sefia-celui-mai-mare-spital-galatean-marin-craciun-si-calina-lazarovici-2742.html

Link to comment
Share on other sites

Dr. Călina Lazarovici, singurul candidat pentru conducerea Spitalului Judeţean

La finele săptămânii trecute, la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi erau înscrişi doi medici: dr. Călina Lazarovici şi dr. Marin Crăciun. Ambii candidaţi mai îndepliniseră funcţia de manager în cadrul celui mai mare spital din regiune. Ieri dimineaţă, dr. Marin Crăciun şi-a retras candidatura şi nu a mai susţinut proba scrisă a concursului. Unicul candidat la şefia spitalului este deci dr. Călina Lazarovici. Astăzi se va susţine ultima probă a concursului de management – prezentarea planului managerial, urmând ca în cursul după-amiezii să vă putem informa asupra rezultatelor finale ale concursului, comunicate de comisia pentru desemnarea viitorului manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Dr_Calina_Lazarovici_singurul_candidat_pentru_conducerea_Spitalului_Judetean__2.html

Conflict Crăciun - Nechita

Doctorul Marin Crăciun a depus un memoriu acum o săptămănă în care îşi exprima temerea că acest concurs nu va fi tocmai corect deoarece exact preşedintele comisiei de examinare, prof.dr. Aurel Nechita, era cel care îl concediase acum mulţi ani de la conducerea Ambulanţei gălăţene, în cursul unui scandal pornit de la reclamaţia unei familii privind decesul unei rude în lipsa ambulanţei. Preşedintele CA al Spitalului de Urgenţă dar şi restul membrilor au fost invitaţi pentru a monitoriza concursul, preşedintele asigurând candidatul că a luat măsuri suplimentare astfel încăt comisia de examinare, inclusiv preşedintele acesteia, să acţioneze corect.

”În ciuda acestor fapte, domnul dr. Crăciun a decis să se retragă, motivând că există temerea ca acest concurs să nu îi fie favorabil. Această contestaţie a depus-o nu pe 15 octombrie, când s-a spus care va fi componenţa comisie de examinare, ci mult mai târziu. S-a luat act de acest lucru. Contracandidatul a rămas în sală şi a continuat examenul. Mâine (azi - n.r.) se va da a doua probă - prezentarea proiectului managerial”, a precizat preşedintele comisiei de examinare, prof.dr. Aurel Nechita.

Din câte am aflat, dr. Marin Crăciun ar fi anunţat că îşi rezervă dreptul de a rezolva totul în instanţă.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/batalie-cu-scantei-la-spitalul-de-urgenta-2810.html

Link to comment
Share on other sites

Dr. Călina Lazarovici este noul manager al Spitalului Judeţean

Concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi s-a încheiat marţi. Cea mai înaltă funcţie din echipa managerială a unităţii spitaliceşti va fi ocupată de dr. Călina Lazarovici. Contracandidatul său, dr. Marin Crăciun, se retrăsese din concurs în ziua precedentă, contestând faptul că în fruntea comisiei însărcinate cu desemnare managerului se află decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, prof. univ. dr. Aurel Nechita.

Urmează concursurile pentru ocuparea posturilor de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Spiridon” şi la Spitalul pentru Bolnavi Cronici din Iveşti. Astăzi se va susţine testul grilă pentru postul de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, la care a candidat actualul manager, dr. Monica Necula.

Joi se va organiza la acest spital interviul şi prezentarea proiectului de management. Tot joi se desfăşoară testul grilă la Spitalul din Iveşti, unde avem tot un singur candidat, dr. Liliana Lazăr. Un alt candidat s-a retras pentru că nu avea curs de management. Vineri se va încheia şi aici concursul, cu interviul şi prezentarea proiectului managerial.

http://www.viata-libera.ro/articol-Dr_Calina_Lazarovici_este_managerul_Spitalului_Judetean_2.html

Link to comment
Share on other sites

Se cunosc trei dintre directorii de spitale

Din cele patru spitale care au trecut în această vară în subordinea Consiliului Judeţean, la trei, tocmai s-au încheiat concursurile pentru ocuparea posturilor de manager. La Spitalul de Boli Infecţioase “Sf. Cuv. Paracheva” şi Spitalul de Pneumoftiziologie, „selecţia” a fost simplă, singurii candidaţi fiind actualii manageri. În schimb, la Spitalul Clinic de Urgenţă, concursul a generat o aprigă dispută între unul dintre cei doi candidaţi (care s-a retras contestând corectitudinea concursului) şi preşedintele comisiei. Dr. Marin Crăciun a pierdut „prin abandon” fotoliul directorial în favoarea medicului Călina Lazarovici.

La Spitalul de Boli Infecţioase, postul de manager va fi ocupat tot de dr. Mihaela Debita, actualul manager.

La fel şi în cazul Spitalului de Pneumoftiziologie, unde Monica Liliana Necula va rămâne în fruntea unităţii sanitare.

Singura unitate sanitară la care încă nu a fost încă organizat concursul este Centrul Medico-Social de la Iveşti. Acolo concursul va avea loc astăzi (n.r. joi) şi s-au înscris la concurs doi medici, actualul manager, dr. Nicolae Baican şi dr. Liliana Lazăr.

Peste numai două săptămâni va veni rândul altor trei spitale să organizeze concursuri pentru posturile de manager. Sunt cele din subordinea Primăriei: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Maternitatea “Buna Vestire” şi Spitalul de Psihiatrie. Concursurile vor avea loc în perioada 13 – 17 decembrie, iar candidaţii se pot încrie cu cinci zile înainte de examen.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Schimbari_la_nivel_inalt_in_Sanatatea_galateana_0_378562213.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Managerii spitalelor Primăriei rămân aceiaşi

Vineri s-au încheiat concursurile pentru ocuparea posturilor de manager la spitalele din subordinea Primăriei Galaţi. Informaţii suplimentare ne-a oferit şeful Serviciului de Asistenţă Medicală Comunitară, Spitalicească şi Şcolară, dr. Costinela Georgescu. „În urma concursului, foştii manageri ai spitalelor au rămas în funcţie. Este vorba despre dr. Victoriţa Ştefănescu, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copiii «Sfântul Ioan», de dr. Anamaria Hărăbor, la Spitalul de Obstetrică-Gineologie «Buna Vestire» şi de ec. Doina Sandu, la Spitalul de Psihiatrie «Elisabeta Doamna». Cea mai bună dovadă de competenţă a candidaţilor a fost modul în care au manageriat spitalele în mandatul precedent. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii şi Spitalul de Psihiatrie au contractat inclusiv fonduri europene, chiar pe timp de criză. Maternitatea nu a putut să facă acest lucru din pricina faptului că funcţionează într-un spaţiu revendicat. Dar trebuie spus că şi aici lucrurile merg bine. Sperăm că, în actuala formulă managerială, să obţinem rezultate dintre cele mai bune, în perioada următoare”, a precizat dr. Costinela Georgescu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Managerii_spitalelor_Primariei_raman_aceiasi_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

S-a încheiat disputa pentru şefia Spitalului de Urgenţă Galaţi

Dr. Marin Crăciun a pierdut procesul pe care îl intentase conducerii Spitalului de Urgenţă din Galaţi pe motiv că în comisia de examen pentru susţinerea concursului de manager al unităţii spitaliceşti se afla dr. Aurel Nechita. Concursul pentru funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă a fost câştigat finalmente de dr. Călina Lazarovici, însă dr. Crăciun a ales să nu se mai prezinte la examen. Între dr. Crăciun şi dr. Nechita, actualul decan al Facultăţii de Medicină din Galaţi, există o animozitate de peste 10 ani, de când dr. Aurel Nechita l-a demis pe dr. Crăciun de la conducerea Serviciului de Ambulanţă Galaţi. „Se pune în discuţie, în mod indubitabil, imparţialitatea preşedintelui de comisie, în condiţiile în care de mai bine de 15 ani numirile sau demiterile din funcţie la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate, Serviciului de Ambulanţă şi Spitalului de Urgenţă au avut ca participanţi aceleaşi persoane. În opinia mea, schimbarea componenţei comisiei ar fi asigurat transparenţa şi obiectivitatea totală a organizării unui concurs pentru o funcţie de o importanţă vitală în domeniul sănătăţii publice”, a susţinut dr. Marin Crăciun la Tribunalul Galaţi.

„Săgeţi” între spital şi CJ Galaţi

În replică, conducerea Spitalului de Urgenţă a precizat că decizia privind numirea membrilor comisiei de examen a fost luată de Consiliul de Administraţie condus de reprezentantul Consiliului Judeţului Galaţi, Lucean Mihalcea. Procesul deschis de dr. Marin Crăciun a creat o problemă şi între Spitalul de Urgenţă şi Consiliul Judeţului Galaţi, după ce unitatea medicală a chemat în garanţie forul deliberativ judeţean. Asta pentru a se asigura că este acoperit legal şi financiar, în eventualitatea în care fostul director al Spitalului de Urgenţă ar fi câştigat procesul. Cele două părţi s-au contrat în justiţie pe marginea responsabilităţilor pe care le au în ceea ce priveşte organizarea examenului pentru funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă, lucru care s-a dovedit fără rost în final. Instanţa de judecată a respins vineri, 20 aprilie, toate cererile spitalului şi Consiliului Judeţului, dar şi pe cea de reluare a concursului pentru funcţia de manager, formulată de dr. Marin Crăciun. Acesta din urmă rămâne astfel medic primar la Serviciul de Ambulanţă din Galaţi, iar contractele cu finanţare externă rămân valabile, întrucât exista riscul ca acestea să fie anulate dacă justiţia ar fi dispus reluarea concursului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.