Jump to content

Spaţiu insuficient în Palatul de Justiţie


dcp100168

Recommended Posts

Spaţiu insuficient în Palatul de Justiţie

Cu o medie de peste 15.000 de dosare instrumentate pe an, Judecătoria Galaţi se plasează pe primul loc în România în ceea ce priveşte numărul de procese înregistrate şi judecate.

Palatul Justiţiei a devenit neîncăpător pentru activitatea instanţei, în condiţiile în imobil mai funcţionează Tribunalul şi Curtea de Apel Galaţi. S-a ajuns în situaţia ca judecătorii să dea termene de patru sau şase luni de zile pentru că nu mai au săli în care să ţină şedinţele de judecată.

Conducerea instanţei gălăţene a identificat o potenţială locaţie pe strada Coşbuc, lângă societatea Trefo, unde a funcţionat o unitate militară. "Nu mai putem continua aşa. De peste un an, încerc să rezolv cu autorităţile locale problema spaţiului. Nu mai avem unde să depozităm dosarele, nu avem suficiente săli să ţinem şedinţele de judecată. La alegeri, am fost nevoiţi să apelăm la Poliţia Comunitară pentru a depozita buletinele de vot", ne-a declarat preşedintele Judecătoriei Galaţi, judecătoarea Diana Oancea.

În noul sediu ar putea funcţiona şi Primăria, al cărei sediu a fost retrocedat, dar şi DNA Galaţi. "Acolo este un spaţiu generos, sunt mai multe clădiri şi am putea chiar muta o parte din instanţe alături de instituţiile administraţiei publice", a explicat prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun. "Noi stăm provizoriu în actualul sediu. Suntem interesaţi să vedem ce se va realiza", ne-a precizat procurorul-şef al DNA Galaţi, Gheorghe Ivan.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Aberant-Nu_mai_sunt_sali_de_judecata_pentru_procese_la_Galati_0_373162769.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.