Jump to content

Accident mortal la furnalul 5


Relu

Recommended Posts

Un muncitor din Galaţi a murit după ce a căzut de la aproape cinci metri înălţime

16 nov 2010, 13:21 | Actualizat (acum o oră)

Un salariat al societăţii ICMRS, care participă la reparaţia Furnalului 5 de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi, a murit, marţi dimineaţă, după ce a căzut de pe o schelă aflată la 4,5 metri înălţime.

Un muncitor şi-a pierdut viaţa la ArcelorMittal Galaţi în urma unui accident de muncă

"Victima se afla pe o schelă, la o înălţime de patru metri şi jumătate, şi încerca să taie o conductă cu un diametru de 80 de centimetri. La un moment dat, partea din conducta tăiată a cedat şi a dezechilibrat muncitorul, care lucra pe o suprafaţă instabilă. Muncitorul a căzut la pământ, decedând pe loc", a declarat directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Galaţi, Ionel Petrea.

Potrivit viceliderului de sindicat de la ICMRS, Toader Ţebreanu, muncitorul decedat avea 41 de ani şi lucra de circa 20 de ani în cadrul întreprinderii, ca sudor autogen. El făcea parte din echipa de muncitori cu care ICMRS participa la reparaţia capitală a Furnalului 5 din combinatul ArcelorMittal Galaţi.

Compania siderurgică a anunţat că acordă sprijin autorităţilor în investigarea cazului. Ancheta este desfăşurată de inspectorii de muncă şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

http://www.realitatea.net/un-muncitor-din-galati-a-murit-dupa-ce-a-cazut-de-la-aproape-cinci-metri-inaltime_772514.html

Link to comment
Share on other sites

Un sudor şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la o înălţime de patru metri

Astăzi, un bărbat de 41 de ani şi-a pierdut viaţa, în timp ce efectua lucrări de modernizare la furnalul cinci din interiorul combinatului Siderurgic de la Galaţi. Mitică Vida, sudor angajat la ICMRSG şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la o înălţime de patru metri. Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă, omul lucra făra a îndeplini vreo măsură de siguranţă. În acest caza fost sezizat Parchetul Galaţi, care a întocmit un dosar de cercetare penală. Acesta este cel de-al şaselea accident de muncă produs pe teritoriul combinatului de la Galaţi în acest an, şi primul soldat cu deces.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/pierdut-viata-inaltime-patru-metri_0_373163156.html

Un angajat al unei firme ce lucra pentru ArcelorMittal Galaţi a murit după ce a căzut de pe o schelă

Un angajat al societăţii ICMRSG care lucra la modernizarea Furnalului 5 de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a murit după ce a căzut de pe o schelă, de la o înălţime de patru metri, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit inspectorului-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Ionel Petrea, accidentul a avut loc în timp ce muncitorul, un bărbat de 41 de ani, se afla pe o schelă, la o înălţime de patru metri şi jumătate şi încerca să taie cu aparatul de sudură o conductă cu un diametru de 80 de centimetri. La un moment dat, o parte din conducta tăiată a cedat, iar muncitorul s-a dezechilibrat, în condiţiile în care lucra pe o suprafaţă instabilă. Bărbatul a căzut de pe schelă, decedând pe loc. Cercetările continuă în acest caz pentru stabilirea exactă a circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Oficialii ArcelorMittal Galaţi susţin că vor oferi tot sprijinul autorităţilor pentru investigarea acestei cauze. "ArcelorMittal Galaţi transmite condoleanţe familiei muncitorului care şi-a pierdut viaţa astăzi, într-un accident de muncă, în timp ce lucra la Furnalul 5. Oferim sprijin autorităţilor pentru investigarea circumstanţelor tragicului accident", a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

Link to comment
Share on other sites

Ne-au adunat și pe noi la două jumate, amândouă schimburile, să ne informeze despre accident...

Sunt două variante. Prima, cea oficială, ar fi că muncitorul s-a suit pe o scară să taie țeava, pentru a face loc unei automacarale să intre în hală. Țeava era tensionată iar în momentul în care ultima porțiune a fost tăiată, teava a zvâcnit, împigând scara pe care era cățărat omul.

A doua variantă, e că omul era călare pe țeavă. La fel, țeava a zvâcnit și l-a aruncat jos pe muncitor, care nu era asigurat cu centura de siguranță.

Cică mai-marii combinatului s-au supărat așa de tare încât, pe moment, au renunțat la orice colaborare cu ICMRSG și cu firmele ce desfășoară activități în combinat...

Link to comment
Share on other sites

Cică mai-marii combinatului s-au supărat așa de tare încât, pe moment, au renunțat la orice colaborare cu ICMRSG și cu firmele ce desfășoară activități în combinat...

si cine ii mai sterge la fund pe viitor?

Link to comment
Share on other sites

Ajutor de la ICMRSG pentru familia muncitorului mort

Întreprinderea de Construcţii, Montaj şi Reparaţii Siderurgice (ICMRS) suportă toate cheltuielile de înmormântare a angajatului care a murit, marţi, în urma unui accident de muncă petrecut la Furnalul 5 din combinatul ArcelorMittal Galaţi. „ICMRS acoperă cheltuielile de înmormântare a fostului nostru coleg, precum şi pomana”, a declarat, ieri, vicepreşedintele sindicatului din întreprindere, Toader Ţebreanu. De asemenea, societatea îi acordă familiei îndoliate compensaţii financiare. „Familia primeşte 3.200 de lei, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă”, a spus Toader Ţebreanu.

Mitică Vida (41 de ani) lucra de circa două decenii la ICMRS ca sudor autogen. El făcea parte din echipa cu care ICMRS participa la reparaţia capitală a Furnalului 5 din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. Marţi dimineaţă, bărbatul a primit sarcina de a tăia o conductă aflată la aproape 5 metri înălţime. Mitică Vida s-a urcat pe una dintre schelele montate în jurul Furnalului 5 şi a început să lucreze, însă, la un moment dat, o bucată din conductă a cedat şi l-a dezechilibrat. Muncitorul a căzut în gol. Impactul cu solul i-a fost fatal. Inspectorii de muncă, ce anchetează cazul alături de procurori, au apreciat că suprafaţa de lucru, adică schela, era instabilă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ajutor_de_la_ICMRSG_pentru_familia_muncitorului_mort__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.