Jump to content

ArcelorMittal Galaţi a rămas fără materie primă din Rusia


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal Galaţi a rămas fără materie primă din Rusia

Combinatele ArcelorMittal din România au ramas fara materie prima, dupa ce monopolul Caile ferate ruse a impus interdictie la transporturile de carbune si minereuri via Rusia si Ucraina spre România, transmite portalul RosInvest.com. Interdictia se aplica pâna la 29 noiembrie inclusiv la orice transport de carbune si minereu care trece frontiera dintre Reni (Ucraina) si Giurgiulesti (Republica Moldova) cu livrare ulterioara la Galati si Larga.

Caile ferate ruse specifica faptul ca au impus interdictia cu avizul Cailor ferate române.

În acelasi timp, Caile ferate ruse nu explica motivele care au stat la originea acestei decizii. Nici ArcelorMittal nu a facut vreun comentariu în legatura cu respectiva interdictie.

http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/arcelormittal_galati_a_ramas_fara_materie_prima_din_rusia_94497.html

Link to comment
Share on other sites

ArcelorMittal Galaţi - Zvonuri pe ecartament larg

În ultimele zile au apărut mai multe informaţii legate de faptul că ArcelorMittal Galaţi ar avea dificultăţi în alimentarea cu materie primă primită pe calea ferată cu ecartament larg (din fosta URSS). Acesta au fost însă dezminţite de către oficialii companiei, care susţin că neînţelegerea a apărut după ce, pe platforma de la Galaţi, s-au impus lucrări de reparaţie la Culbutorul 4, acolo unde se descarcă vagoanele venite pe linia ferată cu astfel de ecartament.

Discuţiile au plecat de la un articol apărut în Ucraina şi preluat de către o agenţie românească de ştiri, articol în care autorul susţinea că există informaţii potrivit cărora căile ferate ruseşti ar fi limitat traficul furnizorului de materie primă al ArcelorMittal Galaţi pe anumite linii. Aceste lucruri au fost categoric respinse de către purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi. „Nu ne confruntăm cu dificultăţi în alimentarea cu materie primă adusă pe fluxul de calea ferată cu ecartament lat, tip C.S.I. De fapt, Culbutorul 4 de la unitatea noastră - echipament care descarcă vagoanele prin răsturnare - este oprit temporar pentru lucrări de mentenanţă. Combinatul a solicitat companiei de transport feroviar din Rusia să întrerupă temporar aducerea de materie primă prin acest flux. Transportul şi descărcarea peletelor şi minereului vor fi reluate imediat ce reparaţiile vor fi încheiate”, a susţinut Dorian Dumitrescu. Acesta a explicat faptul că, cel mai probabil, solicitarea de întrerupere temporară a furnizării materiei prime a fost interpretată eronat.

http://www.viata-libera.ro/articol-ArcelorMittal_Galati_-_Zvonuri_pe_ecartament_larg_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.