Jump to content

Primarul şi-a angajat avocat pe banii publici


dcp100168

Recommended Posts

Primarul şi-a angajat avocat pe banii publici

Cu toate că are o duzină de consilieri juridici angajaţi ai municipalităţii, primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, a preferat să-şi angajeze un avocat plătit din bani publici. Avocatul Georgeta Iordache îi asigură apărarea primarului Nicolae în nouă procese, împotriva unei firme de mansardări, şi a reuşit până acum să piardă patru dintre ele. Pentru aceste performanţe, avocatul este plătit din bugetul local cu zeci de mii de lei, fără ca primarul să fi obţinut acceptul Consiliului Local Galaţi. Dumitru Nicolae a ales această soluţie, după ce s-a ales şi cu un dosar penal la DNA Galaţi, în urma faptului că a încercat să obstrucţioneze lucrările de mansardare efectuate de constructorul ”Simetex”. În dorinţa de a-şi apăra arhitectul-şef şi directorul de la Urbanism, care încercau să determine reprezentanţii firmei de construcţii să ”cotizeze” pentru obţinerea autorizaţiilor necesare, Dumitru Nicolae a semnat ”ca primarul” un proces-verbal de amendă împotriva firmei Simetex. Amenda, semnată numai de primar şi fără avizul Serviciului Juridic, a constituit proba procurorilor DNA în legătură cu şantajul la care este supus patronul firmei de construcţii. Apărarea în toate procesele deschise de constructor împotriva instituţiei primar, pentru obţinerea autorizaţiilor necesare continuării lucrărilor de mansardare, este plătită acum de edilul şef al Galaţiului încălcându-se Legea administraţiei publice.

http://www.gandul.info/romania/primarul ... 46;2350239

Link to comment
Share on other sites

Aceeaşi ştire, în "varianta" Impact

Nicolae si-a angajat avocat din banii vostri fraierilor!

de Gelu CIORICI

Da, stimati contribuabili fraieri ce suntem, primarul Dumitru Nicolae a angajat-o ca avocat pentru cele 9 dosare cunoscute sub numele "Mansardarea Simetex", pe Georgeta Iordache, doamna cu casa de avocatura si staif de fosta decanita, dar si avocata pentru ziaristi de apa dulce, banii de onorariu fiind furati din banul public si nu din averea lui, Hagi Tudose fiind un mic plod pe langa Dumitru Nicolae. Primarul sfideaza din nou si incalca legea 215/2001, republicata in 2006, si-si angajeaza avocat pe banii bugetului public, fara sa aiba o aprobare-hotarare a Consiliului Local Municipal. Iata, el prefera sa calce legile in picioare decat sa bage mana in buzunar, leafa lui de circa 70 de milioane de lei fiind pentru multe IMM-uri o cifra de afaceri lunara de invidiat. Culmea este ca din cele 9 procese pe care i le-a intentat firma SC Simetex Tecuci, patru au avut deja termene cu avocata Iordache la bara, dar le-a pierdut pe toate cu un succes rasunator.

Cei prezenti in sala la cele 4 procese ne-au relatat ca avocatul are o retorica tip ciorba de limba si ca abuzeaza de tertipuri procedurale, face teatru ieftin si invoca motive de neconstitutionalitate. In acest timp, cei vreo 14 jurist-consult din Primarie, dimpreuna cu directorul acestei Directii Juridice, madam Titi Patruta lustruiesc mangalul, incaseaza lefuri si prime nesimtite din banii contribuabilului, iar Nicolae angajeaza ilegal avocat din acelasi ban public. Sigur, primarul Silviu Vlasie are teoria lui despre Directia Juridica, pe care i-a impus-o si lui Nicolae, dar despre asta, data viitoare. Deocamdata mai trebuie spus ca Nicolae a fost citat la DNA zilele trecute, dar s-a dat plecat din oras. Si mai trebuie spus ca rechizitoriul DNA intocmit in dosarul penal 2550/P/2007, vizandu-le pe arhitectul-sef, Eleonora Marin, si pe sefa serviciului Avizari, Gabriela Mirea, amanta lui Vlasie, tot director al Directiei de Urbanism, chit ca-i suspendat, madam Marin il da pe primar in gat, la greu. Deci, nu-i exclus ca DNA sa ceara si in cazul lui trimiterea in judecata.

Leafa: 70 milioane; Conturi: 50.000 euro; Bijuterii: juma de kil; Terenuri: 16,505 hectare

Bun. Nicolae are venituri lunare cat n-avem multi dintre noi venituri anuale. Foarte bine, n-are decat sa manance mai multi cartofi prajiti, carati cu catarola de un jeg de consilier local, un linge-blide care nu mai stie pe sub pielea cui sa mai intre, numai sa-i creasca si lui burta si conturile. Haideti sa ne uitam in declaratia lui de avere, care-i falsa, nesemnata si nedatata. Dar mai intai sa privim facsimilul nr.1, care reprezinta o declaratie data la DNA in 3 octombrie 2007. Observati ca el isi declara domiciliul in "Str. Rosiori, nr.12 - bloc G2, ap.41". In facsimil 2, extras din declaratia de avere a lui Nicolae, rezulta din capitolul "Cladiri", ca el are doar un apartament de 72 mp, dobandit in 1994, cu o valoare de impozitare de 564 de milioane de lei vechi. Chiar, un apartament cu trei camere, la etajul doi, in blocul "Dafin" de pe Faleza se vinde lejer de la 2,5 miliarde de lei in sus. Dar falsul consta in faptul ca nu-si declara garsoniera de la G, unde declara la DNA, ca domiciliaza. Ca-i zgarcit, e calitatea defecta a lui, sau defectul lui stricat, dar ca incalca legea si-si bate joc de banii contribuabililor angajandu-si avocat pe banii nostri, e treaba noastra, cat inca mai e primar. In concluzie, el a mostenit 16,5 hectare de teren agricol si are la Barbosi o gradina de 540 mp. Mai declara ca are o Dacia din 1977 (pariez ca in 30 de ani n-are la bord 30.000 km!), un garaj, 500 de grame bijuterii din aur si un depozit bancar in valoare de 50.000 de euro. In atari conditii, sunt sigur ca v-ati saturat sa mai tot votati asemenea primari "gospodari, saraci si cinstiti" ca de-alde neica Nicolae, ins care devalizeaza bugetul public si care n-a facut nimic serios, temeinic si de viitor in cei opt ani de mandat. Sa va fie rusine, domnule primar, ca sunteti om in varsta si fara frica lui Dumnezeu!

http://www.impact-est.ro/?module=disp_s ... ormat=html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.