Jump to content

Asociatul sindicalistului Petcu de la Sănătate, contract cu Spitalul Judeţean Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Asociatul sindicalistului Petcu de la Sănătate, contract cu Spitalul Judeţean Galaţi

Renamed Farma, firma asociatului lui Marius Petcu, președintele sindicatului din Sănătate (Federația Sanitas) are contracte în valoare de aproximativ 7 milioane de RON cu instituții medicale din subordinea Ministerului Sănătății.

Contractele dintre Renamed și instituțiile medicale au fost încheiate în perioada 2008 – 2010 și au ca obiect furnizarea de materiale pentru dializă sau întreținerea de aparatură medicală. Astfel, firma familiei Duțescu a cîștigat licitații la urmatoarele instituții: Institutul Național de Hematologie Transfuzională, Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, Spitalul General CF Ploiești, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Județean Deva și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”. Cel mai important contract a venit de la Spitalul Județean Craiova și a fost atribuit în august 2009, avînd ca obiect furnizarea de materiale sanitare în valoare de 3,36 milioane RON.

...

Spitalul “Sf. Apostol Andrei” din Galați a umplut conturile Renamed Farma cu aproximativ 1,5 milioane RON, prin contracte atribuite în 2008 și 2009, pentru “consumabile dializă”.

Acționarii Renamed Farma sînt Dan și Sofia Steluța Duțescu. Cei doi împart în mod egal acțiunile societății, iar administrator al acesteia este soția. Soții Duțescu și sindicalistul Marius Petcu sînt asociați în alte patru firme. Este vorba despre Renamed Nefrodiamed, Renamed Dialcare, Renamed Nefrodial și Renamed Medical Service II. Prin toate aceste firme se derulează afaceri în domeniul medical.

Revista “Kamikaze” a dezvăluit în exclusvitate că în 2009 Petcu a avut venituri de 500.000 de RON. De asemenea, el mai deține cinci terenuri, dintre care unul de aproape două hectare în Snagov, trei case și conturi de 160.000 de euro și 650.000 de RON (ale lui și ale soției). Petcu este unul dintre cei care insistă că sindicaliștii nu trebuie să-și declare veniturile, averea sau afacerile. Acum ați înțeles și de ce.

http://www.kamikazeonline.ro/2010/11/asociatul-sindicalistului-petcu-de-la-sanatate-contracte-de-7-milioane-cu-sanatatea/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

DNA anchetează modul cum Spitalul de Urgenţă din Galaţi a plătit 1,5 milioane de lei firmei lui Marius Petcu

Renamed Farma, firma asociatului lui Marius Petcu, preşedintele sindicatului din Sănătate ("Sanitas") are contracte de peste 7 milioane de lei cu spitalele de stat. Spitalul gălăţean a "contribuit" cu 1,5 milioane de lei, iar plăţile fac obiectul unei anchete a DNA. Vă reamintim că Petcu a fost arestat, joi, pentru luare de mită.

Contractele dubioase dintre Renamed şi spitale au fost încheiate în perioada 2008 - 2010 şi au ca obiect furnizarea de materiale pentru dializă sau întreţinerea de aparatură medicală. Firma a câştigat licitaţii la următoarele instituţii: Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, Spitalul General CF Ploieşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul Judeţean Deva şi Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila". Cel mai important contract a venit de la Spitalul Judeţean Craiova şi a fost atribuit în august 2009, având ca obiect furnizarea de materiale sanitare în valoare de 3,36 milioane lei. Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi a cotizat în conturile Renamed Farma cu 1,5 milioane lei. Contracte au fost încheiate pentru anii 2008 și 2009 şi se referă la consumabile pentru dializă.

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, este subiectul unei investigaţii în curs a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit unor surse oficiale. Anchetatorii anticorupţie l-ar fi prins în flagrant delict pe Marius Petcu în timp ce primea mită câteva zeci de mii de euro, au declarat sursele citate. Pe de altă parte, în 16 februarie, Agenţia Naţională de Integritate informa că 15 lideri sindicali sunt vizaţi în verificările sale, printre aceştia fiind şi Marius Petcu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Afaceri_bolnave_in_Sanatate-_Spitalul_de_Urgenta_din_Galati_a_platit_1-5_milioane_de_lei_firmei_liderului_sindicatului_Sanitas_0_450555050.html

Link to comment
Share on other sites

Liderul Sanitas, furnizor de bază al Spitalului de Urgenţă Galaţi

Anchetarea lui Marius Petcu a scos la iveală contractele firmelor sale cu cea mai mare unitate sanitară din Galaţi. În ultimii trei ani, către Renamed, firma în care este asociat Marius Petcu, au fost viraţi pentru materiale consumabile peste 440.000 lei.

În timp ce Spitalul de Urgenţă Galaţi se zbate într-o sărăcie lucie, fiind la un pas de închidere la finele anului trecut, iar pacienţii sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar chiar şi pentru câţiva centimetri de pansament, conducerea unităţii se aprovizionează de la firma influentului lider al Federaţiei sindicale Sanitas.

Renamed, pe lista neagră

Renamed Farma este una dintre firmele în contul căreia au intrat în ultimii trei ani, viraţi de Spitalul de Urgenţă, peste 470.000 de lei. Printre acţionarii acesteia se numără Marius Petcu, preşedintele Sanitas. Cu aceşti bani s-au plătit diferite materiale consumabile pentru secţia Hemodializă. Astfel, în anul 2008, Spitalul de Urgenţă Galaţi virat în conturile Renamed 290.000 de lei. „Spitalul din Galaţi nu a avut un contract cu Marius Petcu, ci cu firma Renamed. Contractele au fost încheiate în urma unor licitaţii supravegheate de Direcţia de Finanţe. În acelaşi timp, aceste contracte au fost verificate”, afirmă dr. Călina Lazarovici, managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Tot consumabilele pentru dializă au reprezentat obiectul unui al doilea contract încheiat în 2009 între Spitalul de Urgenţă şi Renamed, în valoare de 146.704, 64 lei. Banii pentru consumabilelede la Renamed au fost viraţi în tranşe după cum urmează: 27.950,24 lei (15 ianuarie 2009), 25.674,01lei (17 februarie 2009), 23.900,43 (24 martie2009), 26.176,66 lei (24 aprilie 2009), 21.690,4 lei (18 mai 2009), 14.492,78 lei (12 iunie2009), 2.557,54 lei (07 octombrie 2009), 4.262,58 (9 decembrie 2009). Totuşi managerul Spitalului de Urgenţă vorbeşte despre o sumă substanţial mai mică. „În 2009, valoarea contractului a fost de 60.000 de lei. Au participat la licitaţii nouă firme şi Renamed a câştigat. S-au cumpărat produse consumabile pentru dializă”, a precizat Călina Lazarovici, managerul spitalului.

Sume de bani virate către Renamed apar şi în lista plăţilor făcute anul trecut furnizorilor spitalului. Tranşele de bani au fost: 9.377,67 lei (1 februarie 2010), 9.022,46 lei (26 februarie 2010), 7.672,64 lei (2 aprilie 2010) şi 8.880,37 lei (10 mai 2010). Directorul spitalului afirmă însă că, în 2010, nu au mai fost încheiate contracte cu firma liderului Sanitas: „Anul trecut firma Renamed nu a mai participat la licitaţii. Nu există contracte între spital şi firma Renamed".

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Liderul_Sanitas-furnizor_de_baza_al_Spitalului_de_Urgenta_0_453554733.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.