Jump to content

Focar de rujeolă în judeţul Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Focar de rujeolă în judeţul Galaţi

Un copil a murit după ce a fost confirmat cu rujeolă, alte 65 de cazuri au fost confirmate la toate grupele de vârstă, iar 80 sunt în investigare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Geza Molnar. "Avem o problemă care ne îngrijorează, iar aceasta este legată de creşterea numărului cazurilor de rujeolă în Moldova şi Maramureş, respectiv Paşcani, Galaţi, Roman, Maramureş, precum şi în Bucureşti. Cazurile au fost înregistrate la toate grupele de vârstă, iar decesul a survenit la un copil", a precizat consilierul ministrului. Acesta a spus că majoritatea cazurilor au fost identificate în comunităţile rome, probabil din cauză că acestea nu au fost imunizate împotriva maladiei.

În Galaţi sunt 19 cazuti în zona Toflea - Brăhăşeşti

Link to comment
Share on other sites

Aproape 20 cazuri de rujeolă în ultimele trei săptămâni

Aproape 20 cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în ultimele trei săptămâni, în două localităţi din judeţul Galaţi, a declarat reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Moise, care a precizat, în prezent, că nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce priveşte răspândirea bolii. Potrivit coordonatorului delegat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dr. Liliana Moise, în localităţile Toflea şi Brăhăşeşti, judeţul Galaţi, au fost înregistrate 19 cazuri de rujeolă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul DSP Galaţi a spus că nu este vorba despre cazuri grave, precizând că, până în acest moment, nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce priveşte răspândirea bolii. "Au fost diagnosticate 19 cazuri la copii din comunităţi din Toflea şi Brăhăşeşti. Niciunul dintre pacienţi nu a prezentat complicaţii, astfel că unii dintre copii sunt internaţi al Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, iar alţii sunt izolaţi la domiciliu. Durata de vindecare depinde de la caz la caz, însă în aceste cazuri vorbim despre o perioadă de o săptămână sau două", a declarat dr. Liliana Moise. Aceasta a mai spus că nu există date care să indice o situaţie gravă şi că, în ultimele zile, nu a mai fost confirmat niciun astfel caz.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Focar de rujeolă la Galaţi, în primele luni ale anului

Aproape 700 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în 12 judeţe, în primele patru luni ale anului, boala evoluând în comunităţi care au refuzat vaccinarea, informează, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Autorităţile sanitare au confirmat, de la începutul anului şi până în prezent, 695 de cazuri de rujeolă în 12 judeţe.

Cele mai multe cazuri de rujeolă, 226, au fost înregistrate în judeţul Maramureş. Un alt focar a fost confirmat în judeţul Bihor, unde au fost înregistrate 174 de cazuri. Celelalte focare au fost confirmate în judeţele Sălaj (87), Arad (80), Satu Mare (54), Ialomiţa (21), Galaţi (16), Cluj (14), Prahova (nouă), Neamţ (opt), Ilfov şi Sibiu (câte trei).

Potrivit Ministerului Sănătăţii, o caracteristică a acestor focare de rujeolă este faptul că au debutat şi evoluează în comunităţi în care vaccinarea copiilor a fost refuzată sistematic de-a lungul timpului şi în comunităţi greu accesibile, motiv pentru care cea mai importantă măsură de intervenţie a constituit-o iniţierea şi derularea unor campanii suplimentare de vaccinare cu RRO la copii nevaccinaţi sau incomplet vaccinaţi (cu vârste între şapte luni şi şapte ani), în zonele afectate. Astfel, au fost vaccinaţi 4.583 de copii.

Link to comment
Share on other sites

DJSP Galaţi neagă existenţa epidemiei de rujeolă

Geza Molnar, consilierul personal al ministrului Sănătăţii, a anunţat în cursul acestei săptămâni că Galaţiul se află printre judeţele în care incidenţa rujeolei a crescut. „Avem o problemă care ne îngrijorează, iar aceasta este legată de creşterea numărului cazurilor de rujeolă în Moldova şi Maramureş, respectiv Paşcani, Galaţi, Roman, Maramureş, precum şi în Bucureşti. Cazurile au fost înregistrate la toate grupele de vârstă, iar decesul a survenit la un copil”, a afirmat consilierul.

Directorul-executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea, a precizat: „Această apreciere nu este făcută în contextul vreunei creşteri a numărului de cazuri de rujeolă din prezent. Este adevărat că la finele anului trecut am înregistrat 40 de cazuri, dar la nivelul judeţului Galaţi, nu al municipiului. Nu se poate spune că o zonă a fost mai afectată decât alta. Am încercat să luăm măsurile necesare în acel moment, vaccinarea fiind devansată. În mod normal, imunizarea programată pentru luna mai a fost realizată în luna martie. Nu ne confruntăm, în acest moment, cu nicio situaţie deosebită din punct de vedere epidemiologic”.

Acest lucru nu înseamnă că medicii şcolari şi cei de familie nu au motive de vigilenţă şi nici că putem să ignorăm vaccinarea antirujeolică de care copilul trebuie să beneficieze mai întâi între 13 şi 15 luni, apoi în clasa întâi, deci la vârsta de 7 ani.

http://www.viata-libera.ro/articol-Varicela_da_rujeola_ba_2.html

Link to comment
Share on other sites

UE doreşte eradicarea rujeolei în cel mult doi ani

„Scopul declarat al Organizaţie Mondiale a Sănătăţii este de a reduce incidenţa anumitor afecţiuni şi chiar de a le eradica. Spre exemplu, poliomielita a scăzut în ultimii 10 ani cu 99 la sută, iar rujeola cu 78 la sută. Scopul UE este de a eradica rujeola până în 2012-2013. Din nefericire, în anul 2010 au existat la nivel naţional câteva focare de rujeolă. Galaţiul s-a înscris şi el pe această hartă, înregistrându-se aproximativ 40 de cazuri de rujeolă, motiv pentru care campania de vaccinare care se efectuează la clasa I a fost devansată din luna mai pentru luna martie”, precizează dr. Valentin Boldea, directorul-executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Proba_de_vaccinare-viteza_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.