Jump to content

O familie cu şapte copii a fost evacuată în stradă din cauza datoriilor


dcp100168

Recommended Posts

O familie cu şapte copii a fost evacuată în stradă din cauza datoriilor

Familia Ciuraru trăieşte sub cerul liber de peste săptămână, după ce a fost evacuată dintr-o locuinţă ce aparţine Primăriei Galaţi. Cei opt membri au locuit cu chirie în imobilul de pe strada Nicole Bălcescu 118, vreme de şapte ani. Ei au fost aruncaţi în stradă, pe 11 noiembrie, de executorul judecătoresc Laura Paraschiv Munteanu pentru că nu şi-a achitat chiria şi utilităţile. Şi-au montat un cort chiar în faţa casei din care au fost evacuaţi. „Aici dormim, în stradă. E greu, dar nu avem ce să facem. Aş dori să fim ajutaţi cumva. De câteva zile suntem în situaţia asta”, ne-a declarat Eugenia Ciuraru, 47 de ani, capul familiei. „Suntem şapte minori care stau în stradă, alături de mama noastră care este bolnavă. Am dori ca Primăria să ne ajute cumva”, s-a plâns Ana-Maria Ciuraru, 14 ani.

De situaţia familiei Ciuraru sunt interesaţi şi vecinii care recunosc că familia are datorii, dar spune că municipalitatea nu acţionează corect. „Deasupra mea stă familia Şerban, formată din doi fraţi. Şi ei au restanţe la plata chiriei, dar pe ei nu i-a dat nimeni afară. Nu au curaj pentru că sunt mai violenţi. În schimb această familie, cu copii şi cu mama lor paralizată în stare gravă, a fost scoasă în stradă. Nu este normal. Ori se aplică aceeaşi regulă pentru toţi, ori nu”, ne-a explicat doamna ce s-a recomandat Chereşcă.

În replică, autorităţile locale susţin că familia Ciuraru avea la data evacuării un debit restant de aproximativ 9.769 lei, reprezentând chirie. "Comportamentului neadecvat al membrilor familiei Ciuraru, neplata chiriei şi a utilităţilor, scandalurile şi degradarea spaţiului produsă de aceştia au condus la rezilierea contractului”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Imobilul situat în srada Nicolae Bălcescu nr.118 figurează în patrimoniul municipiului Galaţi cu numărul de inventar 11.397.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/O_familie_cu_sapte_copii_a_fost_evacuata_in_strada_din_cauza_datoriilor_0_374363062.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.