dcp100168 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Fătuloiu, despre moartea suspectă a două persoane care lucrau cu CheluSecretarul de stat Dan Fătuloiu a declarat la Antena 3 că există cel puţin două persoane care au lucrat alături de Cătălin Chelu care au murit în condiţii suspecte. Acesta a mai precizat că gruparea mafiotă din care face parte Chelu grupare foloseşte "mijloace dure". "Ceea ce mi se pare înfricoşător este că este o doamnă Luminiţa, s-a folosit numele ei, care a fost folosită ca săgeată în privatizarea unor societăţi pe care le falimenta după care le vindea pe piaţa imobiliară. Această femeie a murit într-o noapte în condiţii suspecte. Am cerut dosarul şi îl trimit la Parchet să îl redeschidă pentru că expertiza spune defecţiuni tehnice. Se foloseşte această metodă: desfac furtunul de la frână. Mai există un cetăţean care s-a aruncat de la etajul opt. Verific acum. Deja ne ducem spre o grupare mafiotă care foloseşte mijloace destul de dure", a spus Fătuloiu.http://www.realitatea.net/fatuloiu-despre-moartea-in-conditii-suspecte-a-doua-persone-care-aveau-legaturi-cu-chelu_774955.html
dcp100168 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Cătălin Chelu, un afacerist cu aură de cap al lumii interlopeConform spuselor celor care locuiesc în imediata vecinătate a lui Cătălin Chelu, acesta ar fi mai degrabă cap mafiot decât afacerist cinstit. În acest moment, Cătălin Chelu, omul de afaceri gălăţean arestat în cazul „Mită la Interne” deţine cel puţin de patru locuinţe în Galaţi. Una dintre acestea se află pe strada Alexandru Cernat.Singura persoană din familia controversatului afacerist care a putut fi contactată de reporterii cotidianului „Adevărul de Seară” a fost tatăl vitreg al acestuia, Cezar Rimer, care a negat inclusiv faptul că şi-ar cunoaşte fiul vitreg. „Nu am auzit de Chelu, nu ştiu cine este, nu pot să comentez motivele arestării sale”, a declarat acesta, în timp ce ieşea din casa deţinută de Chelu pe strada Alexandru Cernat, într-o zonă bună a Galaţiului.Pe de altă parte, vecinii ne-au confirmat faptul că cel cu care tocmai stătusem de vorbă era tatăl vitreg al lui Cătălin Chelu, Cezar Rinder. „Familia Chelu stă aici de vreo şase-şapte ani. Nu am avut prea multe de a face cu ei. Nici măcar bună-ziua nu dau. Ştiu doar că la un moment dat parcau aici, pe stradă cinci maşini, de nu avea nimeni cum să mai intre în curte”, a spus Tofan Comănescu, proprietarul casei sitate vis a vis de vila lui Chelu.Un alt vecin, care a dorit să rămână anonim, de frica unor eventuale represalii din partea familiei lui Chelu a relatat o poveste desprinsă parcă din filmele cu mafioţi. „Într-o noapte, chiar după ce se mutase Chelu aici, mai multe maşini au parcat în faţa casei şi au aruncat cu sticle cu benzină în curte. Cred că a fost o reglare de conturi”, a explicat omul.Casa cu anteneO altă proprietate a unuia dintre cei mai importanţi jucători la Bursă din România se adlă pe strada Prunari, situată în apropierea Stadionului Oţelul. O cocioabă dărăpănată, care are însă acoperiuşul tapetat de antene satelit, reprezintă locul de unde şi-a început afacerile Chelu, ca patron de firmă care oferea gălăţenilor televiziune prin cablu. „Chelu nu cred că a trecut de mai mult de două ori pe aici în ultimii ani. Prin 1993, când a dat drumul la afacere mi-a cerut curent ca să-şi sudeze antenele. Nici până în ziua de azi nu a plătit ce a consumat”, a povestit George Vizitiu, un geamgiu ce-şi are afacerea situată în imediata apropiere a proprietăţii lui Chelu.Deşi era clar că în casa respectivă se află cel puţin o persoană, nimeni nu a avut curajul de a ieşi să stea de vorbă cu reprezentanţii presei.Cea de-a treia proprietate a lui Cătălin Chelu este casa situată în cartierul Micro 17, pe strada Narciselor, printre magherniţe şi blocuri muncitoreşti, iar acolo locuieşte împreună cu întreaga familie. În momentul în care am ajuns în faţa porţii, din casă a ieşit acelaşi Cezar Rinder, care cu numai câteva ore mai devreme ne declarase că nu-l cunoaşte pe Cătălin Chelu. De această dată, tatăl vitreg al omului de afaceri nu a dorit să mai declare nimic.Vecinii familiei Chelu, care locuiesc în această zonă spun că deşi nu intră prea mult în contact cu vecinii, familia omului de afaceri ar fi una liniştită, care nu a creat vreodată probleme în zonă.Casa din buricul târguluiUna dintre cele mai controversate proprietăţi aflate în posesia lui Chelu este casa din Aleea Trandafirilor, adică la 20 de metri de intersecţia străzilor Gării şi Domnească. Vila, construită în deceniul doi al secolului trecut a avut o poveste incredibilă după Revoluţie. După ce a intrat în posesia lui Marcel Păduraru, unul dintre rivalii din afaceri lui Chelu, casa a ajuns în cele din urmă la Chelu, după ce acesta a câştigat-o la masa de poker.Mircea Teodorescu, un om care locuieşte de mai bine de 50 de ani pe Aleea Trandafirilor cunoaşte întreaga poveste a casei. „Casa o are de câţiva ani, doi-trei ani cred. A luat-o de la Marcel Păcuraru. Nu trece pe aici, de fapt în casa asta dorm uneori şi boschetarii. Nu l-am văzut niciodată pe Cătălin Chelu pe aici. Are şi piscină alături. În urma unei datorii la masa rotundă către Cătălin Chelu, Păduraru i-a dat această casă”, a povestit bătrânul.„Mai vine aici din când în când doamna Laura, prima soţie a lui Marcel Păcuraru. Nu ştiu ce treabă mai are, dar mai trece din când în când pe aici”, ne-a declarat Vasile Stratulat, un alt vecin al lui Chelu.Ca o picanterie, actuala soţie a lui Marcel Păcuraru este chiar fosta doamnă Chelu, Corina.Conform experţilor imobiliari, valoarea celor patru proprietăţi şi terenul aferent se ridică la peste un milion de euro.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Reportaj-_Catalin_Chelu-un_afacerist_cu_aura_de_cap_mafiot_0_377362381.html
dcp100168 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Igaş: Fătuloiu trebuie să spună public cine sunt cei care au contribuit la scurgerea de informaţiiDan Valentin Fătuloiu trebuie să spună public cine sunt cei care au contribuit la scurgerea de informaţii din Ministerul de Interne şi să ajute la prinderea acestora, a declarat, marţi, ministrul Traian Igaş, după ce a anunţat demiterea acestuia şi a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă. "Fătuloiu trebuie să spună în perioada imediat următoare, public, şi să ajute la a-i prinde pe cei care au contribuit la scurgerea de informaţii din MAI", a spus Igaş.Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a anunţat, marţi, eliberarea din funcţie a secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu, precum şi a lui Petre Tobă, şefului Poliţiei Române, în urma verificărilor declanşate în scandalul de la Piatra Neamţ. Igaş a spus că Liviu Popa, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI, va prelua postul de şef al Poliţiei Române, în locul lui Petre Tobă, iar Ioan Dascălu, ataşat de Interne la Ambasada României din Marea Britanie, pe cel al secretarului de stat în MAI, în locul lui Dan Valentin Fătuloiu.
dcp100168 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Chelu vrea acasă, la cei cinci copiiArestat pentru ca i-a dat chestorului-sef Fatuloiu o sacosa plina cu bani, chiar in fata Ministerului Administratiei si Internelor, ca sa scape de niste dosare penale, Catalin Chelu incearca sa-i impresioneze pe judecatori, atingandu-i la coarda sensibila. Avocatul Romeo Cosma, care il apara pe Chelu, a contestat masura arestarii preventive invocand, printre alte motive, faptul ca afaceristul galatean nu suporta regimul de detentie, fiindca sufera de o afectiune cardiaca si, mai mult, are de crescut cinci copii. "Clientul meu sufera de o cardiopatie ischemica, inima lui functioneaza la 30% din capacitate. Catalin Chelu are cinci copii si cel de-al saselea urmeaza sa vina pe lume, sotia lui fiind insarcinata", a declarat Cosma, care este avocatul lui Chelu inca din anul 1998.http://www.cancan.ro/actualitate/intern/chelu-vrea-acasa-la-cei-cinci-copii-135076.html
dcp100168 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Valerica Budeanu, fost director la Mecanică Rotes Târgovişte, este femeia despre care vorbeşte chestorul Fătuloiu că ar fi fost asasinatăValerica Budeanu a fost unul dintre oamenii de încredere ai afaceristului Cătălin Chelu, cel care a încercat să-l mituiască pe chestorul Valentin Fătuloiu. Femeia despre care vorbeşte chestorul Fătuloiu că a decedat în condiţii suspecte într-un accident de circulaţie a fost o vreme preşedinta Consiliului de Administraţie de la SC Mecanică Rotes S.A. Târgovişte.Surse care au dorit să le păstrăm anonimatul ne-au spus că tragedia s-a întâmplat în octombrie 2006. Valerica Budeanu venise la Târgovişte de la Bucureşti. Era obosită şi destul de supărată. Înainte de a intra în curtea societăţii fusese la Poliţie pentru a da unele declaraţii cu privire la o serie de abuzuri comise de Chelu. „Era supărată, trebuia să intrăm în negocieri sindicale. Am aflat că are şi ceva probleme la maşină. Şoferul nostru a dus autoturismul la un service auto. Nu ştiu ce reparaţii s-au făcut”, spune sursa noastră.Cert este că, în jurul orei şase, Valerica Budeanu s-a urcat la volan şi a plecat spre Galaţi. Pe o şosea din Brăila a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat într-un copac de pe marginea carosabilului. Valerica Budeanu a murit pe loc.http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Valerica_Budeanu-fost_director_la_Mecanica_Rotes_Targoviste-este_femeia_despre_care_vorbeste_chestorul_Fatuloiu_ca_ar_fi_fost_asasinata_0_377362635.html
dcp100168 Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 Şeful Vămii Galaţi îl acuză pe Chelu că a preluat ilegal firma unde el era director economic în 2008Actualul şef al Vămii Galaţi, Petrică Munteanu, fost director economic al societăţii Plase Pescăreşti din Galaţi, susţine că această societate a fost preluată ilegal, prin violenţă, de către Cătălin Chelu, şi că în 2008 oamenii acestuia l-ar fi sechestrat în biroul său. Petrică Munteanu susţine că "interpuşi" ai lui Cătălin Chelu au folosit violenţa şi au încercat intimidarea celor care conduceau societatea respectivă în anul 2008, pentru a putea intra în posesia pachetului majoritar de acţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.Munteanu a povestit că, în momentul în care societatea Plase Pescăreşti SA Galaţi a devenit "închisă", în sensul că acţiunile nu au mai putut fi preluate de pe Rasdaq, au început "presiuni" din partea lui Cătălin Chelu, care deţinea deja 14 la sută din acţiuni şi care încerca să preia pachetul majoritar.Potrivit declaraţiilor lui Petrică Munteanu, Chelu încerca să înregistreze 52 de contracte prin care îşi majora aportul propriu la societate. Acest lucru a fost respins de către conducerea de atunci a societăţii gălăţene, care a formulat şi plângere la DIICOT, considerând contractele respective ca fiind false.Presiunile au continuat şi au mers până într-acolo încât, susţine Munteanu, oamenii lui Chelu au recurs la acte de violenţă pentru a-i intimida pe reprezentanţii acţionarilor majoritari. "Legal nu se mai puteau prelua acţiuni decât între angajaţii societăţii. S-a recurs însă la alte metode, aşa încât în 1 august 2008 au fost angajaţi ilegal, cu contracte de part-time, patru dintre oamenii lui Chelu. Este vorba despre Bunu Antonel, Gabriel Constantinescu, Ionel Mitu şi Petru Mihalcea. Aceştia au mers la unul dintre reprezentanţii acţionarilor, doamna Doina Galiţă, şi i-au cerut să înregistreze acţiuni pe care susţineau că le-au cumpărat. Doamna Galiţă a refuzat să facă acest lucru şi a fost lovită. Există şi buletin medico-legal", a susţinut Munteanu.Fostul director economic al societăţii Plase Pescăreşti din Galaţi a spus că un alt episod s-a consumat atunci când în biroul său ar fi intrat oamenii lui Cătălin Chelu care nu i-ar fi permis să iasă din încăpere, încercând să-l intimideze. "Am sunat de şapte ori la 112, iar după ceva timp au apărut şi poliţişti de la Secţia 1 Galaţi, care la finalul acţiunii lor nici măcar nu au încheiat un proces-verbal. S-a încercat astfel muşamalizarea cazului", a mai spus Munteanu.Acesta a adăugat că au mai existat acţiuni prin care au fost convocate adunări generale şi s-au înregistrat diverse documente false. "Pe 4 septembrie 2008, au venit cu mascaţii, agenţi de pază ai unei societăţi care avea licenţa de funcţionare expirată, Crotal Security, şi au încercat să ne intimideze, au spart biroul. În prealabil, agenţii care erau angajaţi să asigure paza la societatea noastră fuseseră chemaţi la poliţie şi ameninţaţi că pot ieşi de pe piaţă dacă încearcă să riposteze. Bineînţeles că nu au ripostat. Noi am scăpat atunci de bătaie cu fuga printre blocuri", a mai spus Munteanu, explicând că miza a fost, de fapt, preluarea unei societăţi (singura din ţară care producea plase pescăreşti) care deţine o suprafaţă de aproximativ două hectare de teren în zona Mazepa din Galaţi, zonă situată aproape de centrul oraşului.În urma acestor incidente, potrivit lui Petrică Munteanu, au fost înregistrate mai multe plângeri. Una dintre acestea, cu numărul 394/P/2008, se află la DIICOT structura centrală, iar alte trei dosare în care se care reclamă comiterea mai multor infracţiuni s-ar afla la DIICOT Galaţi.În afară de acestea, reprezentanţii Parchetului Judecătoriei Galaţi au confirmat existenţa unui dosar 2010/P/2010, aflat în cercetare, care îl vizează pe Gabriel Constantinescu, unul dintre apropiaţii lui Cătălin Chelu. Împotriva acestuia, a fost depusă o plângere în care Constantinescu este acuzat de fals sub semnătură privată şi abuz în serviciu într-un conflict cu reprezentanţii SC Plase Pescăreşti SA. "Dosarul se află în cercetare în acest moment, urmând ca procurorul de caz să ia o decizie", a declarat Liliana Constanda, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Costanda a mai precizat că nu poate da în acest moment mai multe informaţii despre conţinutul dosarului, câtă vreme nu s-a formulat un rechizitoriu, iar cercetarea nu este încheiată.
dcp100168 Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Cătălin Chelu: Dan Fătuloiu mă şantaja încă din 2009; am avut cu el patru întâlniriCătălin Chelu a spus, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă recursul la arestarea sa preventivă pentru că i-ar fi oferit mită lui Dan Valentin Fătuloiu, că acesta a început să-l şantajeze încă din 2009, după ce a câştigat acţionariatul Alprom, spunându-i că "nu e loc pentru el în Piteşti". Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu le-a spus magistraţilor Curţii de Apel Bucureştui că Dan Valentin Fătuloiu ar fi început un şantaj sistematic la adresa sa după ce a aflat că a câştigat acţionariatul combinatului Alprom din Piteşti. Chelu le-a arătat judecătorilor că încă de la o primă întâlnire, din anul 2009, dintre el şi Dan Valentin Fătuloiu, "la un bar din Piteşti", acesta i-ar fi spus "du-te, lasă-ne, că aici nu-i loc, sunt alţi patroni deştepţi". Potrivit declaraţiei lui Chelu, au existat alte trei întâlniri cu fostul secretar de stat. Chelu a precizat că în timpul acestora Fătuloiu a fost cel care a pus mereu problema remiterii unor bani, după ce anterior i-ar fi adus la cunoştinţă că are probleme de natură penală.Curtea de Apel Bucureşti judecă, joi, contestaţiile lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea faţă de deciziile de arestare preventivă a lor pentru 29 de zile în dosarul "mită la MAI".
dcp100168 Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Cei patru acuzaţi în dosarul "mită la MAI" rămân în arestCei patru acuzaţi din dosarul "mită la MAI" vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv, ca urmare a deciziei de joi a Curţii de Apel Bucureşti (CAB), care a respins contestaţiile inculpaţilor.În cazurile a doi dintre inculpaţi, Ştefan Badea şi Gabriel Constantinescu, CAB a admis în parte recursurile lor, în sensul că a făcut o precizare privind unul din temeiurile în baza căruia s-au emis mandatele de arestare preventivă pe numele lor de către Tribunalul Capitalei. CAB a considerat că unul din temeiuri, din cele două invocate de procurori, nu există.Tribunalul Bucureşti a decis, duminică dimineaţă, arestarea preventivă a lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea. Sentinţa a fost atacată de cei patru cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
dcp100168 Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Afacerile ilegale şi abuzurile miliardarului Chelu erau protejate de poliţiştiScandalul privatizării firmei Plase Pescăreşti a scos la lumină şi oamenii din spatele lui Cătălin Chelu. Deşi clanul Chelu a intervenit armat în plină zi, cu mascaţi ai firmei de pază Crotal Security, instituţiile statului nu au intervenit.Afacerile lui Cătălin Chelu au în spate o întreagă reţea care îi asigura libertatea de a acţiona în forţă chiar şi în plină zi. O parte dintre piesele acestui puzzle se regăsesc printre cadrele din poliţie. În cazul scandalului de la SC Plase Pescăreşti SA, cinci agenţi şi trei comisari de poliţie au fost sancţionaţi pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu în urma unei verificări a Corpului de Control al Ministerului de Interne.Poliţia, scut pentru CheluNumele celor cinci poliţişti reprezintă un secret bine păstrat de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi. „Am primit solicitarea dumneavoastră şi o să vă răspund, dar asta când voi avea timp", ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Totuşi, în declaraţiile martorilor şi în plângerile înaintate către DIICOT, apar şi numele unor poliţişti care au acţionat suspect în favoarea clanului Chelu.Unul dintre aceştia este Sarandea Sârbu, fost ofiţer la Poliţia Economică. „Sârbu venea la mine şi mă ameninţa. Îmi spunea să stau cuminte şi să ascult de Chelu", îşi aminteşte Petrică Munteanu, fost director la Plase Pescăreşti, actualmente şeful vămii. „Am plecat din localitate, însă pot să vă spun că nu este nimic adevărat legat de aceste ameninţări. Îl cunosc pe Cătălin Chelu, însă nu suntem prieteni. Nu am ameninţat pe nimeni în favoarea lui. Este adevărat că soţia mea lucrează la Plase Pescăreşti. Este singura mea relaţie cu acest scandal", ne-a declarat Sarandea Sârbu.Un alt ofiţer al Poliţiei Galaţi care a sprijinit afacerile lui Chelu este Marius Bita, responsabil cu firmele de securitate. Conform unor date aflate pe masa procurorilor DIICOT, Marius Bita a sunat, în timpul incidentelor de la Plase Pescăreşti, la firma de pază Valtrum Security, care asigura paza societăţii, şi a cerut ca agenţii acesteia să nu intervină împotriva clanului Chelu altminteri urmând să rămă fără licenţă.La rândul său, şeful Secţiei I de Poliţie, comisarul Mihai Dragomir şi adjunctul acestuia, Gabriel Mitrea, au acţionat suspect la incidentele de la Plase Pescăreşti. „Când au ajuns cei de la Poliţie nu s-a făcut act de constatare. Dosarul cazului nu avea hârtii în el, era gol şi, normal, cei la Parchet au dispus Neînceperea Urmării Penale", ne-a mai spus Petrică Munteanu.Ameninţări mafiote„Mi-au spus că vor avea grijă de mine şi de nevasta mea. Că ştiu la ce grădiniţă se duce copilul meu şi vor avea grijă şi de el. Că mă vor termina că o să ajung un nimeni.Înaintea fiecărei şedinţe de la firmă spărgeau geamurile de la maşină şi îmi tăiau cauciucurile, gaseam un şurub în cauciucuri", îşi reaminteşte Petrică Munteanu.În plus, victimele lui Cătălin Chelu declară că acesta are un serviciu propriu de informaţii care face filări şi interceptări de telefoane. „De obicei interceptările se făceau din dubiţe albe cu numere de Brăila. Tot ce făcea şi tot ce vorbeam la telefon ştia Chelu. Mă sună să-mi spună că ştie ce am vorbit la telefon şi să mă liniştesc", a mai explicat Petrică Munteanu.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati/_Afacerile_lui_Chelu-protejate_de_politisti_0_378562252.html
dcp100168 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Poliţiştii lui Chelu sunt ţinuţi la secretConducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, prin intermediul unui comunicat semnat de subcomisarul Danuţ Lefter (inspectorul-şef al instituţiei), a refuzat să ne comunice numele poliţiştilor care nu au reacţionat la apelurile pe 112 prin care se reclamau acţiuni violente ale clanului condus de Cătălin Chelu. Motivul invocat de conducerea IPJ Galaţi este acela că numele respectivelor persoane reprezintă informaţie cu un caracter personal ce nu poate fi făcută publică. „În conformitate cu prevederile art. 11 din Legea 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal şi art. 12 alin. 1 lit. d) din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, nu vă putem preciza numele poliţiştilor sancţionaţi, întrucât asemenea date fac parte din categoria celor cu caracter personal", se precizează în comunicatul IPJ.Cu toate acestea, Inspectoratul de Poliţie confirmă atât controlul realizat de Ministerul de Interne în urma scandalului de la Plase Pescăreşti din urmă cu doi ani, cât şi faptul că „poliţiştii lui Chelu" există. „La finalizarea cercetărilor au fost dispuse măsuri faţă de cinci poliţişti, doi ofiţeri şi trei agenţi de poliţie", ne-a precizat Dănuţ Lefter, prin intermediul comunicatului menţionat.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Politistii_lui_Chelu_sunt_tinuti_la_secret_0_380962007.html
dcp100168 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Dosarele lui Chelu, refuzate de procurorii gălăţeni. Miliardarul a vândut ilegal acţiuni, dar Parchetul a considerat că nu este faptă penalăCătălin Chelu a fost protejat de poliţişti şi de procurori în ilegalităţile pe care le-a săvârşit. Tot mai multe acuzaţii de acest fel apar împotriva miliardarului gălăţean arestat săptămâna trecută pentru că ar fi încercat să mituiască un secretar de stat de la Ministerul de Interne.La începutul anului 2006, 58% din acţiunile Elnav - fosta fabrică de elice pentru nave - erau deţinute de SIF Moldova, al cărui preşedinte CA era Cătălin Chelu, 40% de cei doi acţionari ai Nicorex SRL Galaţi, Gheorghe Mardare şi Ion Panaghia, iar restul - de cuponari. Pe 28.02.2006, SIF-ul condus de Chelu a vândut cele 58% din acţiuni firmei Metal Metal Grup Industrie SRL, aparţinând omului de afaceri gălăţean Corneliu Mangalea, tranzacţia fiind făcută la preţul de 0,65 lei/acţiune. Ulterior, Mangalea a cumpărat de la Panaghia şi cele 40% din acţiuni deţinute de Nicorex, care i le-a vândut fără ştirea celuilalt acţionar. Ambele tranzacţii erau ilegale, pentru că Elnav era în lichidare judiciară şi tranzacţiile trebuiau făcute cu acordul judecătorului sindic.Procurorii s-au ferit de dosarConsiderându-se înşelat, Gheorghe Mardare a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, dar cererea sa a fost respinsă în 2007 de prim-procurorul Nicolae Chirilă. Mardare a contestat rezoluţia în instanţă, iar Tribunalul Galaţi i-a admis plângerea penală, încadrând faptele la înşelăciune şi redeschizând urmărirea penală împotriva lui Panaghia, Mangalea şi Chelu. Tot nu s-a ajuns însă la cercetare penală, deoarece Parchetul a atacat decizia Tribunalului, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză. „S-a refuzat anchetarea acestui dosar penal. Toate astea reflectă legăturile strânse între instituţiile statului şi miliardarii iliciţi, precum Cătălin Chelu şi Cornel Mangalea", ne-a declarat Gheorghe Mardare.Şeful DIICOT pune batista pe ţambal, CSM o ridicăDupă ce Parchetele din Galaţi au refuzat anchetarea dosarului, Mardare s-a adresat structurii centrale a DIICOT, iar pe 28.10.2008 i-a fost admisă cererea. Dosarul afacerii „Fabrica de Elice" a fost conexat cu alt dosar în care e cercetat Chelu. „Am fost audiat, am dat declaraţii, ofiţerii judiciarişti de la IGP au făcut investigaţii, dar fără nici un rezultat", spune Mardare, care s-a adresat procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, CSM, Comisiei de Abuzuri a Camerei Deputaţilor, Preşedinţiei. A primit un răspuns indirect, prin Camera Deputaţilor. Într-o adresă din octombrie 2010, semnată de procurorul-şef al DIICOT, Codruţ Olaru, se spune: „În legătură cu Dosarul penal 394/D/P/2007, aflat în instrumentare la această direcţie, vă comunicăm că până în prezent cercetările efectuate în cauză nu au identificat elemente de natură penală". La o săptămână după arestarea lui Chelu, Mardare a primit o nouă adresă din partea Inspecţiei pentru Procurori din cadrul CSM, în care i se explică de ce se mişcă greu ancheta. „În Dosarul 394/D/P/2007 al DIICOT, structura centrală, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de manipulare a pieţei de capital, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat, infracţiuni ce vizează un grup de 130 societăţi comerciale, dar şi multe alte persoane fizice. În scopul dovedirii acestor infracţiuni, s-au solicitat informaţii de la instituţiile şi autorităţile cu atribuţii în domeniul fiscal şi în cel al pieţei de capital."Şapte poliţişti cercetaţi de DIICOTÎn alt dosar penal, referitor la preluarea de către Cătălin Chelu a controlului asupra Plase Pecăreşti SA Galaţi, sunt cercetaţi 7 poliţişti. Comisarul Marius Bita, din cadrul IPJ Galaţi, e cercetat pentru că, potrivit reprezentantului PAS, fostul director economic Petrică Munteanu, în prezent şeful Direcţiei Vamale Galaţi, ar fi cerut directorului firmei Valtrum Security ca agenţii săi să nu intervină atunci când oamenii lui Chelu, însoţiţi de 30 de „mascaţi" şi interlopi, au sărit gardul firmei Plase Pescăreşti SA pentru a-i captura pe directorul societăţii şi membrii CA. Comisarul Sarandea Sârbu, soţul unei foste membre CA, în prezent pensionat, e cercetat pentru că a făcut presiuni asupra lui Munteanu să-şi vândă acţiunile. Cinci agenţi de la Secţia 1 Poliţie Galaţi sunt la rândul lor cercetaţi deDIICOT, pentru că nu au întocmit procese-verbale de constatare nici pe 01.08.2008, când 4 locotenenţi ai lui Chelu au lovit-o pe contabila Doina Galiţă şi l-au sechestrat 4 ore în birou pe Munteanu, şi nici pe 04.09.2008, când societatea a fost luată cu asalt de oamenii lui Chelu.http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/dosarele-lui-chelu-refuzate-de-procurorii-galateni-207698.html
dcp100168 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Cătălin Chelu - „Ronaldo de la Galaţi!“Printre „tovarăşii de suferinţă“ ai afaceristului Cătălin Chelu se vorbeşte că el are, deocamdată, cinci copii cu trei femei, caz care seamănă izbitor cu cel al cunoscutului fotbalist brazilian!Arestarea omului de afaceri Cătălin Chelu în de acum celebrul dosar al şpăgii de 1.000.000 de euro a fost întoarsă pe toate feţele de către presă, însă un amănunt senzaţional a scăpat ziariştilor! “Naţional” a descoperit că milionarul are o situaţie familială de-a dreptul incredibilă, ceea ce i-a atras deja şi o poreclă inedită printre colegii din arest!La şedinţa de judecată în care afaceristul a cerut Curţii de Apel să-l pună în libertate, acesta a invocat, printre alte motive, şi faptul că este tatăl mai multor copii. Mai mult, ca să fie convingător, Chelu a dezvăluit că „soţia“ lui este însărcinată cu... al şaselea copil! Plecând de la acest detaliu, reporterii „Naţional“ au descoperit o poveste mult mai încurcată. Mai exact, potrivit colegilor de arest ai afaceristului, acesta ar avea, deocamdată, cinci copii cu trei femei, iar actuala iubită (a patra) urmează să-i aducă pe lume şi al şaselea copil.Din acest motiv, „camarazii de la suferinţă“ i-au şi găsit o poreclă inedită milionarului, şi anume „Ronaldo de la Galaţi“. Iar trimiterea făcută la celebrul fotbalist brazilian nu este deloc întâmplătoare, întrucât atacantul „cariocas“ are, la rândul său, patru copii cu trei femei!Contactat de noi, avocatul lui Chelu, Romeo Cosma, ne-a declarat: „E adevărat că domnul Chelu are mai mulţi copii şi, din câte ştiu şi eu, sunt făcuţi cu mai multe femei. Dar nu asta contează, ci faptul că decizia de arestare îl împiedică să-şi conducă firmele şi că acestea riscă să aibă necazuri. Mai mult, şi directorii dumnealui au fost arestaţi, deci e o situaţie disperată de care judecătorii ar trebui să ţină seama. Domnul Chelu nu este un pericol pentru nimeni, poate foarte bine să fie cercetat şi în libertate!“Pe de altă parte, colegii de arest ai lui Chelu mărturisesc faptul că afaceristul cercetat pentru mituirea ex-secretarului de stat din MAI, Valentin Fătuloiu, este un tip retras, care „stă şi citeşte toată ziua“. “Eu m-am eliberat zilele trecute, m-a ajutat Dumnezeu! Ce să zic de «Ronaldo ăsta de la Galaţi»? E de băiat bun, împarte din pachet, dar nu se băga la table cu noi. Se vede că e cu şcoală şi că e din altă lume, că e afacerist!“, ne-a mai spus unul dintre colegii de arest al lui Chelu.De altfel, surse din anturajul lui Chelu ne-au spus că el speră ca instanţa să nu mai prelungească mandatul de arestare şi că are un as în mânecă ce ar putea zdruncina din temelii „denunţul“ lui Fătuloiu!http://www.ziarulnational.com/stiri/La-zi/1291834203-Colegii-de-arest-l-poreclesc-Ronaldo-de-la-Gala-i-
dcp100168 Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Cătălin Chelu şi alţi trei oameni de afaceri apropiaţi lui, trimişi în judecată de DNAOmul de afaceri Cătălin Chelu, arestat în urma unui scandal privind o presupusă tentativă de mituire a chestorului Dan Valentin Fătuloiu, fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, a fost trimis în judecată, marţi, alături de alţi trei oameni de afaceri din anturajul său. Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă. Ceilalţi trei apropiaţi ai săi, Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, vor fi judecaţi pentru complicitate la dare de mită, informează, într-un comunicat de marţi seară, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).Citând din rechizitoriu, reprezentanţii DNA informează că, din august şi până în 12 noiembrie, Chelu "i-a promis chestorului-şef Dan Valentin Fătuloiu" suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost "denunţător" în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia". "Prelucrarea datelor respective se efectua în cadrul cooperării interinstituţionale cu Ministerul Public, în legătură directă cu punerea în aplicare a Planului Naţional Comun de Acţiune în domeniul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. Inculpatul Chelu Cătălin Constantin a făcut promisiunea menţionată atât personal, cât şi prin intermediul inculpaţilor Badea Ştefan Niţache, Bunu Antonel Cristi şi Constantinescu Gabriel, dar şi a unei alte persoane, denunţător în cauză", se mai arată în comunicatul citat. Mai mult, procurorii susţin că omul de afaceri Chelu l-ar fi ameninţat pe Fătuloiu că, dacă nu acceptă banii, "va porni împotriva sa o amplă campanie de denigrare prin intermediul mass-media, împrejurare care îl va obliga să-şi dea demisia din funcţia de secretar de stat".În 12 noiembrie 2010, Chelu, susţin procurorii, "a modificat promisiunea iniţială", oferindu-i personal lui Fătuloiu 50.000 de euro şi "foloase materiale în sumă de aproximativ 270.000 euro", între care un teren pe care Chelu urma să construiască o casă, în valoare de circa 120.000 euro. "Cu ocazia aceleiaşi întâlniri din data de 12 noiembrie 2010, Chelu Constantin Cătălin a oferit suma de 300.000 euro, în numerar, denunţătorului Fătuloiu Dan Valentin, pentru ca acesta, folosindu-se de influenţa care derivă din funcţia de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să intervină pe lângă directorii din conducerea SC Hidroconstrucţia SA, în sensul de a-i determina să facă demersurile necesare pentru înregistrarea oficială a inculpatului în evidenţele Registrului Comerţului, în calitate de acţionar al respectivei societăţi comerciale", mai susţin procurorii DNA.O săptămână mai târziu, în 19 noiembrie, Chelu "i-a remis secretarului de stat Fătuloiu, cu titlu de mită, suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 de euro)", pentru ca acesta să rezolve dosarele penale în care el şi apropiaţii săi sunt cercetaţi. Cu această ocazie, procurorii au realizat şi flagrantul delict."Pentru remiterea acestei sume de bani, Chelu a fost ajutat de inculpaţii Badea Ştefan Niţache şi Constantinescu Gabriel", afirmă procurorii anticorupţie. Pentru confiscarea sumei date, cât şi a celei promise, procurorii au pus sechestru pe mai multe unor bunuri imobile şi sume de bani aparţinând lui Chelu.Cei implicaţi au fost reţinuţi în 20 noiembrie, o zi mai târziu fiind arestaţi pentru 29 de zile.Procesul acestora va începe la Tribunalul Bucureşti.Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie. Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat.Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, în 19 noiembrie, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, care a avut loc în parcarea de lângă Ministerul de Interne.Chestorul general Dan Valentin Fătuloiu spunea, după organizarea flagrantului delict, că el crede că a fost "trădat" de poliţiştii de la Economic, după ce le-a cerut acestora analizarea dosarelor în care Chelu era cercetat. "Am fost trădat de unii ofiţeri de la Economic, dar şi de unii şefi din IGP, Vrancea, Vaslui, Brăila şi Galaţi", preciza Fătuloiu pentru Gândul.În 23 noiembrie, Fătuloiu a fost demis de la conducerea Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică de către ministrul Traian Igaş, în urma scandalului de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. După ce a anunţat demiterea lui Dan Fătuloiu, ministrul Internelor i-a cerut acestuia să spună public cine sunt cei care au contribuit la scurgerea de informaţii din Ministerul de Interne şi să ajute la prinderea lor.
Mikka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 212.850 leiBine ca nu a venit si cu niste fise...
dcp100168 Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Cătălin Chelu rămâne după gratii până în 2011După ce magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Cătălin Chelu, avocatul omului de afaceri gălăţean a declarat recurs. „Am atacat decizia de prelungire a mandatului de arestare, iar dosarul va avea termen la Curtea de Apel Bucureşti pe data de 4 ianuarie”, ne-a explicat Romeo Cozma, avocatul lui Cătălin Chelu.Între timp, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti au trimis în instanţă şi dosarul în care Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită. Dosarul va avea primul termen pe 13 ianuarie la Tribunalul Bucureşti.http://www.viata-libera.ro/articol-Catalin_Chelu_ramane_dupa_gratii_pana_in_2011_2.html
dcp100168 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Fătuloiu: Sunt prieten cu Nica de l-aş împuşcaChestorul Dan Fătuloiu a insistat, de zeci de ori, în discuţiile cu omul de afaceri Cătălin Chelu, să primească mita, dând chiar indicaţii pentru locurile unde urmau să se întâlnească. Pentru că ştia că este înregistrat, fostul secretar de stat poate fi, astfel, acuzat de instigare sau de exces de zel....Potrivit interceptărilor, fostul secretar de stat în Ministerul de Interne le-a spus oamenilor de afaceri că pe fostul ministru de Interne, Dan Nica, l-ar împuşca.Dan Fătuloiu: Nica, Nica, prietenul meu Nica.Ştefan Badea: Chiar sunteţi prieteni?Dan Fătuloiu: Unde p...? Uite aici! Suntem prieteni de l-aş împuşca!http://www.realitatea.net/noi-interceptari-in-dosarul-mitei-de-1-milion-de-euro-fatuloiu-sunt-prieten-cu-nica-de-l-as-impusca_787838.html
dcp100168 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Cătălin Chelu, dus la spital după ce i s-a făcut rău la judecarea recursuluiOmul de afaceri Cătălin Chelu a fost transportat, marţi dimineaţă, la spital, după ce i s-a făcut rău în timp ce se judeca cererea sa de eliberare din arest. Curtea de Apel Bucureşti a amânat termenul pentru 11 ianuarie.Cătălin Chelu a contestat la Curtea de Apel decizia Tribunalului Bucureşti privind judecarea sa în stare de arest. Adus la instanţă pentru judecarea acestei cereri, lui Chelu i s-a făcut rău, astfel că a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.Corodonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a declarat, pentru Mediafax, că acesta a fost luat cu o ambulanţă după ce i s-a făcut rău din cauza problemelor mediclae de care suferă, el fiind cunoscut ca diabetic.În urma incidentului, magistraţii Curţii de Apel Bucureştri au amânat judecarea recursului pentru 11 ianuarie.http://www.antena3.ro/romania/catalin-chelu-dus-la-spital-dupa-ce-i-s-a-facut-rau-la-judecarea-recursului-116117.html
dcp100168 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Cătălin Chelu rămâne în arest, procesul de fond s-a amânat până în 18 ianuarieOmul de afaceri Cătălin Chelu rămâne în arest, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti care a confirmat o hotărâre similară luată de instanţa inferioară după verificarea, în urmă cu o lună, a temeiniciei măsurii arestării preventive. Curtea de Apel Bucureşti a respins, astfel, recursul formulat de Cătălin Chelu împotriva unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Instanţa de fond a analizat în decembrie, temeinicia şi legalitatea măsurii arestului preventiv în acest dosar.Pe de altă parte, la Tribunalul Bucureşti au început, joi, dezbaterile în procesul în care Cătălin Chelu, arestat în urma scandalului privind o presupusă tentativă de mituire a chestorului Dan Valentin Fătuloiu, fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, a fost trimis în judecată, alături de alţi trei oameni de afaceri din anturajul său. Procesul a fost însă amânat pentru 18 ianuarie, pentru pregătirea apărării.
dcp100168 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Chelu:„Sunt oltean, n-am să fac puşcărie“Omul de afaceri Cătălin Chelu, arestat după ce ar fi încercat să-l mituiască pe fostul secretar de stat de la Interne Dan Fătuloiu, a dat şpaga din fondul de salarii de la SC Altur SA Slatina.DNA a decis în rechizitoriul din dosarul „Mită la Interne", prin care oamenii de afaceri Cătălin Chelu, Ştefan Badea-Niţache, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu au fost trimişi în judecată pentru corupţie, separarea altor trei dosare penale. În cazul banilor însuşiţi de la Altur - societate care se ocupă cu producerea de piese auto - ancheta a fost declinată la Parchetul Tribunalului Olt. DNA susţine că în acest caz sunt indicii privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.Un alt dosar a fost declinat la DIICOT şi se referă la provenienţa documentelor găsite în ziua flagrantului, la 19 noiembrie 2010, în maşinile aduse de Chelu în parcarea Ministerului de Interne. Procurorii au descoperit mai multe înscrisuri referitoare la firme la care Chelu deţine acţiuni. DIICOT trebuie să efectueze cercetări pentru utilizare de informaţii privilegiate în vederea dobândirii sau înstrăinării de acţiuni.Cel de-al treilea dosar, separat din dosarul „Mită la Interne", are ca obiect posibile infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare, principalul acuzat fiind Antonel Bunu. Dosarul „Mită la MAI" are şase volume de interceptări şi declaraţii. Omul de afaceri Cătălin Chelu se laudă în discuţiile cu chestorul Dan Fătuloiu că era sigur că va scăpa de dosarele penale cu doar 150.000 de euro. „Eu, cu o sută, ascultă-mă. Eu cu o sută cincizeci de mii mă rezolv unde trimiţi tu astea acum. Nu-i nicio problemă! Da, după-aia...crede-mă că sunt oltean, n-am să fac niciun an de puşcărie. Nimic n-am să fac, nicio zi de puşcărie", spunea Chelu.http://www.adevarul.ro/actualitate/Chelu_-Sunt_oltean-n-am_sa_fac_puscarie_0_410359562.html
dcp100168 Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Ore în şir de audieri în dosarul „mită la MAI”Pe 18 ianuarie a avut loc al doilea termen în dosarul omului de afaceri Cătălin Chelu. „A fost o zi lungă. Au avut loc audieri până la ora 20,00. Au apărut şi elemente noi, s-a pus în discuţie şi regularitatea actului de sesizare”, ne-a spus Romeo Cosma, avocatul lui Cătălin Chelu.Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au „respins ca neîntemeiate cererile de revocare, respectiv de înlocuire a măsurii arestării preventive, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara, formulate de inculpaţii Chelu Cătălin Constantin, Badea Ştefan Niţache, Bunu Antonel Cristi şi Constantinescu Gabriel”.Dosarul celor patru va ajunge din nou pe masa judecătorilor pe data de 31 ianuarie.http://www.viata-libera.ro/articol-In_dosarul_%E2%80%9Emita_la_MAI%E2%80%9D_al_lui_Catalin_Chelu_-_audieri_de_ore_in_sir_2.html
dcp100168 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Cătălin Chelu ar putea fi eliberat din arestTribunalul Bucureşti a decis, miercuri, cercetarea în stare de libertate a omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu - cel care ar fi încercat mituirea secretarului de stat în MAI, Dan Fătuloiu -, precum şi a celorlalţi trei acuzaţi din dosar. Decizia tribunalului - care vine după ce în urmă cu o zi a fost audiat chestorul Fătuloiu - poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.Dan Valentin Fătuloiu a recunoscut, marţi, în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, că familia sa avea afaceri cu societatea Alprom, condusă de Cătălin Chelu, după ce Antonel Bunu a prezentat judecătorului documente contabile din care rezultă legăturile de afaceri. Fostul secretar de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu şi fiul acestuia, Alexandru, au fost audiaţi ca martori de către instanţa Tribunalului Bucureşti, în cazul privind tentativa de mituire a chestorului de poliţie şi în care sunt judecaţi oamenii de afaceri Cătălin Chelu, Ştefan Badea, Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu.Fătuloiu şi fiul acestuia, ambii denunţători în acest dosar, au reiterat acuzaţiile de dare de mită aduse la adresa celor patru. În depoziţia sa, Fătuloiu a arătat instanţei că nu este în duşmănie sau relaţii de prietenie cu niciunul dintre cei patru inculpaţi în dosar şi că a aflat despre faptul că omul de afaceri Cătălin Chelu doreşte să-i ofere o mită de un milion de euro de la fiul său, Alexandru, care aflase de acest demers de la Ştefan Badea, moment în care a şi făcut autodenunţ, restul acţiunilor sale şi ale fiului său fiind făcute sub comanda procurorului de caz.Întrebat despre posibile ameninţări aduse direct sau indirect de către inculpaţii din dosar sau de alte persoane, Fătuloiu a arătat că la una dintre întâlnirile fiului său cu afaceristul Ştefan Badea, acesta i-ar fi relatat că "omul de afaceri Cătălin Chelu este foarte dur când nu se respectă tranzacţiile" şi că este în stare să angajeze un ucrainean pentru "lezarea" sa sau a familiei sale.Fătuloiu a confirmat şi momentul flagrantului delict, precizând că în acea zi a mers cu Chelu la maşina acestuia, de unde, la indicaţiile omului da afaceri gălăţean, a ridicat o pungă de plastic, transparentă, cu "teancuri, fişicuri de bani". Întrebat de avocaţi cum comentează mai multe pasaje din înregistrările ambientale, despre care apărătorii au susţinut că ele reprezintă practic "tocmeala chestorului cu privire la suma ce urma să o primească de la Chelu", Fătuloiu a arătat fie că nu-şi mai aminteşte unele pasaje, fie că nu a afirmat astfel de lucruri, precizând că "niciodată nu a cerut bani de la inculpaţi".http://www.adevarul.ro/locale/galati/Catalin_Chelu-mituitorul_generalului_Fatuloiu-a_fost_eliberat_din_arest_0_424157989.html
dcp100168 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Recurs împotriva eliberării lui Cătălin CheluOmul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu va mai sta câteva zile cu sufletul la gură aşteptând decizia Curţii de Apel Bucureşti cu privire la eliberarea sa. Deşi magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis pe 9 februarie înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie au atacat cu recurs hotărârea. Astfel că atât Cătălin Chelu, cât şi ceilalţi trei inculpaţi din dosar mai au de aşteptat un pic până la decizia finală. Dosarul lor a plecat la Curtea de Apel Bucureşti, unde, în câteva zile, va fi judecat recursul. Dacă recursul formulat de procurori va fi respins, atunci cei patru vor fi puşi în libertate.http://www.viata-libera.ro/articol-Recurs_impotriva_eliberarii_lui_Catalin_Chelu_2.html
dcp100168 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Cătălin Chelu şi ceilalţi trei acuzaţi în dosarul "mită la MAI", eliberaţi din arestCătălin Chelu, cel care ar fi încercat mituirea fostului secretar de stat în MAI Dan Fătuloiu, precum şi ceilalţi trei acuzaţi în dosar vor fi cercetaţi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, vineri, eliberarea acestora din arest.Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei de miercuri a Tribunalului Bucureşti de a-i lăsa liberi pe Cătălin Chelu, Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, acuzaţi în dosarul "mită la MAI". Decizia de vineri a instanţei este definitivă, astfel că aceştia vor fi puşi în libertate.
dcp100168 Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Cătălin Chelu: „Totul a fost o făcătură!”Cătălin Chelu a fost arestat în noiembrie anul trecut, fiind acuzat de dare de mită. După aproape 3 luni de închisoare, a fost pus în libertate şi aşteaptă acum judecarea dosarului său. Omul de afaceri gălăţean ne-a pus la dispoziţie câteva pagini din dosar, cu transcrierile convorbirilor telefonice care au stat la baza acuzaţiilor.VEZI AICI STENOGRAMELEConvorbirile conţin, după cum declară Chelu, „…toate probele şi sunt dovezi indubitabile” că s-a făcut o presiune asupra sa, şi ne-a acordat şi un interviu în exclusivitate despre ceea ce s-a întâmplat în noiembrie 2010.Reporter: Domnule Chelu, cu cât timp înainte au fost stabilite întâlnirile de la MAI, dar cu Valentin Fătuloiu şi ce s-a întâmplat pe 19 noiembrie?Cătălin Chelu: Au fost două întâlniri, una pe 12, care este cea mai interesantă, şi una pe 19 noiembrie. Pe 19 noiembrie nu s-a întâmplat absolut nimic. A fost o discuţie fără sens, în urma căreia eu m-am despărţit de el.Probabil avea deja o strategie, pentru că a insistat foarte mult să vin la el cu orice sumă, numai să vin. După ce am decis să ne despărţim, el a insistat să mă conducă. Am plecat înainte pentru că mi-a spus că are o problemă de rezolvat.Am înţeles că în cealaltă cameră erau procurorii DNA. În timp ce mă deplasam spre ieşire, mi-a făcut semn să îl aştept. Pe scări m-a ajuns, venind în grabă, şi am continuat dialogul. Nu am ştiut că va merge cu mine la maşină.Am ieşit din MAI şi am continuat convorbirea, deplasându-ne spre maşină. El tot timpul mă întreba de bani, în ce formă am adus banii, valută sau lei etc. Am ajuns la maşină, acolo i-am arătat fetiţa (eram cu soţia şi fiica mea în maşină pentru că mergeam la un eveniment la o întreprindere).I-am dat o sacoşă cu nişte materiale promoţionale (le am mereu în maşină pentru că se întâmplă să merg la diferite evenimente neprevăzute). L-am întrebat, în faţa instanţei de judecată, dacă s-a simţit vreun moment în nesiguranţă lângă mine, şi a spus că nu.Având toată tehnica pe el, şi una foarte sofisticată (înregistrările şi filmările sunt foarte clare), l-am întrebat pe domnul Fătuloiu de ce, atunci când i-am dat acea pungă, printr-o singură înclinare a corpului, nu a filmat ceea ce conţinea plasa?Sau de ce nu a ridicat sacoşa să se vadă ce conţine? Şi nu mai era nicio problemă. Dar, să zicem că a avut o scăpare de moment, dar fiind şi liniştit, cum a declarat, de ce nu a rămas acolo, lângă mine, la maşină, să aştepte organele de cercetare.Dânsul susţine că tot acel părculeţ din faţă de la MAI era plin de procurori DNA. Chiar şi judecătorii i-au adresat această întrebare, la care domnul Fătuloiu a răspuns, citez „eu am plecat de acolo şi, la un semn al meu, conform regiei stabilite, au venit procurorii”.Întrebarea mea, ca şi cetăţean al ţării, dacă este atât de bine pregătit profesional, şi dacă dosarul a fost instrumentat de procurorul adjunct al DNA, cum de nu au putut să îmi facă un flagrant banal? Dânsul, în declaraţia dată în faţa instanţei de judecată, a spus cel puţin 15 minciuni, remarcate de mine.Sunt trei declaraţii pe care Fătuloiu le-a dat: în august, în momentul autodenunţului, pe 19 noiembrie, la arestarea mea, şi ultima în faţa instanţei, care este cea mai importantă. Între toate aceste declaraţii sunt mult inadvertenţe.Să vă dau şi un exemplu: a mers la maşină împreună cu mine, dar a susţinut că a mers la maşină însoţit de persoana care îi asigura protecţia. Sunt foarte multe astfel de exemple.Reporter: De ce aţi fost pe 12 noiembrie la MAI?Cătălin Chelu: Un an şi jumătate acest om mi-a hărţuit firmele. Direct de la IGP veneau cereri prin care se cereau diferite acte contabile. Au venit tot felul de controale, de adrese, unele chiar cu antetul MAI. Vă daţi seama ce presiune a fost pe umerii oamenilor mei.Totul a culminat, probabil, cu o percheziţie generală pe care mi-a făcut-o la toate firmele mele din Galaţi şi mi-a ridicat toate actele contabile. Contabilii mei le-au legat aşa cum s-au priceput ei, iar după vreo trei săptămâni, când au fost chemaţi să le recupereze, mi-au spus că toate erau la fel cum au plecat din firme.Au venit atunci vreo 14 oameni, colonei, comisari şefi, maiori etc. În noiembrie i-a chemat la Bucureşti, prin intermediul lui Badea, pe directorii de la Piteşti. Voia probabil să creeze un vid de putere, pentru a veni ceilalţi acţionari minoritari şi să preia el frâiele întreprinderii, probabil că la asta l-a dus capul.La fiecare întâlnire, cu directorii mei, şi se vede asta pe înregistrări, le cerea „aduceţi-mi-l pe Chelu. Organizaţi-mi o întâlnire cu el, vreau să mă întâlnesc cu Chelu oriunde vrea el, la Galaţi, în pădure la Băneasa, în Delta Dunării, fără poliţie, să îmi dea bani şi să-i rezolv acele 50 de dosare penale pe care le are”.Domnul Fătuloiu a comis vreo trei sau patru infracţiuni, destul de grave, pentru a mă determina pe mine să comit o infracţiune, aceea de a-i promite foloase, acele case de care se vorbeşte în înregistrări.I-am promis aceste lucruri, casele nici măcar nu existau, pentru că m-a supus, când am fost la întâlnire cu el şi înainte, unui întreg şir de presiuni. Mi-a prezentat materiale, dar nu concret, pentru că nu avea ce să îmi arate exact. Mi-a spus de Nica, de ofiţeri de poliţie.Mi-a spus că dacă el face publice acele documente o să fac puşcărie 20 de ani. Îmi spune de vreo cinci ori la rând că o să fac puşcărie. Asta înseamnă şantaj, o altă infracţiune. Tot la dosar apare o statistică cu toate dosarele penale din ţară, pe care el ni le-a pus nouă la dispoziţie.Asta înseamnă abuz în serviciu şi a desecretizat faţă de noi chiar şi materiale cu statut de secret de stat. I-a dat astfel de documente lui Badea să ni le aducă ca să ne sperie.Reporter: Fătuloiu a susţinut că nu a avut niciodată relaţii de afaceri, el sau familia lui, cu dumneavoastră sau vreo firmă de-a dumneavoastră.Cătălin Chelu: Aceasta este o altă problemă şi acesta a fost momentul culminant în care comportamentul lui mincinos a ieşit la iveală. Aici nimeni nu-l poate ajuta. La un moment dat, unul dintre directorii de la SC Alprom Piteşti l-a întrebat pe domnul Fătuloiu dacă el sau vreo rudă de-a sa a avut legături comerciale cu societatea Alprom.Mai mult decât atât, directorul meu l-a întrebat dacă vreo altă rudă, prin alianţă, a avut vreo legătură cu societatea. Domnul Fătuloiu a răspuns categoric nu.Atunci, directorul meu, Bunu Antonel, a scos un dosar plin de documente în care erau facturile prin care arăta că o societate, al cărei acţionar unic era soţia domnului Fătuloiu, a întreţinut relaţii comerciale, neîntrerupte, pe parcursul a vreo şapte ani de zile, cu societatea Alprom.Domnul Fătuloiu nu a avut nici măcar prezenţă de spirit, şi a recunoscut că este vorba despre soţia sa, dar a susţinut că afacerea respectivă nu a fost profitabilă. Dacă nu ar fi fost cine era la vremea respectivă, probabil orice judecător l-ar fi trimis imediat în boxa acuzaţilor pentru mărturie mincinoasă şi denunţ calomnios.Bunu Antonel mai scoate un dosar cu documente, pe care l-a depus în instanţă, cu actele unei alte firme, la care acţionari erau socrul domnului Fătuloiu şi unul dintre inculpaţi, Badea. Acest Badea este omul de casă al lui Fătuloiu, este prieten cu fiul acestuia.Fătuloiu a recunoscut şi aici că este vorba despre socrul lui, dar a spus că nici această afacere nu a fost profitabilă. Directorul meu, pe baza facturilor, i-a spus domnului Fătuloiu că socrul lui a aprovizionat societatea din Piteşti vreo şapte, opt ani. În acea perioadă, Alprom făcea producţie şi exporturi de un milion de euro pe lună.Socrul făcea aprovizionarea, iar firma soţiei făcea comisionare pentru produsele care plecau la export. Societatea soţiei, care nu avea nici măcar angajaţi (în afară probabil de contabil şi vreun şofer), practica comisioane cu adaos de până la 40 sau chiar 50 la sută.Reporter: Câte din cele aproximativ 50 de dosare penale de care s-a vorbit în această perioadă există?Cătălin Chelu: Eu nu am dat o declaraţie de făptuitor sau de învinuit de vreo cinci ani de zile. În toată perioada asta, 2009 – 2010, când el susţine că a avut o situaţie operativă asupra firmelor mele, adică a urmărit situaţia la zi, eu sau directorii mei nu am fost chemaţi să dăm vreo declaraţie de natură economică.Dacă nu ne-a chemat nimeni să ne cerceteze, cum poate merge Fătuloiu la DNA să spună că eu vreau să îi dau un milion de euro să mă scape de dosare? Eu am la dosar o listă cu vreo 12 – 13 dosare penale în care sunt implicat, cel mai proaspăt fiind din 2006.În vreo două dosare eu sunt reclamantul împotriva unor instituţii ale statului, vreo patru sunt cu stopaj la sursă din anii 2002 - 2005, cu prejudicii de maxim 400 de milioane de lei vechi, care probabil s-au şi acoperit între timp. Nu aveau nicio legătură, aşa că nu aveam de ce să îi dau lui Fătuloiu un milion de euro. Totul a fost o făcătură.Reporter: Îl cunoaşteţi pe domnul Nica?Cătălin Chelu: Îl cunosc pentru că ne-am întâlnit la diverse ocazii, pentru că suntem din acelaşi oraş. Nu am avut niciodată o relaţie apropiată cu el. Fătuloiu mi-a spus că mi-am început afacerile la umbra lui Nica.Ba, mai mult, m-a acuzat că din cauza mea, pentru că sunt gălăţean, Nica, care era ministru, a vrut să îl destituie atunci când Fătuloiu s-a întors din America, de la specializare. M-a acuzat şi că sunt omul lui Vântu, numai bazaconii.Reporter: Atunci când aţi fost ameninţat cu puşcăria, aţi spus că şi fiul lui o să facă puşcărie. De ce aţi făcut o astfel de afirmaţie?Cătălin Chelu: Această societate are 65 de hectare de teren în Piteşti, care reprezintă mărul discordiei. Noi am intrat în competiţie pentru preluarea pachetului majoritar al societăţii din Piteşti cu un grup al său de interese.Când am preluat societatea de la Piteşti am făcut un audit şi am descoperit un furt de 34 de miliarde de lei vechi. Adică mai mult de un milion de dolari. Acest furt s-a făcut printr-un mecanism simplu.Firma acestui Badea avea un contract de colaborare, prin care el aducea materie primă la Alprom de o sută de milioane şi contabilul îi vira mai mult. Totul se baza pe neatenţie. Treaba s-a perpetuat vreo doi ani de zile. Când l-am chemat pe Badea să aflu cine este el, mi-a spus că este o treabă mare cu un om mare şi că ar fi bine să nu mă bag.Mai târziu am aflat că este vorba despre Fătuloiu, care mai avea şi alte firme. A încercat să mă determine să o las baltă, speriindu-mă cu Fătuloiu. Badea recunoaşte în faţa instanţei că o parte din acei bani au ajuns la băiatul lui Fătuloiu.Reporter: Sunt implicaţii politice în acest dosar?Cătălin Chelu: Nu vreau să comentez. Nu pot să spun decât că acest om fabulează. Dacă mi-aş pierde timpul să îl dau în judecată, omul acesta ar rămâne fără haine pe el. Eu nu pot înţelege cum un astfel de om a condus, din funcţia pe care a avut-o, bucătăria MAI.El a fost demis la vreo două zile după ce a făcut această înscenare. Oameni de specialitate juridică au afirmat că nu este posibil ca un angajat al statului să facă astfel de interpretări şi să aibă un astfel de comportament.După ce se face autodenunţul, el nu mai avea voie să mă sune sau să mă provoace în vreun fel. Cu toată tehnica pe el, trebuia să aştepte să fac eu o mişcare, dar a făcut totul pe dos. Din august şi până în noiembrie s-a chinuit să mă aducă la discuţie cu el.Când i-am spus că fac puşcărie cât vrea el, mi-a spus că nu voi face dacă mă înţeleg cu el. Şi nu îi ajunge doar asta. Mi-a spus că dacă vreau să mă înţeleg cu el să îi spun mai repede. Asta este constrângere. Şi spuneţi-mi care cetăţean al ţării, ţinând cont de presiuni, nu ar fi cedat?S-au făcut tot felul de speculaţii că am fost pe 19 să îi dau maşini etc. Eu eram cu o singură maşină şi m-am întâlnit atunci şi cu unul dintre directorii de la Piteşti. El trebuia să vină de undeva şi l-am chemat în faţă la MAI pentru că eram pe fugă. Maşinile nici măcar nu erau ale mele, ci sunt ale firmelor mele.Reporter: Ce aşteptaţi acum?Cătălin Chelu: Credinţa mea este că cineva de la nivelul ministerului a văzut cazul şi de aceea Fătuloiu a fost demis. Acum aştept ca dosarul meu să se judece după codul penal şi să se aplice legea ţării.Şi am credinţa că aşa se va întâmpla, mai ales că după audierea lui Fătuloiu am fost pus în libertate. Cred că magistraţii şi-au făcut deja o părere despre gradul de vinovăţie.http://www.viata-libera.ro/articol-EXCLUSIVITATE_Catalin_Chelu_%E2%80%9ETotul_a_fost_o_facatura%E2%80%9D_2.htmlASCULTĂ INTERVIUL INTEGRAL ACORDAT DE CĂTĂLIN CHELU
Recommended Posts