Jump to content

11 gălăţeni construiesc case pentru sinistraţii din Ceatalchioi


dcp100168

Recommended Posts

11 gălăţeni construiesc case pentru sinistraţii din Ceatalchioi

O echipă formată din 11 voluntari va sosi luni, 22 noiembrie la Ceatalchioi pentru a se implica în activitatea de reconstrucţie a caselor afectate de inundaţiile înregistrate în acest an în judeţul Tulcea. Demersul a fost iniţiat de Instituţia Prefectului - judeţul Galaţi şi reprezintă sprijinul instituţional oferit de instituţiile Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Galaţi, echipa de voluntari delegată pentru o săptămână la Ceatalchioi fiind formată din reprezentanţi a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi (5 voluntari), Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi (4 voluntari)şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi (2 voluntari).

În semn de mulţumire pentru voluntariatul oferit populaţiei localităţii din care fac parte, 6 familii vor pune la dispoziţia voluntarilor cazare şi masă în căminele proprii.

Instituţia prefectului - judeţul Tulcea a lansat un apel de solidaritate către toate Instituţiile Prefectului din ţară, cât şi către toate companiile de construcţii locuinţe, de ajutorare a populaţiei locale din Ceatalchioi în ceea ce priveşte reconstrucţia caselor distruse de creşterea apelor Dunării din acest an. Mesajul campaniei 'Te-ai gândit vreodată cum ar fi să-ţi petreci sărbătorile de iarnă într-un cort în Delta Dunării?' se adresează în primul rând acelor companii şi echipe de specialişti constructori care voluntar pot depune efortul de a ridica o locuinţă, populaţia locală oferind în schimb cazare şi masă.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/38915.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Patru jandarmi gălăţeni au contribuit la construcţia caselor a două familii afectate de inundaţii

Timp de o săptămână patru subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Galaţi au avut misiunea nobilă de a ajuta două familii din localitatea Ceatalchioi, judeţul Tulcea, să-şi reconstruiască casele în urma inundaţiilor din vara lui 2010. Această acţiune de voluntariat a fost pusă în aplicare în urma apelului umanitar venit din partea Instituţiei Prefectului de Tulcea.

Cei patru subofiţeri au reuşit să ridice de la temelii prima casă cu ajutorul materialelor de construcţii pe care cei doi localnici le-au primit prin donaţie iar la cea de a doua casă jandarmii gălăţeni au terminat fundaţia. Plutonier major Liviu Blănaru, plutonier Adrian Pleşa, plutonier Aurel Leonte şi personal civil Andone Alexe au decis că este cazul să-şi pună amprenta muncii lor în această misiune nobilă de a ajuta pe nea Fănică şi nea Luca de a-şi reclădi locuinţele.

Zona nu este una care să îţi ofere o pivelişte frumoasă ci mai degrabă tristeţe şi amărăciune că oamenii nu au unde să locuiască. „Nea Luca dar şi Fănică locuiau în module cu familiile lor dar se mai duceau să stea şi la capătului satului la neamuri ale căror case rămăseseră în picioare” spune plutonier Adrian Pleşa. „Jandarmii gălăţeni au plecat de la Ceatalchioi cu speranţa că nea Luca şi nea Fănică nu vor uita gestul lor, că nu îşi vor uita prietenii de dincolo de Dunăre şi cu speraţa că aceşti oameni vor avea puterea să zâmbească din nou şi să meargă mai departe pe drumul vieţii”, spune Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Patru_jandarmi_galateni_au_contribuit_la_constructia_caselor_a_doua_familii_afectate_de_inundatii_0_383961854.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.