Jump to content

Cheltuieli pentru securizarea frontierei gălăţene


dcp100168

Recommended Posts

Cheltuieli pentru securizarea frontierei gălăţene

Securizarea frontierei de est a României, care va deveni, practic, odată cu aderarea la Spaţiul Schengen, frontiera răsăriteană a Uniunii Europene, a presupus alocarea a zeci de milioane de euro, în special pentru aparatură de înalt nivel şi maşini noi pentru dotarea punctelor de frontieră.

În judeţul Galaţi au fost distribuite doar pentru mobilitatea terestră a poliţiştilor de frontieră 48 de autospeciale (şase dotate cu aparate de termovoziune) şi nouă motociclete ATV, iar în perioada următoare vor fi recepţionate alte 29 de autovehicule.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Frontieră Galaţi, Marcel Antohe, a declarat că pentru mobilitatea navală au fost achiziţionate şi date în folosinţă în acest an o şalupă rapidă de patrulare SRN, patru ambarcaţiuni rapide de patrulare tip ONIX SD şi un ponton de acostare şi supraveghere dotat cu mijloace de observare radar şi aparat de termoviziune. Toate acestea au fost dotate cu sisteme performante de comunicaţii.

IJPF Galaţi a mai primit două camere portabile de termoviziune NESTOR, 34 de binocluri care să fie folosite pe timp de noapte şi ochelari de vedere pe timp de noapte, cinci detectoare de CO2 DRAGER, cinci detectoare de persoane dupa bătaia inimii, 17 dispozitive fixe de examinare a documentelor şi 35 dispozitive portabile de examinare a documentelor.

În ceea ce priveşte infrastructura, la IJPF Galaţi a fost construit un nou sediu pentru Sectorul Poliţiei de Frontieră Galaţi, valoarea contractului de lucrări de construcţie fiind de 13.034.563 de lei. În acelaşi timp, se fac lucrări de modernizare a pavilionului administrativ al sediului Poliţiei de Frontieră din comuna Oancea, în valoare totală de 390.000 de euro, finanţate prin Facilitatea Schengen. Lucrările ar urma să fie finalizate în luna decembrie.

Alte două proiecte, cu finanţare din partea Guvernul SUA - Departamentul Energie şi intitulate "Second Line of Defense-SLD", au fost iniţiate la Postul Poliţiei de Frontieră Galaţi-Rutier şi Oancea. Acestea prevăd implementarea unor sisteme de monitorizare a traficului ilegal de materiale radioactive. Proiectul de la Galaţi, cu o valoare de 360.370 de dolari, a fost deja finalizat în luna mai a acestui an, iar cel de la Oancea urmează sa fie recepţionat în primul trimestrul al anului 2011.

Prin Facilitatea Schengen, IJPF Galaţi a achiziţionat şi generatoare electrice mobile pentru preluarea întreruperilor de curent pentru sediul IJPF Galaţi, sediul PPF Feroviar, sediul PPF Docuri, iar din fonduri externe au mai fost achiziţionate pentru realizarea şi implementarea sistemului integrat de securizare a frontierei generatoare electrice fixe pentru preluarea întreruperilor de curent la IJPF Galaţi, la sediile din Zona Liberă, Galaţi- Rutier, sediul Oancea şi Folteşti, au fost consolidate turnurile de comunicaţii şi au fost montate camere de supraveghere a zonei de frontieră.

IJPF Galaţi a beneficiat de fonduri de la bugetul de stat pentru extinderea sistemului de comunicaţii mobile şi au fost construite turnuri de comunicaţii în locaţiile gălăţene Suhurlui şi Vădeni, termenul estimat pentru recepţia acestor lucrări fiind luna decembrie a anului viitor.

Poliţia de Frontieră a cumpărat, în total, în 2010, peste 1.300 de autovehicule şi 29 de nave, precum şi echipamente de supraveghere specifice, în cadrul a 97 de contracte din fonduri europene nerambursabile, prin Facilitatea Schengen.

http://www.mediafax.ro/main-story/securizarea-frontierei-de-est-a-romaniei-vezi-cat-s-a-cheltuit-pentru-masini-si-aparatura-7732736

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.