Jump to content

Jocurile piramidale s-au mutat pe internet


dcp100168

Recommended Posts

Jocurile piramidale s-au mutat pe internet

Isteria jocurilor piramidale n-a murit încă, deşi în ultimii 20 de ani zeci de mii de oameni au fost ţepuiţi. Acum, tâlharii cu gulere albe acţionează pe internet. În spatele anunţurilor care promit câştiguri lunare de sute de euro în schimbul unui program de muncă zilnic de maxim trei ore se ascund, deseori, sisteme piramidale de tipul „Caritas" şi „Delphin".

Astfel de oferte au invadat internetul: „Tot ce trebuie să faci este să trimiţi mail-uri petrecându-ţi două-trei ore pe zi în faţa calculatorului şi poţi câştiga 100-300$/ săptămână".

Ca să poţi să speri la câştigurile promise eşti nevoit fie să plăteşti un domeniu web, un abonament, sau sa upgradezi un cont de pe anumite site-uri. Aceste „taxe" lunare sunt între 40 şi 300 de lei. „Eu am făcut parte câteva luni dintr-un astfel sistem. Nu ai de câştigat decât dacă atragi la rândul tău persoane care să se înscrie în sistem. Altfel rişti să plăteşti fără rost un abonament lunar de câteva zeci de lei", ne-a declarat Sorin Lazăr, unul dintre participanţii la sistem.

Noile jocuri piramidale dau de furcă autorităţilor, care spun că este foarte dificil de demonstrat escrocheria. „Aceste sisteme sunt foarte greu de depistat. Este nevoie de anchete complexe. Cei din astfel de sisteme spun că sunt consilieri de imagine şi alte funcţii de tipul acesta. Este o problemă care ne preocupă", ne explică Viorica Colgiu, director Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

Se estimează că între 1.000 şi 2.000 de gălăţeni participă în astfel de „afaceri".

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Escrocherii-_Jocurile_piramidale_s-au_mutat_pe_internet_0_376762409.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.