Jump to content

Zilele Medicale Gălăţene 2010


dcp100168

Recommended Posts

Zilele Medicale Gălăţene 2010

Zilele Medicale Gălăţene se vor avea loc în intervalul 30 noiembrie - 3 decembrie. Şi-au anunţat prezenţa cu lucrări de specialitate unii dintre cei mai cunoscuţi şi mai experimentaţi medici gălăţeni, dar şi profesori în medicină de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. De asemenea, la prezentarea rezultatelor proiectului de teleecografie va fi prezent, din nou, profesorul francez Philippe Arbeille, care a fost la Galaţi şi la lansarea proiectului în care s-a implicat Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfântul Ioan”.

În prima zi a manifestărilor, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, va fi şi ziua Spitalul Clinic de Urgenţă, ocazie cu care se va inaugura amfiteatrul din incintă, proaspăt renovat şi utilat. Amfiteatrul de la parterul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi are deja o nouă faţă, fiind complet reabilitat, cu spaţii de lucru mai generoase pentru studenţi.

Potrivit programului oferit de Colegiul Medicilor, a doua zi a manifestărilor va debuta cu lansarea unui volum de literatură medicală semnat dr. Manuela Arbune. Urmează prezentarea unei serii de nu mai puţin de 29 de lucrări, care vor aborda teme legate, în principal, de: diabet zaharat, nutriţie, obezitate şi afecţiuni cardiovasculare la copii, afecţiuni biliare, patologie a nervilor cranieni, resuscitare cardiorespiratorie, teleecografie, alimentaţie, medicaţie, gripă AH1N1 etc. Printre medicii care semnează lucrările se numără: prof.dr. Aurel Nechita, prof. dr. Dorel Firescu, dr. Mihai Polisnchi, dr. Ginel Baciu, dr. Ion Constantin, dr. Mugur Segal ş.a.m.d.

Şi a treia zi va începe cu o lansare de carte, de această dată a dr. Nicolae Bacalbaşa. Urmează alte 26 de lucrări medicale, pe teme legate de cardiologie, hipertensiune arterială, oncologie, apnee în somn, afecţiuni hepato-renale, neurochirurgie, avort, infecţii nozocomiale etc. Printre autorii lucrărilor se numără: prof.dr. Nicolae Bacalbaşa, dr. Dumitru Isfan, dr. Ciprian Lovin, dr. Laura Rebegea Paraschiv, dr. Lucian Bulgaru, dr. Sânziana Lovin, dr. Dan Botezatu, dr. Lucica Grigorică, dr. Corneliu Marinescu, dr. Cornel Mihalache şi alţii.

În cea de-a patra şi ultima zi a lucrărilor vor fi prezentate alte 22 de lucrări. Per total, la Zilele Medicale 2010 au fost înscrise 73 de lucrări de specialitate.

http://www.viata-libera.ro/articol-Colegiul_Medicilor_plateste_Zilele_Medicale_Galatene_2010_2.html

Link to comment
Share on other sites

Zilele Medicale Gălăţene

Ieri, la ora 13, au debutat Zilele Medicale Gălăţene, ediţia 2010. Ceremonia de deschidere a avut loc în amfiteatrul proaspăt reabilitat al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. La prezidiul evenimentului au stat preşedintele Consiliul Judeţului, Eugen Chebac, primarul Dumitru Nicolae, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, prof.dr. Aurel Nechita şi preşedintele Colegiului gălăţean al Medicilor, prof. dr. Dumitru Cristea, moderator al festivităţii. De altfel, la spital a fost prilej de sărbătoare şi pentru că patronul său spiritual este Sfântul Apostol Andrei, pe care creştinii l-au prăznuit ieri. Medicii seniori ai Galaţiului au avut şi ei o parte importantă în cadrul ceremoniei. În cadrul Zilelor Medicale Gălăţene vor fi prezentate, până vineri, 73 de lucrări de specialitate, semnate de medici din Galaţi, Iaşi şi Bucureşti.

http://www.viata-libera.ro/articol-Zilele_Medicale_Galatene__2.html

Link to comment
Share on other sites

S-a încheiat ediţia din acest an a Zilelor Medicale Gălăţene

„Au fost prezentate, în cele trei zile, 56 de lucrări din aproape toate specialităţile medicale. Cele mai bune dintre ele vor fi adunate într-un volum ce va fi publicat, astfel ca studenţii să aibă în permanenţă acces la conţinutul ştiinţific valoros”, a precizat preşedintele Colegiului gălăţean al Medicilor, prof. univ. dr. Dumiru Cristea. Dr. Cristea a mai spus că medicii invitaţi din Iaşi şi Bucureşti s-au arătat impresionaţi de organizarea lucrărilor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Zilele_Medicale_Galatene_la_final__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.