Jump to content

Sterilizare gratuită pentru câini şi pisici de casă


dcp100168

Recommended Posts

Program de sterilizare gratuită pentru câini şi pisici de casă

În ultimii ani, eforturile Fundaţiei ROLDA s-au concentrat şi către sterilizarea câinilor şi pisicilor fără stăpân (aduşi de către iubitorii de animale la clinica VETI MED a dr. Cornel Gingăraşu), abordând astfel o soluţie umană şi eficientă în încercarea de a reduce cât mai mult posibil numărul animalelor nedorite, abandonate, care suferă sub privirile noastre pe străzile din Galaţi.

Începând cu luna următoare, ROLDA a decis să limiteze programul de sterilizare gratuită numai pentru căţeluşe şi pisici care se află în îngrijirea permanentă a persoanelor cu venit redus (pensionari), având în acest fel siguranţa că animalele sterilizate de către noi (cu ajutorul donatorilor şi sponsorilor noştri şi cu sprijinul cabinetului VETI MED) nu vor fi prinse şi ajutate să «dispară» în mod inexplicabil în diverse adăposturi.

„Invităm pe acei iubitori de animale care au în grijă căţeluşe sau pisicuţe (animăluţele să fie ţinute în casă, într-un spaţiu închis şi nu doar hrănite pe stradă) să sune pentru programări la 0748903612 sau direct la VETI MED – 0236462479, iar în ziua programării să se prezinte cu talonul de pensie şi carnetul de sănătate al animăluţului completat la zi”, anunţă ROLDA.

Pentru companiile care doresc servicii de capturare şi sterilizare a câinilor fără stăpân contactaţi ROLDA la rolda@care2.com sau 0748 903 612.

http://www.viata-libera.ro/articol-Programul_de_sterilizare_gratuita_continua_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Conform afişelor lipite în mijloacele de transport în comun şi distribuite pe Facebook, în perioada 9 martie - 3 aprilie se va desfăşura o campanie de sterilizare şi vaccinare a câinilor de rasă comună din Galaţi, pe strada Zimbrului nr. 1, la Ecosal. Tot ce trebuie să faceţi este să sunaţi la 0730.585.510 pentru programări şi informaţii, de luni până vineri, între intervalul orar 9.00-16.00.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Animal Society reia proiectul de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună

Asociația Animal Society reia, în parteneriat cu Vier Pfoten și cu Primăria Municipiului Galați, campania de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Galați. Acțiunea vine după ce, anul trecut, Animal Society a sterilizat peste 1.000 de câini de rasă comună din Galați, în prima etapă a unui amplu proiect. “O altă acțiune de sterilizare, începută în luna martie 2020 și întreruptă ulterior din cauza pandemiei de coronavirus, va fi reluată în perioada 15 iunie - 3 iulie 2020. Sterilizările vor avea loc pe strada Zimbrului nr.1 și se vor desfășura pe bază de programări, acestea putând fi făcute la numărul 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00”, transmit reprezentanții Animal Society. Proiectul din care face parte campania este prevăzut să dureze doi ani și are drept scop gestionarea eficientă a populației de câini și creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța sterilizării, vaccinării, prevenirii abandonului și adopțiilor.

Beneficiind de sprijinul Primăriei Municipiului Galați și al comunității locale, Animal Society își propune să sterilizeze peste 70% din câinii fără stăpân din Galați. Conform estimărilor asociației, numărul acestora se ridică la peste 2.300. Animal Society va desfășura o nouă rundă de sterilizări în luna septembrie.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Se reia sterilizarea gratuită a câinilor de rasă comună, la Galaţi

Asociaţia Animal Society va desfăşura, în perioada 6 octombrie - 30 octombrie 2020, o nouă campanie de sterilizare gratuită a cânilor de rasă comună din Galaţi, în parteneriat cu VIER PFOTEN şi cu Primăria Municipiului Galaţi. Sterilizările vor avea loc pe strada Zimbrului nr.1, pe bază de programări. Deţinătorii de câini pot suna, în acest sens, la numărul 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00.
Această nouă acţiune face parte dintr-un proiect-pilot unic în Europa desfăşurat de Animal Society în Galaţi. Proiectul are drept obiectiv gestionarea eficientă a populaţiei de câini prin campanii ample de sterilizare, dar şi prin informarea şi implicarea comunităţii locale. Astfel, Animal Society a organizat, începând cu 2019, şi va continua să organizeze, până la sfârşitul anului 2021, acţiuni menite să schimbe mentalităţile vizavi de câinii fără stăpân şi să sublinieze importanţa sterilizării, vaccinării, prevenirii abandonului şi adopţiilor.
"Animal Society vine în întâmpinarea comunităţilor, desfăşurând campanii de sterilizare şi de conştientizare în parteneriat cu autorităţile locale, dar eforturile noastre trebuie să fie dublate de implicarea deţinătorilor de câini. Sterilizarea şi vaccinarea câinilor de rasă comună reprezintă obligaţii legale care ar trebui să fie respectate în mod consecvent. De asemenea, abandonul şi alte comportamente iresponsabile ar trebui sancţionate conform legii. Este foarte important ca apelul nostru să fie luat în serios." spune Anca Tomescu, preşedintele asociaţiei Animal Society.
În proiectul-pilot de la Galaţi sunt implicate ambele departamente ale asociaţiei Animal Society. Astfel, echipa "Sterilizează şi salvează" este responsabilă cu sterilizarea câinilor de rasă comună, iar echipa "Câini pentru oameni" desfăşoară acţiuni de informare şi conştientizare în cadrul unor ateliere de lucru la care sunt invitaţi să participe diferiţi reprezentanţi ai autorităţilor şi ai societăţii civile.
Această dublă abordare reprezintă cea mai umană şi eficientă metodă de gestionare a populaţiei de câini, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Reamintim că, în România, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie. Încălcarea acestei obligaţii atrage după sine o amendă între 5.000-10.000 de lei.

*** Despre Animal Society
Asociaţia Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecţiei animalelor de peste două decenii. Animal Society stabileşte parteneriate cu autorităţile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman şi sustenabil de gestionare a populaţiei de câini şi pisici, desfăşurând campanii de sterilizare a câinilor şi pisicilor, precum şi intervenţii asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalităţile cu privire la animalele fără stăpân şi sunt realizate cu ajutorul unor foşti câini fără stăpân, care sunt implicaţi şi în activităţi de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale şi al vârstnicilor instituţionalizaţi.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

O nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din Galați

O nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună se va desfășura la Galați grație unui proiect-pilot unic în Europa, inițiat în urmă cu doi ani de organizația Animal Society în parteneriat cu Primăria municipiului Galați. Campania se va desfășura în perioada 22 martie - 9 aprilie 2021, la sediul societății Ecosal din strada Zimbrului nr. 1.

„Galațiul a devenit în ultimii ani un model ce va fi cu siguranță urmat și de alte orașe nu numai din țară, ci și din Europa în ce privește gestionarea problemei animalelor de rasă comună. Acest lucru este posibil mai ales datorită partenerilor noștri de la Animal Society, una dintre cele mai importante organizații europene din domeniul protecției animalelor,” spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

„Este ultimul an al proiectului pe care l-am început în 2019, cu sprijinul autorităților și alături de comunitatea locală. Sperăm, așadar, că gălățenii vor profita în continuare de campaniile și activitățile pe care le vom derula și în acest an. Comunitatea locală este, de asemenea, invitată să se implice alături de autorități în pregătirea și implementarea planului de soluții umane și eficiente pe care Animal Society l-a propus, astfel încât, la finalizarea acestui proiect, orașul să poată gestiona uman și sustenabil problema înmulțirii necontrolate și a suprapopulației animalelor de rasă comună,” susține Anca Tomescu, președintele Asociației Animal Society.

Pe lângă campania de sterilizare gratuită, echipa Animal Society urmează să desfășoare în Galați mai multe ateliere și activități adresate comunității locale, ce vizează interacțiunea om-animal. Cei implicați în proiect își propun astfel să contribuie la schimbarea atitudinii și a mentalității generale față de câinii și pisicile de rasă comună. Proiectul demarat în 2019 cu sprijinul Primăriei municipiului Galați presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, recensământul acestora (derulat în premieră la Galați de către Animal Society și voluntari), precum și programe de informare adresate locuitorilor orașului.

Peste 1.800 de câini au fost sterilizați în cadrul campaniilor derulate până acum.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.