Jump to content

Omagiu generalului Eremia Grigorescu la Târgu Bujor


dcp100168

Recommended Posts

Omagiu generalului Eremia Grigorescu la Târgu Bujor

Duminică se împlinesc 147 de ani de la naşterea generalului de divizie Eremia Grigorescu, născut pe 28 noiembrie 1863, lângă Târgu Bujor.

Militar şi om politic, el a comandat armatele române în bătălia de la Mărăşeşti, din Primul Război Mondial, a fost ministru de război în perioada octombrie-noiembrie 1918 şi a fost decorat cu medalia din Ordinul Mihai Viteazul, clasa a doua. A decedat pe 21 iulie 1919, la Bucureşti.

Acum, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de la Galaţi poartă numele generalului Eremia Grigorescu, iar oraşul Târgu Bujor îi găzduieşte bustul. Comunitatea din nordul judeţului a şi aniversat, de altfel, împlinirea a 147 de ani de la naşterea militarului. „Vineri am organizat o ceremonie aniversară la monumentului generalului Eremia Grigorescu de aici, din Târgu Bujor, şi am depus coroane de flori”, a declarat primarul oraşului, Ştefan Arfire.

http://www.viata-libera.ro/articol-Omagiu_generalului_Eremia_Grigorescu_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.